IP 15.02.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 witam,już nie mogę się doczekać lepszej pogody, aby dalej budować. Transza już 2 miesiąc leży na llokacie. Co do ogrzewania to też myślimy o podłogówce ale tylko w holu, wiatrołapie. Robig2, czy można na żywo obejrzeć dom? Mieszkamy w Poznaniu a budujemy w Strykowie, więc dokładnie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 16.02.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witamy w gronie P180, Budujemy w Komornikach k/Poznania możemy dać Wam dokładny adres jak chcecie. Na razie jesteśmy na etapie kładzenia dachówek. Właśnie zamawiamy okna drewniane. Oj nie jest łatwo z tymi duzymi oknami, ale dochodzimy do konsensusu z wykonawcą. możecie się skontaktować na e-mail [email protected] O super, że tak blisko nas buduje się nasz domek. Zaraz zamierzam się skontaktowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 26.02.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam My od tygodnia też już mamy pozwolenie A od dziś wstępnie mamy wykonawce Także coraz lepiej... ale tylko czekamy na decyzje z kredytem i wtedy wszystko juz bedzie jasne. Nie bedziemy budowac z takich materialow jakie sa w projekcie zamieniamy prawdopodobnie na Ytong lub Suporex zaleznie jakie to beda koszta. A Wy wszysycy trzymacie sie założen projektu i budujecie energooszczednie? POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robig2 26.02.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Nadziku 2006, Nie trzeba sie trzymać kurczowo materiałów podanych w projekcie pod warunkiem, że ich parametry termiczne znacznie nie odbiegają od założonych w projekcie. Inaczej nie będzie to już ciepły dom ale zwykły. My mieliśmy projekt z Ytong a w końcu zmieniliśmy na Porotherm, bo upierał się wykonawca...a cena była korzystniejsza. Dzwoniłem do Lipińskich i stwierdzili, że tutaj akurat zamiana nie spowoduje pogorszenia termoizolacyjności, więc zgodziliśmy się. Wydaje mi się jednak że Ytong ma lepsze właściwości termiczne (tak przynajmniej wynikało ze specyfikacji technicznej). Jest za to droższy...Jakby nie mój wykonawca to pewnie budowałbym z Ytonga. Nie zamieniałbym natomiast styropianu Termorganiki na żaden inny, nawet tej samej grubości! No chyba że ktoś wymyśli jakiś lepszy patent Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 27.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 nadzik2006 Mocno trzymam kciuki robig2 podzielam Twoje zdanie...dla nas priorytetem jest dom ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukassus 13.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witamy wszystkich budujących/planujących budować P160/P160a/P180/P180a/P180a ETS (któryś jeszcze jest podobny?)! Naszym faworytem jest P180a. Jesteśmy na etapie batalii z machiną biurokratyczną i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, budowa ruszy jeszcze w pierwszej połowie tego roku. Miejsce budowy: między Warszawą a Siedlcami. Bardzo mnie cieszy, że tak wiele osób buduje ten domek. Jeśli wyrazicie chęć, to z przyjemnością stworzę dedykowaną stronę/forum (prywatne), gdzie będziemy mogli do woli rozmawiać o najlepszych rozwiązaniach. Na pewno będziemy prowadzili coś na wzór dziennika budowy online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 13.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witamy wszystkich budujących/planujących budować P160/P160a/P180/P180a/P180a ETS (któryś jeszcze jest podobny?)! Naszym faworytem jest P180a. Jesteśmy na etapie batalii z machiną biurokratyczną i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, budowa ruszy jeszcze w pierwszej połowie tego roku. Miejsce budowy: między Warszawą a Siedlcami. Bardzo mnie cieszy, że tak wiele osób buduje ten domek. Jeśli wyrazicie chęć, to z przyjemnością stworzę dedykowaną stronę/forum (prywatne), gdzie będziemy mogli do woli rozmawiać o najlepszych rozwiązaniach. Na pewno będziemy prowadzili coś na wzór dziennika budowy online. Troszkę się zdziwiłam jak zobaczyłam "mojego awatara". Pierwsza myśl, ktoś się pode mnie podszył Fajnie, że nasze grono się poszerza. Co do pomysłu stworzenia dedykowanej strony, hmmm, mi tu na FM dobrze, ale możemy (Guzmanka, Guzman) zaglądać. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IP 19.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 witam ponownie,budowa wreszcie ruszyła po zimie i przygotowujemy się do dachu,, ile Was kosztowała robocizna, gdyż trudno mi jest ocenić czy cena 18 tyś ( wieźba blachodachówka i rynny) jest ok[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 19.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 witam ponownie, budowa wreszcie ruszyła po zimie i przygotowujemy się do dachu,, ile Was kosztowała robocizna, gdyż trudno mi jest ocenić czy cena 18 tyś ( wieźba blachodachówka i rynny) jest ok[/b] moja wycena to 55 zł za metr kwadratowy więc trochę niżej. lokalna firma ale sprawdzona u kilku znajomych. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IP 20.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 witam.. udało się zejść do 16tys za robociznę w tym też mamy pełne deskowanie.. pewnie nie jest to najtaniej ale wykonawca polecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 20.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 witam.. udało się zejść do 16tys za robociznę w tym też mamy pełne deskowanie.. pewnie nie jest to najtaniej ale wykonawca polecany nasza cena nie obejmuje deskowania. tylko: więźbę, pokrycie folią, łacenie, dachówki, rynny i obróbki blacharskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IP 31.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 piszę aby donieść, że mury się pną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 01.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 IP jak masz jeszcze możliwość to przemyśl wysokość parteru...Teraz trochę żałujemy, że parter pozostał tak jak w projekcie tj. ok. 2.60 na gotowo. Na górze mamy 2,85 i ta wysokość bardziej mnie przekonuje Na szczęście antresola dodaje wrażenie przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IP 02.04.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 już zrobiliśmy wysokość 2.70. Majster twierdził, że 2.60 to standard ale tak mam teraz w bloku i jest normalnie, dlatego w DOMU musi byś wyżej. Zresztą zawodowo zajmuję się oświetleniem i wiem jak wiele jest pięknych lamp, ale długich.Większy dylemat mam z oknami, w garażu i od frontu. Przekonują mnie, że wszystkie powinny być 150 wysokie a 80 szerokie( łazienka i garaż), gdyż więcej światła i praktyczniej. Wiadomo, większe okna to większy koszt i stojąc na ganku będzie można zaglądac do łazienki. a i jeszcze jedno, dałam do przeprojektowania wentylacji mechanicznej. Kanały będą szłyz pom. gosp na parterze przez obie łazienki na stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzebrys 06.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 witam, dzisiaj w naszym domku zamontowano okna. zdjecia mozna obejrzec w dzienniku ktory prowadze na swojej stronie. wykonała je firma Pumar na profilach schuco tak jak chciałem z tylko jedna zmiana w postaci innego profilu CT70 dla okna w lazience [trapez]. reszta to 6 komorowe SI82. wszystkie wklady 3 szybowe 0.5 lub 0.7. chciałbym tutaj pochwalic ta firme za pelen profesjonalizm, gdzie wiekszosc innych nie chciała się nawet podjąc robienia tak duzych okien w obustronnym kolorze. a pytalem przede wszystkim te uwazajace sie za pierwsza lige [ms, jezierski, eurokolor, oknoplast]. pozdrawiampiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciamota 07.05.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Łół szok, rok temu była garska domków a teraz......u nas niestety bez zmian , nawet nie zaczeliśmy ale teraz ostro zaczeliśmy myślećJak fajnie,ze nie którzy juz mają domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirongie 13.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 witam, dzisiaj w naszym domku zamontowano okna. zdjecia mozna obejrzec w dzienniku ktory prowadze na swojej stronie. wykonała je firma Pumar na profilach schuco tak jak chciałem z tylko jedna zmiana w postaci innego profilu CT70 dla okna w lazience [trapez]. reszta to 6 komorowe SI82. wszystkie wklady 3 szybowe 0.5 lub 0.7. chciałbym tutaj pochwalic ta firme za pelen profesjonalizm, gdzie wiekszosc innych nie chciała się nawet podjąc robienia tak duzych okien w obustronnym kolorze. a pytalem przede wszystkim te uwazajace sie za pierwsza lige [ms, jezierski, eurokolor, oknoplast]. pozdrawiam piotr Exclusive Jezierskiego to dokładnie profil SI82 Schuco... ja to się zawsze trochę boję jak wszyscy fachowcy mówią mi że czegoś się nie da zrobić a jeden mówi, że się da i tylko on potrafi... Oby okna służyły Ci długo i bezawaryjnie - może tylko Ci duzi są bardziej asekuracyjni. pozdrowienia PS. daj proszę linka do tego Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukassus 20.05.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 do końca miesiąca musimy mieć kupiony projekt i asap po tym starać się o pozwolenie na budowę. Właściwie już się zdecydowaliśmy na P180a i aby postawić kropkę nad 'i' chcielibyśmy zobaczyć taki sam lub podobny domek, aby skonfrontować nasze wyobrażenie o nim z rzeczywistością. Wiemy o Smolcu (chcemy jechać, ale jest bardzo daleko) i dostępności domu pokazowego w dni powszednie w godz. 9-12. Czy ktoś w okolicach Warszawy lub Siedlec buduje lub zbudował dom P180, P180a, P160, P160a i byłby uprzejmy pozwolić nam obejrzeć swój domek? Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukassus 23.05.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dzisiaj udało nam się zobaczyć P180 w budowie (dzięki dzięki dzięki!), oto kilka uwag właścicieli, które na pewno będą pomocne innym: - więcej otwieranych drzwi w dużych oknach (np. w kuchni);- okno w sypialni rodziców jest za wysoko;- brak wentylacji w garażu. Generalnie domek bardzo przyjemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 25.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Hej, my też budujemy P180a, troche go przerobiliśmy , żeby pasował do naszych marzeń. Stoją na razie mury, ale już niedługo będzie konstrukacja dachu, bowiem dzisiaj weszli cieśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts