Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptasiek

Recommended Posts

Witam. Od kilku dni nasz 1,5 roczny syn chodząc po ogrodzie wpatrywał sie w jedno miejsce i mówił "ptasiek". A tatus mu na to : nie synku to jest autko pod wiatą, a on na to-" ptasiek". Jakież było moje zdziwienie gdy wysiadajac z samochodu nagle coś przeleciało koło mojej głowy - kurcze przecież tu jest dach - pomyślałem. I olśnienie- "ptaśek". Faktycznie ptaśek zrobił gniazdko.No iteraz już nie parkujemy pod wiatą aby ptaśka nie stresować i czekamy na wyklucie - będziemy z synem wujkami :lol:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6f8fa36b52e536bc.html

gdyby nie było widać obrazka to daje link

http://images12.fotosik.pl/72/6f8fa36b52e536bcmed.jpg

Wyglądają na jajeczka jaskólki dymówki. :D

Podobne w kolorze są jaja łabędzia...

Tyle, że trochę wieksze :wink: :D

I łabędzie "gniazdo" nie jest tak staranne. :D

Arbiter

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi

Wysłany: Nie, 10 Czerwiec 2007 13:55 Temat postu:

Beaty napisał:

w ogrodzie pozawieszałam niebieskie kawałki plastiku- tak aby te kawałki się poruszały i zauważyłam, że ptaków mniej

przedtem wybierały mi z ogródka co się dało- przysmakiem była sałataptaki nie lubią też zapachu piołunupzd

O.K na ogródku to może i zdaje egzamin,ale dach mam na wysokości 8 metrów,więc chyba mi to nie pomoże.Niestety chyba będe zmuszony do likwidacji ptactwa kalibrem 4.5mm.

Niektórzy wolą tak..

Mirku- bo się obrażę :cry:

JA BARDZO LUBIĘ PTAKI!!!!!!

nie mamy jeszcze podbitki, bo ptaki zrobiły sobie 5 gniazd; czekamy więc, aż się ptaszęta wyklują z jajeczek :D

do ptaków nie strzelam, nie płoszę ich, kotu nie pozwalam wspinać się i zaglądać do ich gniazd itd.

jestem zapaloną ogrodniczką i w OGRÓDKU radzę sobie tak jak napisałam- niebiesko i piołunem- i w tym miejscu- czytaj OGRÓDKU, który ma 150 m kw.- ptakom nie pozwolę sobie włazić na głowę

proszę więc MIRKU- nie cytuj mnie tam, gdzie nie moje miejsce...

pzd