dana531 10.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 W następnym tygodniu dekarz zacznie mi kłaść dachówkę ceramiczną, dekarz zarzyczył sobie cene za metr dachówki oraz dodatkowo za osadzenie okien dachowych.Mam pytanie czy odlicza się od powierzchni dachu okna dachowe skoro za ich osadzenie płaci się dodatkowo ? będę wdzięczna za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 10.06.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 ja ponad rok temu robilem dach ale mi nie liczył dodatkowo za okna ale cos wspominał ze 100 za okno powinien policzyć i za wyłaz dachowy też.Mysle że jak tych okien za dużo nie masz to nie powinien policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 11.06.2007 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 W następnym tygodniu dekarz zacznie mi kłaść dachówkę ceramiczną, dekarz zarzyczył sobie cene za metr dachówki oraz dodatkowo za osadzenie okien dachowych.Mam pytanie czy odlicza się od powierzchni dachu okna dachowe skoro za ich osadzenie płaci się dodatkowo ? będę wdzięczna za podpowiedż. Za osadzenie okna w granicach 250zł,za m2 dachówki 35zł-50zł/2. Jeśli odliczysz powierzchnię okna,oszczędność nie wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 12.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 witam ceny sa rozne , ale z tego co wiem rozbierznosc u nas jest ogromna - znajomi zaplacili 100 zl za jedno okno a klient z ktorym dzis rozmawialam zaplacil 250 i byl szczesliwy bo ponoc wolaja i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 14.06.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ja placilem 45zl za/kw i w cenie bylo wszytsko: ulozenie dachowki ceramicznej, montaz 3 velux-ow , wylaz na dach ,wszystkie obrobki blacharkie i montaz rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 14.06.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 W następnym tygodniu dekarz zacznie mi kłaść dachówkę ceramiczną, dekarz zarzyczył sobie cene za metr dachówki oraz dodatkowo za osadzenie okien dachowych.Mam pytanie czy odlicza się od powierzchni dachu okna dachowe skoro za ich osadzenie płaci się dodatkowo ? będę wdzięczna za podpowiedż. Już pisałam jak chciał nas wmanewrować nasz majster W pewien słoneczny poranek doliczył sobie za montaż veluxow - 7 szt- i wyłazu po 1000 zł za szt. Ponoć 15 tys. nie obejmowały okien - nie zauważył ich oglądaając projekt Oczywiście nie daliśmy się. Dach miał być bez podbitki - to wiedziałam, ale o rynnach - też dowiedziałam sie "przy oknach"- że nie brał ich pod uwagę - co zatem miał na myśli jak rozmawialiśmy o dachu kompletnym??? W dniu dzisiejszym nie chcę już wiedzieć......... W tygodniu jade podpisać umowe z firmą dekarską, która zrobi mi dach za 75 zł za mkw z oknami - bo je widzieli ,rynnami, rzeźbieniem krokwi i ich malowaniem i nadbitka też ( za nią ok.1100 wyjdzie)....itp. Daszek mam kopertowy z 4 lukarnami - 228 mkw. P.s. trzy inne firmy wyceniły robocizne miedzy 27 a 29 tys. zł. P.s.2 oczywiście ceny robocizny "za dach" u szanujących sie dekarzy zawierają w sobie osadzenie okien.Sprawdziłam w kilku firmach w promieniu do 80 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts