nadzik2006 28.05.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Hej Wszystkim Długo tu nie pisałam ale mam sie czym juz pochwalic Stoja juz mury, jest juz strop, wieźba dachowa juz zrobiona i czeka... Więc od nastepnego tygodnia bedzie się piął w górę dach, tzn narazie jego szkielet. Dachówka też już zamówiona,ma być w przeciągu tygodnia.Wybraliśmy Robena Monza Plus cermaiczną czarnobrązową. Myslimy teraz nad oknami, mamy juz wyceny i musimy podjac decyzje.Zmienjszylismy tylko te duże srodkowe okno, tzn wyrownalismy z dwoma pozostalymi i ej decyzji nie zaluje b wyglada to oczywiscie moim zdaniem duzo lepiej A jak wygladala wycena u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 28.05.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Hej dołączam do miłośników projektu P180A itp. załatwiamy właśnie papierologię i już prawie jesteśmy przekonani co do słuszności wyboru tego projektu. Chcielibyśmy zrobić sobie wstępną kalkulację kosztów budowy tego domku ale niestety nigdzie nie ma zestawienia materiałowego dopiero przy zakupie projektu można takie otrzymać. Ale najbardziej martwi nas koszt tych wielkich ale cudnych okien może ktoś podzieliłby się informacjami w tym temacie, choćby jakie są ich wymiary abyśmy mogli dokonać wyceny pozatym to najbardziej urokliwy projekt jaki wpadł nam w ręce, gdybyśmy jeszcze mogli zobaczyć taki domek w realu.... jesteśmy z okolic Ggańska więc do Was piszących tutaj trochę daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 01.06.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Hej dołączam do miłośników projektu P180A itp. załatwiamy właśnie papierologię i już prawie jesteśmy przekonani co do słuszności wyboru tego projektu. Chcielibyśmy zrobić sobie wstępną kalkulację kosztów budowy tego domku ale niestety nigdzie nie ma zestawienia materiałowego dopiero przy zakupie projektu można takie otrzymać. Ale najbardziej martwi nas koszt tych wielkich ale cudnych okien może ktoś podzieliłby się informacjami w tym temacie, choćby jakie są ich wymiary abyśmy mogli dokonać wyceny pozatym to najbardziej urokliwy projekt jaki wpadł nam w ręce, gdybyśmy jeszcze mogli zobaczyć taki domek w realu.... jesteśmy z okolic Ggańska więc do Was piszących tutaj trochę daleko. Hej, nasz projekt to P180 ale chyba wymiary okien są podobne. Te 2 okna po lewej i po prawej 3260x2380, największe środkowe to 3360x3200. Koszt faktycznie nie jest mały i też nie mało problemów z wyjaśnieniem producentom okien, że coś takiego da się zrobić bez poprzeczki, jednak widok przez te okna.. bezcenny http://blog.pm2.pl/photo/dom/IMG_0271.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 02.06.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 mpiorun ślicznie dziękuję za odpowiedź piękny macie ten domek okna prezentują się wspaniale A gdzie stoi Twój domek, może gdzieć niedaleko nas, my jesteśmy z pomorskiego okolice Pruszcza Gd. No to mogę udać się do producenta po wstępny kosztorys na te okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 02.06.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 mpiorun ślicznie dziękuję za odpowiedź piękny macie ten domek okna prezentują się wspaniale A gdzie stoi Twój domek, może gdzieć niedaleko nas, my jesteśmy z pomorskiego okolice Pruszcza Gd. No to mogę udać się do producenta po wstępny kosztorys na te okna Trochę dalej, bo w łódzkim, ale jeżeli masz ochotę przyjechać to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 02.06.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dziękuję za zapro To faktycznie trochę dalej, ale nie jest to nierealne, mam rodzinę w okolicach łodzi więc może przy okazji zobaczylibyśmy Wasz domek w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IP 23.07.2009 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 coś ucichło.,. ale może ktoś odpowie mi na pytanie jak przygotowaliście otwory okienne pod duże okna tarasowe? Mamy koncepcję aby zrobić wylewkę z zaprawy termoizolacyjnej ( takiej z styropianem) o podanej przez producenta okien wysokości, tylko w miejsach otworów okiennych, reszta wylewki będzie później. Druga koncepcja to podmurowac do podanej wysokości z ytonga. Które bedzie lepsze ze względu na mostki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 12.08.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 coś ucichło.,. ale może ktoś odpowie mi na pytanie jak przygotowaliście otwory okienne pod duże okna tarasowe? Mamy koncepcję aby zrobić wylewkę z zaprawy termoizolacyjnej ( takiej z styropianem) o podanej przez producenta okien wysokości, tylko w miejsach otworów okiennych, reszta wylewki będzie później. Druga koncepcja to podmurowac do podanej wysokości z ytonga. Które bedzie lepsze ze względu na mostki itp My podmurowaliśmy z silki - wydaje mi się, że z punktu widzenia termoizolacyjności nie robi to różnicy - i tak trzeba to z zewnątrz ocieplić styropianem. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 12.08.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja postawiłem bezposrednio na isomurze, ale zeby wyrownać wysokosci z posadzka do okna zostałao od dołu dołozone tzw. poszrzenie a własciwie podwyzszenie o chyba 12 cm. Sądze ze to dobre rozwiązanie bo dodatkowo usztynia dół ramy (podobnie zrobiłem z balkonowymi na górze) , a z zewnątrz i tak jest docieplone styropianem. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskierka2 28.11.2009 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 no no no temat się rozwinął na całego. A ja mam juz skończony domek:)co do zmiany okien na wizualizacji to kiepski pomysł;p w rzeczywistości wszystko wygląda inaczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 18.01.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 To i ja się pochwalę nasz domek tez już stoi - coprawda dopiero stan surowy ale to już krok do przodu teraz wybieramy okna nie zmienialiśmy tych wielkich - widziałam taki domek już wykończony z tymi oryginalnymi wymiarami okien i wygląda to super choć jak przerabialiśmy projekt to myślałam o pomniejszeniu ich - całe szczęście tego nie zrobiłam, choć zmian wprowadziłam sporo -zmieniłam okno na narożne w kuchni -będzie przejście z domu do garażu - powiększyłam wymiary okna w częsci jadalni - skróciłam tę ścianę nośną przy schodach - powiększyłam łazienkę na dole by zrobić prysznic - zlikwidowałam te spiżarki za kuchnią -zmieniłam kierunek biegu schodów tak aby wchodziło się na schody od wejścia do domu -u góry powiększyłam łazienkę kosztem garderoby -zrobiłam otwart pokój na antresoli z któego będzie przejście do naszej sypialni nad garażem a i zastanawiam się czy nie zlikwidować przedsionka uff to tyle zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManiuF 24.01.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 ... zmian wprowadziłam sporo ... Nurtują mnie te twoje zmiany. Mogłabyś zamieścić jakieś rzuty i zdjęcia, aby je zilustrować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelka 24.01.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 WitamMam pytanie kto buduje z Ytonga oraz w jakiej cenie znaleźliście wykonawcę stanu surowegoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 25.01.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 jeszcze nie opanowałam sposobu wklejania czegokolwiek, narazie mam postawiony SSO więc w realu tych zmian jeszcze nie bardzo widać oprócz oczywiście zmiany okien, piękne narożne w kuchni, powiększone i przesunięte w jadalni, widać coprawda też schody ze zmienionym biegiem bo są lane, jak potrenuje wklejanie to założę dziennik i będzie można sobie popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 25.01.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 odpowiadając budowałam z ytonga 24 na klej ekipa kosztowała mnie 40tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelka 25.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a jaki zakres prac obejmowało to 40 tys??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
africates 30.01.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Jako, że jestem tutaj nowy witam Wszystkich !!! Myślimy o zbudowaniu domu P180a z minimalnymi zmianami. Nie jestesmy jednak pewni czy zdolamy go sfinansowac. Byłoby super gdybyście podzielili się swoimi doświadczeniami jeżeli chodzi o koszty budowy - jej poszczególnych etapów, z uwzględnieniem zastosowanego materiału i robocizny. Kolejna nurtująca mnie rzecz to ogrzewanie (na działce najprawdopodobniej nie będzie gazu). Jaki typ ogrzewania zastosowaliści lub zamierzacie zastosować. Ja myśllę o płycie fundamentowej z ogrzewaniem wodnym zintegrowanym z kominkiem.. czy nie jest to zbyt uciążliwe? Co z ogrzewaniem piętra? Jeżeli trzeba byłoby dołączyć piec na ekogroszek przykładowo to gdzie umieścilibyście go? Stawiał ktoś P180 z garażem od strony kuchni - bez okna kuchennego i z przejsciem z garazu przez spizarnie do przedpokuju (przeprojektowana dolna lazienka)? PozdrawiamPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 31.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Czesc, pozdrawiam wszystkich entuzjastow tego projektu. Chyba powinienem sie tu wpisac dawno temu, dopiero opszukiwanie dziennika mirkapki mnie tu sprowadzilo . Gdzies tam mignął mi temat rolet. na poczatku w ogole nie bralem ich pod uwage ale teraz zastanawiam sie nad energooszcednym aspektem tego rozwiazania. Przez te duze okna jednak sporo ciepla ucieknie. A co do okien: wstawialiscie w warstwie ocieplenia czy normalnie? Byly problemy ze znalezieniem wykonawcow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 31.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 a jaki zakres prac obejmowało to 40 tys??? od fundamentów po dach kryty papą, w tym strop, nadproża i schody lane, kominy i ścianki działowe, bez wykopów - koparka w naszym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 31.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Czesc, pozdrawiam wszystkich entuzjastow tego projektu. Chyba powinienem sie tu wpisac dawno temu, dopiero opszukiwanie dziennika mirkapki mnie tu sprowadzilo . Gdzies tam mignął mi temat rolet. na poczatku w ogole nie bralem ich pod uwage ale teraz zastanawiam sie nad energooszcednym aspektem tego rozwiazania. Przez te duze okna jednak sporo ciepla ucieknie. A co do okien: wstawialiscie w warstwie ocieplenia czy normalnie? Byly problemy ze znalezieniem wykonawcow? Witaj my właśnie jesteśmy na etapie wyboru okien, będziemy wstawiać normalnie, tylko zastanawiam się jak rozwiązać problem montażu rolet bo jeszcze miesiąc temu nie brałam ich pod uwagę ale boję się strat ciepła zwłaszcza przy dużych mrozach i wietrze, chciałabym schować je całkowicie pod elewacją ale przy wylewaniu nadproży nie zostawiliśmy miejsca na rolety i teraż będziemy kombinować czekam na ostateczne wyceny okien i zamiast płacić krocie za super energooszczędne okna, wybiore tańszą ich opcję i dokupię rolety co będzie wydaje mi się bardziej korzystnym rozwiązaniem pod względem energooszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts