Kraina Chichów 08.11.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 a mi brak przejścia zupełnie nie przeszkadza - nie chę mieć w części mieszkalnej smrodów z garażu, np. spalin. Poza tym nie wiem czy przejście nie jest sprzeczne z ideą energooszczędności domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieks 08.11.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 a mi brak przejścia zupełnie nie przeszkadza - nie chę mieć w części mieszkalnej smrodów z garażu, np. spalin. Poza tym nie wiem czy przejście nie jest sprzeczne z ideą energooszczędności domu Co do energooszczednosci - zgoda przejscie psuje idee. Ale niestety - jest rowniez bardzo funkcjonalne Bede mial o czym myslec. Kiedys w muratorze byla ankieta "co bys zmienil w swoim domu gdybys mogl go wybudowac od nowa". Wiele osob odpowiadalo ze brak przejscia do garazu to podczas zimnych i mokrych/snieznych dni (a u nas takich duzo) kwestia przez ktora pluja sobie w brode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciamota 21.11.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam, kochani ja właśnie kupuję projekt i zaczynam na wiosnę w okolicy Wawy.Napiszcie proszę jak idzie tym którzy zaczeli.......Czy budujecie w opcji Domu pasywnego w 100% czy może coś zmieniacie????? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAURA1978 22.11.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 WITAJCIEMy też biorzemy z mężem pod uwage budowę domu P180, ale ...no własnie to ale. Brakuje nam przejścia z garażu do domu, no i zastanawiamy sie nad tym tarasem nad salonem. Mamy dużą działkę więc nasz taras będzie mało użytkowany. Macie jakies pomysły jak go zabudować? Czy ktoś z Was rozpoczął budowę? Pokażcie zdjęcia proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraina Chichów 22.11.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 WITAJCIE My też biorzemy z mężem pod uwage budowę domu P180, ale ...no własnie to ale. Brakuje nam przejścia z garażu do domu, no i zastanawiamy sie nad tym tarasem nad salonem. Mamy dużą działkę więc nasz taras będzie mało użytkowany. Macie jakies pomysły jak go zabudować? Czy ktoś z Was rozpoczął budowę? Pokażcie zdjęcia proszę. na stronie Lipińskich jest kilka zdjęć z realizacji, i tam właśnie taras jest zabudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraina Chichów 22.11.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Czy budujecie w opcji Domu pasywnego w 100% czy może coś zmieniacie????? z góry dziękuję P180 jest "tylko" energooszczędny - tak, zamierzamy budować zgodnie z wytycznymi w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciamota 26.11.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Czy macie może jakąś ekipę która budowała juz zThermomuru i ma jakieś doświadczenie???? Proszę o namiary Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 27.01.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Czy macie może jakąś ekipę która budowała juz zThermomuru i ma jakieś doświadczenie???? Proszę o namiary Dzięki post jest dość stary więc pewnie już znalazłeś - jeśli nie polecam kontakt z firmą Thermomur w Żorach - oni albo kogoś polecą albo przeszkolą ekipę. W rozmowie z ich przedstawicielem usłyszałem, że budowa "ze styropianu" to niezbyt duża filozofia i po przeszkoleniu w miarę sprawni budowlańcy nie powinni mieć kłópotu. pozdrowionka mirongie przy okazji: moje uzgodnienia do budowy P180 już się robią tak, że start wiosną lub wczesnym latem jest coraz bardziej prawdopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciamota 17.04.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 hej hej, no nasza budowa niestety się odwlecze i to chyba do pzryszłego roku ( sprawy działkowe) tak więc czekamy, a jak u Was czy ktos już rozpoczał, jak idzie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 17.04.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam,U nas w sobotę pojawia się geodeta żeby wyznaczyć miejsce posadowienia domku i może w przyszłym tygodniu coś się zacznie dziać ...Niestety nadal prowadzimy nierówną walkę z bankami i to nas może opóźnić.pozdrMirek zapraszam do lektury naszego dziennika budowy: http://forum.muratordom.pl/cieply-dom-dla-ciebie-p180-mirka-i-agnieszki,t128959.htm?highlight=p180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraina Chichów 21.04.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 bardzo się cieszę że już powolutku zaczynacie, na pewno będę czytała dziennik z zapartym tchem My zaczynamy jeszcze w tym roku, ale najprawdopodobniej pod koniec lata. mirongie - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 24.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witam wszystkich. My również wystartowaliśmy z budową P180. Zdecydowaliśmy się na budowę z prefabrykatów keramzytobetonowych wszystkich ścian nośnych. Ścianki działowe zbudujemy z czegoś dobrze chłonącego dźwięk. Zrezygnowaliśmy ze ścianek budowanych z płyt gipsowych. Ściany przygotowywane są w fabryce a my tymczasem budujemy sobie fundamenty . Jak skończymy przyjadą ściany i domek będzie zbudowany w tydzień . (Mam nadzieje) Aktualny stan zaawansowania. http://blog.pm2.pl/photo/dom/20080524_1119.jpg a to wizja do której dążymy http://blog.pm2.pl/photo/domek_4.jpg http://blog.pm2.pl/photo/domek_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 24.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witam wszystkich. My również wystartowaliśmy z budową P180. Zdecydowaliśmy się na budowę z prefabrykatów keramzytobetonowych wszystkich ścian nośnych. Ścianki działowe zbudujemy z czegoś dobrze chłonącego dźwięk. Zrezygnowaliśmy ze ścianek budowanych z płyt gipsowych. Super spotkać jeszcze kogoś, kto buduje ten śliczny domek prosimy o więcej szczegółów - ile Was kosztowały te ściany z keramzytobetonu? To Praefa? Gdzie budujecie? itd życzymy powodzenia i czekamy na więcej informacji pzodr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 24.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witaj mpiorun w naszym coraz szerszym gronie . Z widocznych zmian na wizualizacji dostrzegłam dodany balkonik. Czy coś jeszcze zmieniacie? U nas chłopaki walczą ze stropem, który trochę przerobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 24.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witaj mpiorun w naszym coraz szerszym gronie . Z widocznych zmian na wizualizacji dostrzegłam dodany balkonik. Czy coś jeszcze zmieniacie? U nas chłopaki walczą ze stropem, który trochę przerobiliśmy Właściwie tylko tyle przerobiliśmy. Są jeszcze bardzo nieznaczące zmiany na parterze. Zmniejszyliśmy trochę łazienkę i zrobiliśmy dużą szafę na ciuchy drobiazg. Generalnie reszta jest identyczna jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 24.05.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Super spotkać jeszcze kogoś, kto buduje ten śliczny domek prosimy o więcej szczegółów - ile Was kosztowały te ściany z keramzytobetonu? To Praefa? Gdzie budujecie? itd życzymy powodzenia i czekamy na więcej informacji pzodr Nie, nie jest to praefa. Mam od nich wycenę i wyszło to na poziomie 143tys netto. Nam robi to firma nova-tor, za ok. 100 brutto. Różnica jest jeszcze w ściankach działowych. Nie jest to najtańsza opcja, ale efekt może być ciekawy. W gotowych ścianach będą zatopione rurki przez które wystarczy przeciągnąć przewody elektryczne i zamontować gniazdka. Mają być na tyle równe, że nie trzeba ich tynkować. Odchodzi sporo roboty i stresu a oszczędność czasu jest spora. . Powiedzcie jak u Was wygląda to kosztowo? Wiem że przepłacam, ale może przynajmniej pocieszę się, że nie tak bardzo a i tak btw. domek będzie stał koło Rzgowa (łódzkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 24.05.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Nie, nie jest to praefa. Mam od nich wycenę i wyszło to na poziomie 143tys netto. Nam robi to firma nova-tor, za ok. 100 brutto. Różnica jest jeszcze w ściankach działowych. Nie jest to najtańsza opcja, ale efekt może być ciekawy. W gotowych ścianach będą zatopione rurki przez które wystarczy przeciągnąć przewody elektryczne i zamontować gniazdka. Mają być na tyle równe, że nie trzeba ich tynkować. Odchodzi sporo roboty i stresu a oszczędność czasu jest spora. . Powiedzcie jak u Was wygląda to kosztowo? Wiem że przepłacam, ale może przynajmniej pocieszę się, że nie tak bardzo tak btw. domek będzie stał koło Rzgowa (łódzkie) Komfortowo masz z tym gotowcem mpiorun oświeć mnie co dokładnie jest zawarte w kwocie 100 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 24.05.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ...tak btw. domek będzie stał koło Rzgowa (łódzkie) A tak na marginesie przez Twoją okolicę przejeżdżam dość często. Niewykluczone, że będę podziwiać Twoje dzieło w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 25.05.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Komfortowo masz z tym gotowcem mpiorun oświeć mnie co dokładnie jest zawarte w kwocie 100 tys? No mam taką nadzieje. Obiecane mam dużo, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce . Prefabrykowane elementy to wszystkie ściany nośne, strop typu Filigran + robocizna. Niektóre elementy, takie jak słupy na zapleczu i niektóre podciągi wylane będą na budowie, ze względu na trudność ich przewiezienia. To oczywiście też zawiera się w powyższej cenie. Niby to dużo a niby mało . Z Ytongu pewnie wyszło by taniej, ale jakoś nie wyobrażam sobie pilnowania ekip budowlanych czy wykonają wszystko tak jak należy. Tutaj ustalamy sobie na papierze gdzie co będzie się znajdować i mam zapewnienie, że wszystkie elementy znajdą się dokładnie tam gdzie zostały zaprojektowane. +-1cm. Papier wiele wytrzyma Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiorun 25.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 A tak na marginesie przez Twoją okolicę przejeżdżam dość często. Niewykluczone, że będę podziwiać Twoje dzieło w realu Zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts