jarex 12.06.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tutaj bardzo proszę o wpisywanie wszystkich uwag odnośnie mojego dziennika.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.06.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witaj Kasiu tu Kasia Jeszcze nie widziałam zdjęć działeczki ale wiem, że będzie piękna. Tereny nad Jeziorem Żywieckim są wyjątkowo urokliwe Trzymam kciuki za kredyt no i za szybkie rozpoczęcie budowy Waszego wymarzonego domku Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 14.06.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Cześć Kasiu W - widzę, że mamy takie same inicjały. Niestety nie mam jeszce zdjęć działki, zresztą narazie nie ma co oglądać, chyba że widoki na góry. Miejsce rzeczywiście jest dość przyjemne. Teraz mieszkam na terenie byłej cegielni i widoki mam rewelacyjne: z jednej strony dach piekarni, a z drugiej rozwalającą się pozostałość po cegielni. Za to u Ciebie praca wre na całego, oby tak dalej. Powodzenia Kasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 28.06.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, działka bardzo pięknie położona. Sąsiadów nie za dużo No i budowa się zaczęła. Miło popatrzeć jak coś zaczyna się dziać, każdy nowy szczegół na budowie oko cieszy. Gdzie się budujecie dokładnie, bo tereny naprawdę piękne. Wklejcie link do projektu co byśmy mogli podziwiać Wasze cudo. Z życzeniami jak najmnniejszej dawki nerwów na czas budowy Ola PS. Będę do Was zaglądać na nowinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 29.06.2007 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Ola - witam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie moim dziennikiem. Mieszkamy i budujemy się w Żywcu. Wybraliśmy Oliwkę, ponieważ szukaliśmy funkcjonalnego, taniego w budowie i eksploatacji domku.Przy okazji przeczytałam Twój dziennik i na pewno będę do niego zaglądać i podpatrywać na jakim etapie jest wasza budowa. Macie bardzo ładny domek, ładną działkę i śliczną córeczkę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 09.08.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Bardzo piękne miejsce wybraliście na swój domek,gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.08.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Fajne miejsce, prosty i ładny projekt - tylko budować Trzymam kciuki za "bezkolizyjność" dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 09.08.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzięki za miłe słowa. Stelka u Was też są piękne widoki. Zazdroszczę Wam, że macie już tyle zrobione. Bardzo ładny jest ten domek. Braza zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mają taką swobodę wyrażania swoich myśli. Fajnie się czyta Twoje zapiski. Ja niestety jestem ścisłowiec - zero polotu literackiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 13.08.2007 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam! Gratuluję wyboru projektu... Przepiękne to miejsce, w którym budujecie domek ... Na tych naszych równinach Oliwka chyba nię będzie się tak ślicznie prezentowała Pozdrawiam i będę wpadać na tą Waszą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 31.08.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Śledzimy z uwagą Wasze poczynania zwłaszcza że modyfikacje macie w planach podobne (np. zmiana tarasowego wyjścia)Dlatego też wysłałem na priv prośbę o wstepny kontakt tel. w sprawie kilku porad odnośnie stanu zero.Życzymy powodzenia w dalszych etapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 31.08.2007 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Cześć Hapek. Ja niestety nie udzielę Ci żadnych szczegółowych porad, ponieważ wszystkim zajmuje się mąż i dlatego posłałam Ci jego numer telefonu na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 12.09.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 wITAJ żeby od razu wzywać Straż Miejska? Ludzie są paskudni,przecież wiadomo,że trzeba dowieżć materiał na budowe.U mnie tam i z powrotem kursowały ciężarówki,ponad 30 aut.Kurzuło sie jak diabli,ale na szczęście nikt nie miał pretensji.Chyba nie najlepsi sąsiedzi Wam sie zapowidają,czego oczywiście Wam nie życzę. A domek rośnie ładnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.01.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, gratuluję Oliwki Super domek i super miejsce. W którymś momencie napisalaś, że murarze byli niezadowoleni z pustaków. Na zdjęciach widziałam dwa rodzaje: Porotherm i cos jeszcze. Które cegły były krzywe? I jeszcze mam pytanie o schody. Czy rzeczywiście są bardzo strome i niewygodne? Takie były opinie na ich temat. A, i ścianka kolankowa. Podnsiliście ją czy zostawiliście jak w projekcie. Wczoraj oglądalam domek, w którym ścianka była na wysokości 1m i taka wysokość wydaje mi się fajna. A jaka jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 19.01.2008 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 AnetkaS Dziekuję za miłe słowa. Bardziej krzywe były pustaki Leier (z Węgier) . Gdy byłam na budowie solidniejsze wydawały mi się te z Porothermu, ale ja oczywiście jestem laikiem w tej sprawie Jak dla mnie schody są OK, nie wydaje mi się żeby były strome. Zresztą gdy idę z budowy to mam takie niezłe podejście, że schody przy nim to bułka z masłem . Wydaje mi się, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Ja całe życie spędziłam w blokach, więc dla mnie te schody są narazie wygodne. Co bedzie dalej - życie pokaże. Jeżeli chodzi o ściankę kolankową, to podnieśliśmy ją o jeden pustak, ale bez garażu. Ile ona wyniesie na gotowo - nie wiem. Zapytam później męża. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_Heniek 22.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jaką macie grubość pustaka POROTHERM? Planujemy zacząć budowę w tym roku...Chyba wybierzemy Oliwkę-bardzo nam się podoba. Mąż już kupił POROTHERM 25. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 23.01.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Aneta_Heniek Witam serdecznie w naszych skromnych progach Dokonaliscie dobrego wyboru - Oliwka to super domek. U nas ściany zewnętrzne są z pustaka 30, a nośne z 25. Powodzenia. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_Heniek 23.01.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Będziemy razem z mężem śledzić Wasze "zmagania" związane z budową Oliwki! Życzymy powodzenia w dalszej realizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraftt 01.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 mam pytanie czy podnosiliście ścianke kolankową a jeśli tak to o ile i czy w związku z tym wydłużaliscie krokwie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 01.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Będziemy razem z mężem śledzić Wasze "zmagania" związane z budową Oliwki! Życzymy powodzenia w dalszej realizacji! To znowu my...Aneta i Henryk! Pozmienialiśmy trochę w naszym profilu ;) A jeżeli już mowa o krokwiach...jaka jest ich długość w projekcie??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 01.02.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ściankę kolankową podniesliśmy o jeden pustak, ale tylko nad domem (bez garażu), ponieważ strop nad garażem mamy na tej samej wysokości co strop domu. Krokwie są takie jak w projekcie, czyli 7,65 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts