Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk cement-wap. robocizna ile aktualnie?

luk__25

Recommended Posts

niedaleko od Bryku - 12/m2 z piaskiem kwarcowym, ale nie do końca jestem zadowolona z wykonania :roll:

Obiektywnie mało jest ludzi ktorzy potrafia dobrze wykonac elewacje a Ci co naprawde potrafia to ze swieca ich szukac. U mnie zrobili w zeszlym roku na przelomie pazdziernik-listopad i niestety nie dokonca jestem zadowolony z tej roboty ale jest i bedzie taka do kapitalnego remontu calej budy

Według mnie .Dobry tynkarz za dzień pracy zarabia 200-250 zł a średnio tynków w dniu zrobi 10-14 metrów .Teraz trzeba doliczyć pomocnika 100-150 zł /dzień bo przecież musi być pomocnik który na bieżąco rozrabia zaprawę , przynosi i pomaga przestawić rusztowanie.razem to jest od 300-400 zł 300:14= ~21zł/metr tynku #,400zł:14=

~28 zł/metr tynku.W tych wyliczeniach użyłem tak zwaną wydajność tynkarza teoretyczną gdyż ile tynkarz zrobi metrów jest uzależnione od charakteru pracy i skomplikowania ,właściwego doboru materiałów i sprzętu a także warunków atmosferycznych ,czy samopoczucia tynkarza .

U mnie skończyli ok. miesiąc temu. Ogólnie jestem zadowolony (zwłaszcza z ceny ustalonej jeszcze w zeszłym roku - 16 zł/ m2 z materiałem, teraz biorą ok 24 zł/ z materiałem i full zamówień), ale bez cekolowania się nie obejdzie ...

Jest parę miejsc, gdzie tynk lekko popękał, ale wynika to z "szybkości" na jaką są nastawieni :evil:

Jak już wcześniej ktoś się pytał - ile teraz kosztuje gładź?

Pozdrawiam.