Lysy 28.02.2002 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Doszedłem do etapu parapetów. Zastanewiam sie nad konglomeratem lub kamieniem (marmur, granit)Może ktoś z was zna koszty ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullabysta 28.02.2002 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Marmur jest od 300zł/m2. szlifowanie zaokrąglanie płatne ok 40-80zł/mb. Granit nie jest tańszy duzo a konglomerat nie wiem. aha ceny plus 22% vatpzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 01.03.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2002 a jak sie jedno i drugie sprawdza w uzytkowaniu? Marmur ponoc trzeba impregnowac a i tak sa plamy jak sie cos wyleje. Czy konglomerat tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 01.03.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2002 Niestety też, sprawdzałam. Ja mam na zewnątrz granit, w środku drewno, w łazience konglomerat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2002 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2002 Parapety z kamienia są bardzo zimne ,a poza tym są bardzo dobrymi mostkami przewodzącymi.Wewnątrz tylko drewniane.Na kamień patrząc to już jest zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 02.03.2002 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2002 Konglomerat gr. 3 cm, szer. 27,5 cm 120 zł/ mb. z VATZaokrąglanie w cenie.Producent zaleca impregnację środkami do marmuru. Moim zdaniem kamień oraz pochodne (konglomerat, ew. lastrico) najlepiej współpracują z ścianą murowaną, gdyż mają podobny wsp. rozszerzalności oraz nie puchną od wilgoci (przelanie kwiatka trafia się dość często). U wszystkich których znam co mają drewniane lub MDF pęka tynk na styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 06.03.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Ja mam blaty stolików okolicznościowych z różowego marmuru, są piękne jeżeli ich nie używasz. Moje niestety są używane i żadne środki do marmuru, kamienia itp. nie pomagają, są na nich kółka, plamy i nie potrafię tego zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts