pawlem 09.06.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Zakończyłem szczesliwie budowe. Dom oddany, przyłącza naniesione na mapy i zgłoszone gdzie trzeba. Straszy mi jednak na poseji studzienka po przyłączu wodnym. Pytanie jest czy mogę ją zasypać, przynajmniej częsciowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Może wylać dno, uszczelnić i zostawić jako zbiornik na deszczówkę do podlewania ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Raczej kwiatków na parapetach okien! Adam M. (wiesz jakie to jest duże?) Jak przeszkadza to zasyp piaseczkiem. Piach łatwo się wydłubuje jak koniecznie trzeba. A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 10.06.2007 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Myślałem o tym aby zasypać do połowy i odprowadzać tam deszczówkę z 2 rynien. Plan zagospodarowania przest. zakłada że deszczówkę możemy odprowadzać tylko na posesję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.06.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Raczej kwiatków na parapetach okien! Adam M. (wiesz jakie to jest duże?) Jak przeszkadza to zasyp piaseczkiem. Piach łatwo się wydłubuje jak koniecznie trzeba. A.M. Jak małe by nie było zewsze do się użyć a Ty radzisz zlikwidować. Wykonać pracę by nic z tego nie było - to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.06.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Wcale nie wiadomo jak to wygląda w realu. Zazwyczaj ma to z 1m3 i jest blisko powierzchni gruntu. Jeżeli tak, to można tam chodować króliki. Ogrzeją tą rurkę, co tamtędy biegnie, żeby nie zamarzła.... Szukanie zastosowania "na siłę" to często szukanie sobie kłopotów. Przeznaczenie było jednoznaczne. Konstrukcja dostosowana do przeznaczenia. Proponujesz odtworzenie jako studzienki z przyłączem wodnym? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 10.06.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Wobec tego jak wy macie to miejsce zagospodarowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Przyjechała koparka. Kręgi (trzy sztuki) wyjęła. Dół zasypała. I nie ma śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 11.06.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zakończyłem szczesliwie budowe. Dom oddany, przyłącza naniesione na mapy i zgłoszone gdzie trzeba. Straszy mi jednak na poseji studzienka po przyłączu wodnym. Pytanie jest czy mogę ją zasypać, przynajmniej częsciowo? Jak straszy to zlikwidować. Pomyśl nad tym zbiornikiem na deszczówkę - jeśli miejsce na zbiornik deszczówki niefortunne to przełożyć w inne miejsce - taka studnia do zrobienia na nowo to potrafi i 800 kosztować - przynajmniej taką ofertę dostałem. Inna sprawa - po co robić studzienkę wodomierzową? U mnie zakopali wodomierz na głębokości 1,9 metra, po 3 miesiącach przełożyli do domu i szlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 11.06.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja mam podobny dylemat. Mam teraz studzienkę z wodomierzem z 3 dużych kręgów umiejscowioną jak się okazało pod przyszłym tarasem (wodociąg był robiony kilka lat wcześniej gdy jeszcze o budowie nie myślałem). Czeka mnie wkrótce przełożenie doprowadzenia wody wodociągowej do domu wraz z licznikiem. Pozostanie sama studnia bo trzeba będzie wykonać odejście do domu ok. 10 m przed studnią. Pierwszy pomysł to studzienkę zasypać a następnie wykonać taras. Drugi to wykonać coś w rodzaju małej piwniczki z wejściem przez dekiel w tarasie ( dotychczas używałem jej też do chłodzenia piwka i mięsiwa na grila oraz podręczny magazynek na węże, grabie, łopaty etc). Trzeci to wyjąć wcześniej kręgi, dziurę zasypać a kręgi do czegoś użyć. Ale do czego? A jak najlepiej i (najtaniej) wykonać takie odejście od rury plastikowej fi 32 do licznika w domu?pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts