T-rex 11.06.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam, Jak ostrzycie łańcuch w pilarce do drewna ?? znalazłem takie coś: - http://www.forester.pl/go/_info/?id=11 i mam pytanie czy to coś jest warte ? czy to zabawka bo tak "pilniczkiem od ręki", to męczące, i podejrzewam niezbyt precyzyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 11.06.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ee powiem ci że "pilniczkiem od ręki" to wcale nie męczące a całkiem precyzyjne. Mam w domu Stihla MS 180 i ostrze sam ( jeszcze sie ucze) Pilnik firmowy i sporo treningu - na jakimś zużytym tańszym łancuchu. Możesz zapytać się w sklepie firmowym albo jak masz znajomego który potrafi już to niech ci pokaże. Niedaleko mnie jest zaklad usług leśnych i znajomi którzy tam pracują od zawsze ostrzą pilnikiem i nie ma żadnych problemów, trzeba tylko potrenować takiego wynalazku jak pokazałes jeszcze nie widzialem wiec nie jestem w stanie nic o tym powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 11.06.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ja co prawda mam w domu pilniczek, ale to chyba w ostatecznosci. Zazwyczaj wożę łąńcuch do serwisu i tak za 7 złociszy w 5 minutek mam naostrzony Bez roboty, chwila moment a 7zł to raczej nie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 11.06.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 7zł to nie duzo - ale przemnozone przez jakas liczbe moze dac duza kwote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 12.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 7zł to nie duzo - ale przemnozone przez jakas liczbe moze dac duza kwote niby tak... ale w moim przypadku po naostrzeniu i pocieciu ok 20m3 drewna łańcuch jest nadal ostry. A jeżeli tniesz np deski z gwoździami i nie zwracasz zbytnio na nie uwagio to rzeczywiście taki interes może Cię drogo wynieść. (koszt łańcucha to ok 40zł wiec zanim na niego zaoszczędzę to zdążę naostrzyć łańcuch 7 razy, a nie wiem czy w życiu pociąłem 140m3 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts