Jola z Melisy 04.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Daro co taka cisza u Ciebie? Czyżbyś odpoczywał od budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.10.2007 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Utonąłem w innych sprawach, ale jutro mam na budowie dachówkę a od poniedziałku kładziemy dach - w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Czesc Daro, widzę że u Ciebie prace postępują, mam nadzieje ze przed zima zdazymy sie zamknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 14.10.2007 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Czesc Daro, widzę że u Ciebie prace postępują, mam nadzieje ze przed zima zdazymy sie zamknac Aniu, ja zamykam się za około dwa trzy tygodnie a w miedzyczasie chcę zrobić odwodnienie i szambo, oraz utwardzenie podjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Okna tez wstawiasz teraz? Przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 14.10.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Okna tez wstawiasz teraz? Przed tynkami No właśnie- to jest zgrzyt, bo zaraz będzie zimno i ani elektryk ani hudraulik nie będa mogli pracować. NIe wiem co z tym zrobić - pogadam jutro z moim kierownikiem bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 15.10.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Okna tez wstawiasz teraz? Przed tynkami No właśnie- to jest zgrzyt, bo zaraz będzie zimno i ani elektryk ani hudraulik nie będa mogli pracować. NIe wiem co z tym zrobić - pogadam jutro z moim kierownikiem bud. mieliśmy ten sam problem i wymyśliliśmy że jak już nadejdzie czas na posadzki i tynki to szef ekipy montującej okna podjedzie i wymontujemy skrzydła - miejsce składowania wymyślone i zaklepane - chociaż część będzie bezpieczna - w dzień będziemy urządzać przeciągi a w nocy wentylacja puszczona na max zapewni ponad 3 wymiany na h - więc powinno szybko schnąć - ale wszystko zapewne dopiero wiosną... przez gazownię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.10.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Okna tez wstawiasz teraz? Przed tynkami No właśnie- to jest zgrzyt, bo zaraz będzie zimno i ani elektryk ani hudraulik nie będa mogli pracować. NIe wiem co z tym zrobić - pogadam jutro z moim kierownikiem bud. mieliśmy ten sam problem i wymyśliliśmy że jak już nadejdzie czas na posadzki i tynki to szef ekipy montującej okna podjedzie i wymontujemy skrzydła - miejsce składowania wymyślone i zaklepane - chociaż część będzie bezpieczna - w dzień będziemy urządzać przeciągi a w nocy wentylacja puszczona na max zapewni ponad 3 wymiany na h - więc powinno szybko schnąć - ale wszystko zapewne dopiero wiosną... przez gazownię... Wiesz ja rekuperację tez spróbuję zamontować z innymi instalacjami, to napewno dobre rozwiązanie. U mnie poza tym będzie ogrzewanie, więc to napewno pomoże w schnięciu. Szkoda Asiu, że nie z gazownią Wam nie wyszło - skończylibyście pewnie wcześniej ode mnie. JA za to postanowiłem sam wykonać odwodnenie -drenaż i wodę z dachu. Mam koparkę od znajomego, wezmę dwóch pomocników moich murarzy, dwa dni pokopię i po temacie. Przy okazji przwietrzę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 15.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Daro bałabym się o drewniane okna. Co innego pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.10.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Daro, domek rewelacja! Ale przestrzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 19.10.2007 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Daro, domek rewelacja! Ale przestrzenie! Wiesz co Jolu - może to na zdjęciach tak wygląda, ale u Ani było chyba bardziej przestrzennie. Zresztą niebawem sami ocenicie - znajdę jakiś termin byśmy się u mnie spotkali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.10.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Daro, mamy bardzo podobny układ kuchni, z tym, że tam gdzie planujesz okap, u nas jest drugie okno. Będzie jeszcze trudniej sensownie urządzić. W poprzednim mieszkaniu miałam kuchnię połączoną z salonem. Pomiędzy nimi stał stół. Jako, że był dość duży jadaliśmy tam posiłki. Nie wiem czy tak mały jak planujesz nada się. Ja nie myślę o miejscu do śniadanek w kuchni (ze względu na jej wielkość, oczywiście). W końcu obok mam jadalnię. Ty chyba też. A tak w ogóle to bardziej podoba mi sie drugi wariant. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.10.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Daro, mamy bardzo podobny układ kuchni, z tym, że tam gdzie planujesz okap, u nas jest drugie okno. Będzie jeszcze trudniej sensownie urządzić. W poprzednim mieszkaniu miałam kuchnię połączoną z salonem. Pomiędzy nimi stał stół. Jako, że był dość duży jadaliśmy tam posiłki. Nie wiem czy tak mały jak planujesz nada się. Ja nie myślę o miejscu do śniadanek w kuchni (ze względu na jej wielkość, oczywiście). W końcu obok mam jadalnię. Ty chyba też. A tak w ogóle to bardziej podoba mi sie drugi wariant. Pozdrawiam. NO własnie muszę zobić scianę między jadalną a kuchnią. NAwet mój kolega robiący kuchnie twierdzi, że wizulanie otwarte kuchnie są ładniejsze, ale sam dla siebie ze względów praktycznych zrobił zamkniętą. Jestem bliski wersji 1 z dużym wejściem z drzwiami ze szkła matowego - przesówne. Mały stolik musi też znaleźć miejsce -pracujemy nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.10.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Miałam i kuchnię otwarta na salon i osobną (zamkniętą). Jak dla mnie zdecydowanie wolę otwartą i tak będzie w nowym domu. Ale pomysł z przeszklonymi drzwiami przesuwanymi jest super. Też w pierwotnej wersji tak mieliśmy zrobić, ale tniemy koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.10.2007 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Miałam i kuchnię otwarta na salon i osobną (zamkniętą). Jak dla mnie zdecydowanie wolę otwartą i tak będzie w nowym domu. Ale pomysł z przeszklonymi drzwiami przesuwanymi jest super. Też w pierwotnej wersji tak mieliśmy zrobić, ale tniemy koszty. Dom urządza sie latami - nie wszystko musi być od razy. Ja nie wiem kiedy będą u mnie drzwi szklane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.10.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Ja tez opowiadam sie za kuhbia otwarta na salon.Opcja 2 jest super!ja i tak latałam z polowa lodówki do salonu, bo tam bylo tv a moj maz musi jesc przy telewizorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.10.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Ja tez opowiadam sie za kuhbia otwarta na salon. Opcja 2 jest super! ja i tak latałam z polowa lodówki do salonu, bo tam bylo tv a moj maz musi jesc przy telewizorze. U mnie TV włączane jest na dane programy - nie gra non stop. Kurcze, macie dziewczyny jeszcze 2-3 dni, by mnie przekonać - potem muruję ścianę Szczerze mówiąc więcej jest za odzdzieleniem kuchni - jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.10.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Daro, jeśli chodzi o bajzel w kuchni to zmywarka załatwia sprawę. Wg mnie otwarta kuchnia jest wygodniejsza, ale musi być dobrze wentylowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Darek co z Twoim dachem? Mam nadzieję, że wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.10.2007 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Darek co z Twoim dachem? Mam nadzieję, że wszystko ok. No własnie średnio. NIe jestem przekonany do rowiązań problemu szczelności krawędzi lukarny; wszyscy mówią, że będzie ok, a ja nie jestem pewien. Poza tym ekipa się uszupliła więc o tydzień dłużej im zajmie kładzenie dachówki. Ale ogólnie do przodu. Dzięki za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts