akacja 13.07.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Kupiłam Boscha z wózkiem, bo od czasu do czasu używam takiego u rodzinki. Jak dla mnie wygodny. Swojego jeszcze nie używałam, będzie montowany niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 14.07.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Basiah2 to ja pozwolę sobie jeszcze troszkę podrążyć temat Przymierzałam się do tego piekarnika kilka razy w sklepie i w sumie jeden ze sprzedawców trochę mnie zniechęcił. Tłumaczył, że przy normalnym piekarniku jak otwierasz drzwi to masz do niego dostęp z każdej strony, możesz uchylić i rzucić okiem co się wewnątrz dzieje a przy tym z wózkiem dostęp jest trochę ograniczony bo właściwie zaglądasz tam, wkładasz coś i wyciągasz tylko z boku (najgorzej jeśli z stoi gdzieś w pobliżu rogu i ciężko dojść z jednej strony). Czy faktycznie nie utrudnia Ci to życia? (sprzedawca sprzedawcą, ale zawsze lepiej usłyszeć opinię użytkownika ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 14.07.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam, My mamy inny dylemat. Jedyny model Boscha z pyrolizą i wózkiem nie ma kilku funkcji np. termoobiegu 3d. No i pytanie czy zrezywnować z tego czy z wózka teleskopowego (czy może z pyrolizy, choć piekarnik w otwartej kuchni i dodatkowo w słupku więc będzie mocno widoczny). P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.07.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ja lubię gotować, piec i smażyć Kupuje kuchenkę z funkcja „mikroweli”, bo jest mniejsza, ja nie mam potrzeby robienia stosów jedzenia, a szkoda energii marnować Czego mi teraz brakuje ... hmmm. Zegara i alarmu... rożna ... dobrego oświetlenia wnętrza piekarnika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 14.07.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Basiah2 to ja pozwolę sobie jeszcze troszkę podrążyć temat Przymierzałam się do tego piekarnika kilka razy w sklepie i w sumie jeden ze sprzedawców trochę mnie zniechęcił. Tłumaczył, że przy normalnym piekarniku jak otwierasz drzwi to masz do niego dostęp z każdej strony, możesz uchylić i rzucić okiem co się wewnątrz dzieje a przy tym z wózkiem dostęp jest trochę ograniczony bo właściwie zaglądasz tam, wkładasz coś i wyciągasz tylko z boku (najgorzej jeśli z stoi gdzieś w pobliżu rogu i ciężko dojść z jednej strony). Czy faktycznie nie utrudnia Ci to życia? (sprzedawca sprzedawcą, ale zawsze lepiej usłyszeć opinię użytkownika ) hmm czy my mówimy o tym samym piekarniku? http://images30.fotosik.pl/248/988c7e6b82c8fd3bm.jpg bo nie wiem o co chodzi sprzedawcy z tym utrudnionym dostępem ja mam piekarnik pod płytą i nie mam żadnych problemów, mimo, że stoi w rogu kuchni no chyba że chodzi o zabudowanie go wyżej - w słupku - wtedy już nie wiem jak się sprawy mają Dzięki za uwagi! faktycznie nie dopisałam - mam zamiar zabudować go w słupku czyli trochę wyżej niż pod płytą. Pewnie wtedy troszkę inaczej będzie się z niego korzystać, ale myślę, że wózek będzie tylko udogodnieniem Nota bene świetnie zagospodarowałaś narożnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 30.10.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 prosze oswieccie mnie jaka jest roznica miedzy pyroliza, wkadami katalicznymi, ecoCleanem? czasami podaja tylko informacje: system samoczyszczacy- czyli co? moze macie ktorys z wyzej wymienionych i mozecie polecic, albo napisac np ze sie nie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.11.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 prosze oswieccie mnie jaka jest roznica miedzy pyroliza, wkadami katalicznymi, ecoCleanem? czasami podaja tylko informacje: system samoczyszczacy- czyli co? moze macie ktorys z wyzej wymienionych i mozecie polecic, albo napisac np ze sie nie sprawdza Ja również jestem ciekawa bo nie wiem na co zwrócic uwagę przy wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamadominiki 07.11.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mam boscha, dużo piekę (ciasta, mięso, ziemniaki, warzywa). Co jest potrzebne:grzanie górne dolne oraz plus termoobieg (np do 3 blach z kurczakiem)grill np do lososia lub ziemiakowprowadnice - bezwzględnie konieczneblokada przed dziecmi (jak sie ma małe dzieci)latwe ustawianie (np amica jest duzo bardziej skomplikowana niz bosch)minutnik - naprawdę się przydaje np przy gotowaniu jajekprogramowanie czasu pieczenia - przydaje się i to dość częstoi od czasu do czasu korzystam z programowania czasu rozpoczęcia piecznia (wstawiam obiad do piekarnika, nastawiam, wychodzę, sam się włacza o określonej godzinie i jak przychodzę obiad jest) Wazne jest tez zeby to wszystko działalo sprawnie, np temperatura w srodku rozkładała się równomiernie, prowadnice lekko chodziły (i znow zobacz amikę i jej prowadnice) Cała reszta jest zbędna, w tym pyrolizy, termosondy, wózki.Jezeli kogos interesuje dlaczego, mogę napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasio 07.11.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Również mam Amiki, już parę ładnych lat, tylko mam elektryczny piekarnik razem z kuchnią gazową (chodzi mi o to palenisko, gdzie gotuje na gazie). Może mój model nie ma aż tylu funkcji, ale jest tam wszystko czego potrzebuje, od termoobiegu po wszelki rodzaje grzania. Naprawdę porządny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annavika 28.11.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Cała reszta jest zbędna, w tym pyrolizy, termosondy, wózki. Jezeli kogos interesuje dlaczego, mogę napisać. Mnie interesuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamadominiki 01.12.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Pyrolizy - nie obejmują całego piekarnika, tylko niektóre elementy np ściany boczne. Resztę i tak trzeba czyścić samemu: ruszty, blachy, szybę. Wystarczy raz upiec mięso na tłuszczu i ten tłusz tak się zapieka, że to jest praktycznie nie do domycia. A tak naprawdę ile z osób które pieką ma naprawdę czysty piekarnik w środku? Tak to można mieć jak się ma designerskie miele na pokaz a nie do użytku. Termosonda - tyle co piekę juz lat i nigdy nie była mi potrzebna. Wózki - lepiej wyglądają w rekalmie ale są w użytkowaniu mniej wygodne od prowadnic teleskopowych. W szczególności jak się piecze na kilka blach. Poza tym czasem trzeba zajrzeć do piekarnika i wtedy uchylając drzwiczki nie wypuszcza się tyle gorącego powietrza co przy wózku. A i jak macie małe dzieci, to te chowane przyciski są najlepszym sposobem, zeby dziecko przez godzinę nie mogło się od piekarnika oderwać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 01.12.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Pyrolizy - nie obejmują całego piekarnika, tylko niektóre elementy np ściany boczne. Resztę i tak trzeba czyścić samemu: ruszty, blachy, szybę. Wystarczy raz upiec mięso na tłuszczu i ten tłusz tak się zapieka, że to jest praktycznie nie do domycia. Pomyliło Ci się z oczyszczaniem katalitycznym. Ono rzeczywiście tylko obejmuje boczne i przeciwległą ściankę. Piroliza czyści cały piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamadominiki 01.12.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jak tak to super. Lubię rzeczy, które się nie brudzą. Ale czy czy czyści tez:- Blachy?- Klosz od zarówki? - Ruszty? - Uszczelki?- szybę? Można się po prostu zastanowić czy warto płacić za to ze ma się czyste boki i dół (bo to tyle tak?). Jak ktos uważa, że warto to czemu nie. Natomiast za te rzeczy które wymieniłam, moim zdaniem zdecydowanie warto płacić. Np zupełnie sobie nie wyobrażam piekarnika bez prowadnic teleskopowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 01.12.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jakie macie zdanie na temat tych piekarników:http://www.allegro.pl/item488124511_quest_agd_piekarnik_gorenje_b1_ora_e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 01.12.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 A czy ktoś z Szanownych Forumowiczów używa piekarnik Boscha z wózkiem? (wysuwany jest cały piekarnik jak szuflada) Jestem ciekawa opinii jak to sprawdza się w praktyce. Teraz wózki pojawiły się też w piekarnikach Siemensa. A to ciekawostka, bo moi rodzice mają wózkowego Siemensa od 10 lat Mi się to nie podoba: wygodne jest tylko w porównaniu do zwykłych blach bez prowadnic (kiedy wysuwając "wypada" i trzeba podtrzymywać) i kiedy pieczesz na jednym poziomie. Jak na dwóch, to dolny guzik widać, a jeśli w słupku to juz w ogóle sensu nie widzę. Ale to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 19.01.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam!podobno pyroliza (w trakcie czyszczenia, tzn wypalania ) tak śmierdz w całym mieszkaniu i to długo, że potem odechciewa się takiego luksusu.Tak mówią znajomi co to mająpzdrps tez interesuje mnie Wasza opinia o piekarniku gorenjei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 19.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja mam piekarnik gorenje b1-ora-s (wersja z czarną rączką) Na razie nie używam go aż tak często Zrobiłam w nim póki co kilka ciast i dań mięsnych. Ma tyle funkcji że niektórych pewnie nigdy nie użyje A tak szczerze to kupiłam go głównie ze względu na wygląd (najlepiej mi pasował do projektu kuchni) Jak dla mnie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 20.01.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam!Ja mam ochotę na ten z jasną rączką, bo mi się bardzo podoba i też będzie idealny do mojej czarnej kuchni. Poza tym mam jednak zamiar piec dosyć dużo,. Jestem ciekawa czy faktycznie nie mozna zgasić światełka wew, podczas całego pieczenia i czy widać na nim bardzo "palce"pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 20.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Mam boscha, dużo piekę (ciasta, mięso, ziemniaki, warzywa). Co jest potrzebne: grzanie górne dolne oraz plus termoobieg (np do 3 blach z kurczakiem) grill np do lososia lub ziemiakow prowadnice - bezwzględnie konieczne blokada przed dziecmi (jak sie ma małe dzieci) latwe ustawianie (np amica jest duzo bardziej skomplikowana niz bosch) minutnik - naprawdę się przydaje np przy gotowaniu jajek programowanie czasu pieczenia - przydaje się i to dość często i od czasu do czasu korzystam z programowania czasu rozpoczęcia piecznia (wstawiam obiad do piekarnika, nastawiam, wychodzę, sam się włacza o określonej godzinie i jak przychodzę obiad jest) Wazne jest tez zeby to wszystko działalo sprawnie, np temperatura w srodku rozkładała się równomiernie, prowadnice lekko chodziły (i znow zobacz amikę i jej prowadnice) Cała reszta jest zbędna, w tym pyrolizy, termosondy, wózki. Jezeli kogos interesuje dlaczego, mogę napisać. Napiszcie, proszę jakie piekarniki spełniaja te funkcje? Niedługo będę musiała wybrać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.