Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na wzgórzu - pytana i odpowiedzi;)

Recommended Posts

Kiedy miałam wątpliwości z dachem zadałam pytanie na forum w temacie "Dach w dobrych rękach" . To wątek Andrzeja Wilhelmiego speca od dachów. Po obejrzeniu zdjęć mojego dachu, potwierdził nasze obawy. Potem potwierdził je tez kierbud. Może tam spróbuj. W końcu dach to kupa kasy, a u Ciebie w szczególności. Pozdrawiam ciepło.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiedy miałam wątpliwości z dachem zadałam pytanie na forum w temacie "Dach w dobrych rękach" . To wątek Andrzeja Wilhelmiego speca od dachów. Po obejrzeniu zdjęć mojego dachu, potwierdził nasze obawy. Potem potwierdził je tez kierbud. Może tam spróbuj. W końcu dach to kupa kasy, a u Ciebie w szczególności. Pozdrawiam ciepło.

Super dzięki :lol:

Darek, domek piękny, ale i kwota wydana spora. My wydaliśmy do tej pory 100 tyś. Z oknami będzie 130. Ale dużo własnej pracy i bardzo tania robocizna. Domek też ciut mamy mniejszy.

Jola, nie obniżaj mi morale 8)

Kiedyś porównamy wydatki ze względu na ich grupy. U mnie wszystko wykracza poza budżet, a najbardziej prace ziemne 6298 zł :o

No cóż, teren bardzo trudny i jeszcze nie koniec. Zmawiam z 7-8 wywrotek piasku, by działkę wyrównać.

napisz proszę, jaki zastosowałeś rodzaj GWC (no i jakiej firmy), bo z obrazków nie pasuje mi do żadnej mi znanego

a przy okazji spytam, czy już wybrałeś rekuperator (bo rozumiem, że będziesz go montował), bo ja jestem na etapie poszukiwania właściwego rozwiązania dla mnie

Daro, pięknieje Twoj dom, nie zagladalam tu poniewaz nie dostawalam powiadomien i myslalam ze nic nie piszesz, a tu proszę, dach sie konczy., jezeli chodzi o koszty to ja mam jakies 20tys mniej (bez dzialki) jaka brame wybrales, my wzielismy normstahla, taka z okleina drenopodobna ciemny braz i teraz czekamy na nia.zamontujemy po tynkach.

pozdrawiam

ania

Daro, pięknieje Twoj dom, nie zagladalam tu poniewaz nie dostawalam powiadomien i myslalam ze nic nie piszesz, a tu proszę, dach sie konczy., jezeli chodzi o koszty to ja mam jakies 20tys mniej (bez dzialki) jaka brame wybrales, my wzielismy normstahla, taka z okleina drenopodobna ciemny braz i teraz czekamy na nia.zamontujemy po tynkach.

pozdrawiam

ania

Mam tę samą bramę :lol: ciemny dąb z Bingo.

POzdrawiam

hmm, też tego nie rozumiem, ale ja tę brame już mam od 2 tyg - czeka na montaż

Może brama Ani nia ma rygli , może inne piloty, ale i tak coś u mnie drogo wyszło :(

A może Ani lepiej negocjuje.

Mój model dokładnie nazywa się Normstahl EuroFlair-ISO:

http://www.normstahl.pl/module/gallery/index.php/action.view/entity.gallery/gallery.24/key.133/type.master/

Cześć

Jak miło że tu trafiłam muszę Cię pocieszyć, my też budujemy bez kredytu hipotecznego :) :D .

Co do kuchni - rozmieszczenia mebli mogę podpowiedzieć coś lecz bym prosiła o zdjęcie realistyczne tych ścianek chcę widzieć jak światło pada i ile światła wpada do pomieszczenia.

Życzymy powodzenia na budowie. :D