Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które Kafle wybrać?

Berolina

Recommended Posts

Mam 3 typy, każda ma swój styl i każda jest inna. Dzisiaj wybór padł na adrenalinę biało-różowo-zieloną, ale nie wiem czy po kilku latach mi się nie znudzi i czy nie stanie się tak tragicznie "niemodna" jak łazienki żółto-niebieskie... Czekam na Wasze sugestie.

Moje typy to:

adrenelina z Cersanitu

http://cersanit.pl/cms_foto/143/adrenalina_d.jpg

Hestia - Cersanit

http://cersanit.pl/cms_foto/143/hestia_d.jpg

http://cersanit.pl/cms_foto/143/hestia2_d.jpg

Inverno - Tubądzin (oczywiście białe kafle biała fuga itp)

http://www.cermag.info/uimages/lazienki/etniczne/Inverno_duza_big.JPG

cześć moim zdaniem Hestia - Cersanit są najlepsze spokojne wytonowane kolory dają wrażenie ciepła w pomieszczeniu .. co do kolorystyki nie ma co przesadzać pamiętaj że to nie dom " KARANKTONWÓW " ktoś to będzie musiał sprzątać także białe odpadają na 100% miałem takie w kuchni katorga ( już ich nie ma ) także może poczytaj jeszcze o kolorach i jaki wpływ mają na wizualną głębie danego pomieszczenie wiadomo gusta są różne i każdemu podoba sie coś innego ale ........ czasami coś ładnie wygląda w katalogu nijak sie to ma do rzeczywistości

cześć moim zdaniem Hestia - Cersanit

Mi też bardziej podoba się Hestia. Ale jestem trochę niewiarygodna, bo mam łazienkę w podobnych kolorach. Od 1,5 roku codzinnie na nią patrzę i .... ciągle mi się podoba. Wprawdzie ciągnęło mnie do bardziej zdecydowanych kolorów, ale wiedziałam, że szybko mi się znudzą.

najładniej wersja 3.

Adrenalina wykonczyla by mnie juz po miesiacu... :roll:

Chyba co do gustu jesteśmy z Beroliną podobne - w jednej łazience mam Adrenalinę (z dekorami z innych płytek) a w drugiej Inverno. Zapewniam, że adrenalina nie wykańcza, jest wg mnie jest po prostu wesoła. Po 9 miesiącach mieszkania podobają mi się obie w tym samym stopniu.

Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale ja osobiście mam alergię na beżowe łazienki, bo są nijakie i jest ich pełno. Wolę bardziej zdecydowane kolory, może z wyjątkiem bieli i ecru.

Jak dla mnie Hestia jest mało wyrazista, ale przyjemna dla oka i nie opatrzy się zbyt szybko; Adrenalina w połączeniu róż-zieleń jest za bardzo krzykliwa, ale samo połączenie płytek jasnych i zielonych wygląda już znacznie przyjemniej, chociaż bałabym się, że zbyt szybko się opatrzą. Płytki Inverno przemawiają do mnie najbardziej, ale jeśli łazienka nie jest zbyt duża, ciemne płytki mogą przytłaczać.

Moim zdaniem Hesti to bardzo ładne płytki ,nie wyjdą z mody i nie opatrzą się po jakimś czasie.Kolor jest stonowany,jednocześnie bardzo ciepły a dodanie ciemnych mebelków i innych wyrazistych dodatków dekoracyjnych ożywi całość.

Jeśli łazienka jest z oknem można wstawić żywą roślinę doniczkową ,będzie się pięknie prezentowała,

Zieleń z różem jakoś wogóle mi nie pasuje,natomiast białe z brązem pewnie znajdziesz w co drugiej łazience . Ale oczywiście wybór należy do Ciebie :D :D :wink:

Bardzo podoba mi sie ADRENALINA, ale u siebie w domu raczej nie pokusilabym sie o taka lazienke...nie jestem az tak odwazna :)

HESTIA jest mdla i bez wyrazu - tego bym z kolei nie zalozyla, bo przy kazdym wejsciu albo chcialoby mi sie plakac, albo zrobiloby mi sie niedobrze....bardzo lubie beze i brazy, zwlaszcza w polaczeniu, ale ta lazienka jest dla mnie wybitnie nijaka

za to INVERNO zdecydowanie tak...z mala przerobka - na podlodze dalabym fuge ciemna, taka jak na scianie. taka lazienke mozna zawsze rozweselic kolorowymi dodatkami - czerwonymi, niebieskimi, czy zielonymi...jak bede na etapie wyboru lazienki, na pewno przypomne sobie o tych plytkach :D :lol:

Pozdrawiam