Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy Kasi i Jarka - Oliwka - komentarze

jarex

Recommended Posts

Cześć Kasiu W - widzę, że mamy takie same inicjały.

Niestety nie mam jeszce zdjęć działki, zresztą narazie nie ma co oglądać, chyba że widoki na góry. Miejsce rzeczywiście jest dość przyjemne. Teraz mieszkam na terenie byłej cegielni i widoki mam rewelacyjne: z jednej strony dach piekarni, a z drugiej rozwalającą się pozostałość po cegielni.

Za to u Ciebie praca wre na całego, oby tak dalej. Powodzenia Kasia.

• 2 weeks później...

Witajcie,

działka bardzo pięknie położona. Sąsiadów nie za dużo :)

No i budowa się zaczęła. Miło popatrzeć jak coś zaczyna się dziać, każdy nowy szczegół na budowie oko cieszy.

Gdzie się budujecie dokładnie, bo tereny naprawdę piękne.

Wklejcie link do projektu co byśmy mogli podziwiać Wasze cudo.

Z życzeniami jak najmnniejszej dawki nerwów na czas budowy

Ola

PS.

Będę do Was zaglądać na nowinki :)

Ola - witam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie moim dziennikiem.

Mieszkamy i budujemy się w Żywcu. Wybraliśmy Oliwkę, ponieważ szukaliśmy funkcjonalnego, taniego w budowie i eksploatacji domku.

Przy okazji przeczytałam Twój dziennik i na pewno będę do niego zaglądać i podpatrywać na jakim etapie jest wasza budowa. Macie bardzo ładny domek, ładną działkę i śliczną córeczkę.

Pozdrawiam.

• 1 month później...

Dzięki za miłe słowa.

Stelka u Was też są piękne widoki. Zazdroszczę Wam, że macie już tyle zrobione. Bardzo ładny jest ten domek.

Braza zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mają taką swobodę wyrażania swoich myśli. Fajnie się czyta Twoje zapiski. Ja niestety jestem ścisłowiec - zero polotu literackiego.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

wITAJ

żeby od razu wzywać Straż Miejska? :o Ludzie są paskudni,przecież wiadomo,że trzeba dowieżć materiał na budowe.U mnie tam i z powrotem kursowały ciężarówki,ponad 30 aut.Kurzuło sie jak diabli,ale na szczęście nikt nie miał pretensji.Chyba nie najlepsi sąsiedzi Wam sie zapowidają,czego oczywiście Wam nie życzę.

A domek rośnie ładnie :D

Pozdrawiam

• 4 months później...

Witam,

gratuluję Oliwki :D Super domek i super miejsce.

W którymś momencie napisalaś, że murarze byli niezadowoleni z pustaków. Na zdjęciach widziałam dwa rodzaje: Porotherm i cos jeszcze. Które cegły były krzywe?

I jeszcze mam pytanie o schody. Czy rzeczywiście są bardzo strome i niewygodne? Takie były opinie na ich temat.

A, i ścianka kolankowa. Podnsiliście ją czy zostawiliście jak w projekcie. Wczoraj oglądalam domek, w którym ścianka była na wysokości 1m i taka wysokość wydaje mi się fajna. A jaka jest u Was?

AnetkaS

Dziekuję za miłe słowa.

Bardziej krzywe były pustaki Leier (z Węgier) :( . Gdy byłam na budowie solidniejsze wydawały mi się te z Porothermu, ale ja oczywiście jestem laikiem w tej sprawie :lol:

Jak dla mnie schody są OK, nie wydaje mi się żeby były strome. Zresztą gdy idę z budowy to mam takie niezłe podejście, że schody przy nim to bułka z masłem :lol: .

Wydaje mi się, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Ja całe życie spędziłam w blokach, więc dla mnie te schody są narazie wygodne. Co bedzie dalej - życie pokaże.

Jeżeli chodzi o ściankę kolankową, to podnieśliśmy ją o jeden pustak, ale bez garażu. Ile ona wyniesie na gotowo - nie wiem. Zapytam później męża.

Pozdrawiam Kasia

• 2 weeks później...
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Będziemy razem z mężem śledzić Wasze "zmagania" związane z budową Oliwki! Życzymy powodzenia w dalszej realizacji! :)

To znowu my...Aneta i Henryk! Pozmienialiśmy trochę w naszym profilu ;) ;)

A jeżeli już mowa o krokwiach...jaka jest ich długość w projekcie??!!