Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umowa doskonała :-)

RybciaFiga

Recommended Posts

Drodzy forumowicze!

Napiszcie proszę co waszym zdaniem powinna zawierać umowa z firmą budowlaną:

- jakie istotne postanowienia powinna uwzględniać,

- na ile powinna być szczegółowa,

- na co należy zwrócić szczególną uwagę,

- jakie problemy identyfikujecie bądź zidentyfikowaliście z autopsji,

- inne ważne spostrzeżenia przy negocjowaniu/podpisywaniu umowy.

Mam nadzieję, że dzięki waszym doświadczeniom uda się zebrać najważniejsze zasady, którymi należy kierować się przy tworzeniu umowy z firmą budowlaną.

No proszę Cię, nie bądź taki kąśliwy, zwłaszcza że chyba nie przeczytałeś tych tematów, skoro je polecasz w odpowiedzi na mojego posta, ale raczej tak dojrzałej osobie nie muszę wyjaśniać o co chodzi.....prawda?

pozdrawiam :-)

Kąśliwa to niestety jesteś Ty w stosunku do Barbossa.Ale mniejsza o to.

Może lepiej idź jeszcze na wieksze skróty i napisz tak:Drodzy forumowicze!

Napiszcie proszę co waszym zdaniem powinna zrobić młoda forumowiczka by wybudować dom omijając te wszystkie watki budowlane i miec wszysto podane "kawa na ławe " by przy czytaniu nie mieć stresów i broń Boże nie osiwieć,oczywiście nie zapominajac o :

inne ważne spostrzeżenia przy negocjowaniu/podpisywaniu umowy.

Nię kąsaj jak nikt ciebie nie kąsa........ :D :D :wink:

RybciaFiga

ja młoda matka to wspomogę - panowie mało empatyczni - bez razy :lol:

podaj mi maila na PW to prześlę Ci to co ja mam - zwory umów i aneksy

pozdrawiam

Skoro tak to przeżywasz i cierpisz razem z autorką to i ja poprosze ...bo mam problem.Gdzie są umowy np na fundament w założeniu ,że robi to inna brygada. :lol: :wink:

chłopaku jak znajdę chwilkę wrzucę linka do strony gdzie jest masa umów - może znajdziesz coś dla siebie :lol: :wink:

Niestety klikam z pracy a linka mam gdzieś w kompie w domu - sporo gotowców tam było - na różne etapy, łącznie z umowami z kierownikami budów - w wolnej chwili poszukam i postaram się wysłać.

Miłego dnia :p

chłopaku jak znajdę chwilkę wrzucę linka do strony gdzie jest masa umów - może znajdziesz coś dla siebie :lol: :wink:

Niestety klikam z pracy a linka mam gdzieś w kompie w domu - sporo gotowców tam było - na różne etapy, łącznie z umowami z kierownikami budów - w wolnej chwili poszukam i postaram się wysłać.

Miłego dnia :p

Dobrze dziewczyno będę czekałłł.Tylko prosze znajdź mi ten konkretny ,żebym nie musiał szukac jak autorka wateczku.Dasz mi stos umów ale ja chcę ta doskonałą :wink: :wink: :wink: no wiesz jak juz sie zaoferowalaś to mus znaleść.Pamietaj tylko ta doskonała :D :wink:

serdecznie pozdrawiam Cię dziewczyno