farida 22.06.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Tatjana,prawie sie poryczalam.Spelniasz MOJE marzenia,ktore mi sie nie ziszcza.Ja mam tylko(sorry,bo niektorzy nawet tego nie maja) nowy dom i nowa stajnie.Wiekszosc staroci jakie moglabym wniesc do mojego nowo tworzonego gospodarstwa zostala zaprzepaszczona,zniszczona,porozdawana.A ja uwielbiam byc otoczona takimi wlasnie "rupieciami".Nie wiem jak to sie dzieje,ze ciagle jestesmy za puzno,by cos kupic ,uratowac .Zycze ci powodzenia,i bede sledzic wasze poczynania-o ile wytrzymam to psychicznie.Zwlaszcza ten kaflowy piec.Reszty nie komentuje-sama wiesz co masz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 W kwestii Twojego ogrzewania:http://www.regulus.com.pl./http://www.anb.com.pl/jaga/index.htmlStrony przedstawicieli i producenta ogrzewania kanałowego. Przy tym drugim adresie - anb - po wejściu na stronę kliknij Canal Plus. Detale techniczne są w j. angielskim.Jest wątek na Wymiana Doświadczeń - Grzejniki kanałowe.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 22.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 tatjana: to znaczy, że zaczynamy mniej więcej od takiego samego momentu. Znaczy mamy ruinki i po jednym koniu. I takie same plany. Wierzę, że nam się obu uda je zrealizować. No Ty jesteś lepsza, bo masz już drugiego kunia na oku. Śledzę Twój dziennik, bo ja planuję rozpocząć remont dopiero w przyszłym roku, to skorzystam z Twoich doświadczeń. Na razie interesuje mnie ogrzewanie, napisz, jak już wybierzecie całą instalację. Co do studni przy stajni, to nie musisz się martwić. Ważne tylko, żeby płyta na obornik była od studni nie bliżej niż 15m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Tatjano, cieszyć się. Cieszyć. Bo jak nie... A jeśli chodzi o piec (w kawałkach) w mieszkaniu, to jak go wywieziesz wyremontowany to dopiero zobaczysz jak wielkie masz mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 24.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 a wiecie że w mojej gminie(Płużnica) co rok latem jest festyn z okazji dnia konia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.06.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 a wiecie że w mojej gminie(Płużnica) co rok latem jest festyn z okazji dnia konia? A możesz zapodać trochę szczególików Może masz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.06.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 a wiecie że w mojej gminie(Płużnica) co rok latem jest festyn z okazji dnia konia? A możesz zapodać trochę szczególików Może masz zdjęcia?byliśmy 2 lata temu, w ubiegłym roku lało i się zapomniało. zdjęć niestety nie mamy, przypilnuję i zrobię zdjęcia na najbliższej imprezie, sprawdzę w jakim terminie odbędzie się w tym roku i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Napisz koniecznie. Może uda mi się "kopsnąć" na ten festy, chociaż z czasem krucho Sie zobaczy. Rób zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Tatjana. Knock! Knock! Czy Ty znowu w tych krzaczorach się zaplątałaś Miałaś tam posłać Panią od wyceny a nie sama się pchać Odezwij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatjana 27.06.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.06.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Pogoda do d.... święta prawda Też mi się nic chce. Pytałam o ogrzewanie kanałowe, to dosyć drogi biznes, podobno droższy od podłogówki. Mam nadzieję, że linki do stron na coś Ci się przydadzą. A z tymi bliźniakami, to dygresja taka, czy coś się tam u Was szykuje w kwestii powiększenia rodziny A, słuchaj, czy Twój Pan Małż zrehabilitował się chociaż po tym glebnięciu? Tatjanko, szykuj to swoje Siedlisko bo mi się na wakacje chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatjana 27.06.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 27.06.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ładny ten Dukacik, a zdjęcie takie trochę bajkowe, tylko skrzydeł mu brak A gdzie go teraz trzymasz? I jak dobrze zrozumiałam to masz jeszcze młodego ogierka młp. Tak? I trzeciego zaklepanego. To już całkiem, całkiem spora gromadka. A ogrzewanie to w końcu jakie będziecie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatjana 27.06.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 27.06.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 To jestem bardzo ciekawa tego pieca z podajnikiem. Też własnie takie ogrzewanie planuję mieć u siebie. Na dodatek chcę sama uprawiać wierzbę energetyczną, żeby mieć na opał. Fajnie, że tam u Was zachowały się stare piece. Mój dom jest kompletnie splądrowany i nie ma zupełnie nic, co mogłoby się przydać. No ale też nie ma śmieci, którymi bysmy się musieli martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatjana 27.06.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.06.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Hej Tatjanko. Dzięki śliczne za zaproszenie i na skrzydłach waitru gnać tam będę. Żaden Dukat mi nie straszny (hihihi), a co!!! Taki jestem Dżigit Moja córcia po zobaczeniu Dukata zakwiliła jak ptaszę "Ja też takiego chcę, mamoooooo". No cóż, ma obiecanego własnego konika jak z dobrymi ocenami skończy gimnazjum. To Ty Tatjanko już jakiegoś szykuj, bo to tylko 5 lat zostało Mam wydłużone wakacje od ub.roku więc jakby trzeba było jakieś krzaczory unicestwiać to daj znać, przybędę z odsieczą. A z tym powiększeniem rodziny, no,no - pluję przez lewę ramie, żeby nie zapszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 28.06.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Proszę, proszę, końskimi kupami można w piecu palić. Ciekawe jak dym z komina pachnie A tak serio, to ja tę wierzbę będę testować, na razie poczytam, a potem może się zdecyduję. Przekonał mnie do takiego pieca ten podajnik, że to nie trzeba 2 razy dziennie z szuflą naginać tylko raz na jakiś czas zarzucić. Poza tym z takiej wierzby jest bardzo mało popiołu, to też plus. Co do mojej pracy, to kiedyś konie też były moim hobby, teraz to jest moja praca. I jak to praca, czasem mam jej dość, a czasem myślę, że już nic innego w życiu nie chcę robić. Poza tym już chyba nic innego bym nie umiała robić, to znaczy umiem jeszcze dzieci uczyć, ale w Anglii nie znam na tyle języka, żeby matematykę w szkole wykładać, a w Polsce z pensji nauczyciela wyżyć się raczej nie da, a już na pewno nie da się takiego gospodarstwa odbudować. Ale jak już interes wypali, to może wrócę do szkoły, kto wie... A co do psiaków, to CC jest faktycznie super rasą, nawet myślimy o hodowli, jak już będziemy mieli zaplecze. A Wy jakie macie psy, bo w tytule dziennika są takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.06.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Skoro mazurski komtur Tomek palił w piecu krowimi plackami, to i końskie pączki się pewnie nadadzą. Z łajna (za przeproszeniem) można i ściany stawiać. A jakie pyszne pomidorki na końskim nawozie rosną!!! Że o pieczarkach nie wspomnę! Jesienią mam zamiar wzbogacić naszą, pożal się Boże, glebę własnie końskim nawozem. Wprawdzie proponują mi też krowi, ale ja wiem swoje - krowi śmierdzi, a koński pachnie. I przepraszam za tak "wonny" wpis. A facet (nie lubię go), od którego kupilismy własnie ściutek ziemi (opowiem w dziennkiu za tydzień i trochę), zaczął namawiac nas na kupienie dzieciom kucyka. Absurd kompletny, ale nie mogę przestać o tym myśleć. A potem jeszcze hucułek, bo dzieci rosną... i coś większego. Kurczę, chyba zagram jutro w totka! (ups, dzisiaj już jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatjana 29.06.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts