akm1971 11.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam, Tak jak w temacie....ktoś "wpada" na teren budowy? Czy może jest to tylko formalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.06.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Wypełniasz pisemko i składasz je w starostwie i tyle. Na budowe to może "wpaśc" kontrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 11.06.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 wypełnisz formularz "zgłoszenia rozpoczęcia robut budowlanych" i po 7 dniach (a może po 14 juz nie pamietam) formalnie możesz rozpocząć prace. A do zgłoszenia trzeba dołączyć oswiadczenie kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.06.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 u nas zlozyl kierownik budowypo 7 dniach jest uprawomocnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 12.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Wypełniasz druk Zawiadomienie o zamiarze rozpoczęcia robót budowlanych + oświadczenie kierownika o przyjeciu obowiązku kierownika budowy + kopię jego uprawnień, skłądasz na biurze podawczym PINB i koniec. Po siedmiu dniach możesz rozpoczynać. Zrób sobie ksero na potwierdzenie że złożyłeś w PINB (jakby im coś zaginęło). Całość to tylko formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 14.06.2007 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Wczoraj zgłosiłem i już wkrótce rozpoczynam budowe!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 17.06.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Mam nadzieję ,że dołączyłeś do wniosku zgłoszenia dokument poświadczający przynależność kierownika budowy do właściwej Izby Inżynierskiej . Nie zapomnij o dzienniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 19.06.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Dokument poświadczający przynależnośc kierownika budowy właściwej.... dołączyłem. Dziennika budowy pani nie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 A dziennik masz podsteplowany?Bo jeżeli nie to kolejna wycieczka.U mnie Panie wraz ze zgłoszeniem prosiły o dziennik coby wszystko powpisywać i podsteplować coby było z głowy za jednym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 19.06.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 O dziennik budowy pani z PINB zapyta jak przyjdzie na budowę ( oby nie ) ,albo dopiero jak będziesz zgłaszał zakończenie budowy i składał wniosek o pozwolenie na użytkowanie . Zanim pierwszego wpisu do dziennika dokona geodeta (wytyczenie budynku) to powinieneś zanieść dziennik do ostęplowania w urzędzie ( tam gdzie Ci wydano pozwolenie na budowę) . Życzę powodzenia w bojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 20.06.2007 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dziennik odebrałem już dawno temu oczywiście podbity. Teraz już z wpisami geodety i kierownika budowy o rozpoczeciu prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts