andżelka 11.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zaproponowano mi na składzie porotherm węgierski klasa 10 , sama już nie wiem czy lepiej odżałować i kupić polską klasę 15. Czy wy kupujecie 15kę, uważacie że dobrze jest dołożyć te trochę kasy i mieć jakościowo lepszy towar, słyszałam gdzieś głosy że można spotkać lepszą jakościową czeską 10kę niż polską 15kę???? Może pytanie wyda wam się śmieszne ale jestem kompletnym laikiem, a obecne ceny materiałów skłaniają do kalkulacji ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja mam porotherm ale szczerze mowiac nie mam pojecia czy mam 10 15 a moze nawet 20 kurde ale obciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 11.06.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 I tak powinno być ja powinnam wziąść ten tańszy i się cieszyć, a szukam dziury w całym. W sumie mi i tak każdy sprzedawca wmówi co tylko chce bo jestem zielona łączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Wiesz to jest tak ze i tak do konca sie nie dowiesz o wlasciwosciach materialu jaki kupujesz... kupuj ten tanszy ale podstawa zeby byly atesty bo bez tego to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.06.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zaproponowano mi na składzie porotherm węgierski klasa 10 , sama już nie wiem czy lepiej odżałować i kupić polską klasę 15. Czy wy kupujecie 15kę, uważacie że dobrze jest dołożyć te trochę kasy i mieć jakościowo lepszy towar, słyszałam gdzieś głosy że można spotkać lepszą jakościową czeską 10kę niż polską 15kę???? Może pytanie wyda wam się śmieszne ale jestem kompletnym laikiem, a obecne ceny materiałów skłaniają do kalkulacji ????? A ytong i inne BK mają jakies 3,5 - 4 a te cieplejsze odmiany na jednowarstwówki to nawet mniej. O ile mowa o klasie wytrzymałościowej na ściskanie w MPa. Kiedys Geno wyprowadził na szybko wzór na MPa- to tak dla zobrazowania wuytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 co prawda trzeba brać poprawkę, na to że pth te swoje wytrzrymałości ma pewnie zawyżone, ale kl.10 to i tak, jak przedpiasarz określił, 2x więcej od ytongateoretycznie (i pewnie praktycznie) 10 wystarczy, chociaż nie wiem, o wytycznych producenta dot. stawiania ścian zewn z danej klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 11.06.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jeśli wieżowca nie budujesz to będzie dobry każdy z nich.Patrz raczej na ilość ukruszonych przez transport bloczków, bo to jest ich prawdziwa zmorą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 12.06.2007 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Los jest przewrotny pojechałam na inny skład i znalazłam oryginalną klasę 15 za 10zł brutto. To najtańsza opcja jaką znalazłam, bo były i po 12 z czymś. Zamówiłam zobaczymy jak się sprawdzi:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 12.06.2007 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Los jest przewrotny pojechałam na inny skład i znalazłam oryginalną klasę 15 za 10zł brutto. To najtańsza opcja jaką znalazłam, bo były i po 12 z czymś. Zamówiłam zobaczymy jak się sprawdzi:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.06.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To jak znalazlas to gratulacje u mnie juz nie ma co kupowac na sciany znajomi szukaja juz za granica i niestety chyba beda rezygnowac z budowania bo ich nie bedzie na to stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.06.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 niestety chyba beda rezygnowac z budowania bo ich nie bedzie na to stac I takich osób będzie coraz więcej i bańka z cenami pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 12.06.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Nie przesadzajny ceny juz wyraznie wyhamowały na składach na materiały na sciany .Powiem nawet ze lekko spadły .Składy zawalone materiałami na ful przynajmniej w rejonie Krakowa.Porothrtm 25 mozna z dowozem kupic za 9,6 zł30 za 7,8 złmax-a mozna kupić ponizej 6 zł i co jest wazne jest dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Krakow... a kuj pom niestety kiepsko przynajmniej u mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts