Muratorka 04.07.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Jak w temacie. Nieopatrznie zasiałam trawę na całym ogródku, a dopiero później obsadzałam go dookoła małymi świerkami. Niestety efekt jest taki, że trawa wschodzi, a ja nie mogę tam już dojechać kosiarką. Ostatnio na nisko skoszoną trawę nasypaliśmy korę, ale i tak przeszła. Teraz to już wygląda fatalnie. Czy ktoś wie jak pozbyć się trawy nie robiąc szkody iglakom?Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.07.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Najproscie to wyplewic. Mozna rowniez rozlozyc agrowloknince i na to nasypac kory lub zwiru.PLEWIENIE TO PODSTAWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Właściwie pitbull powiedział już wszystko. Mogę dodać tylko waraint dla leniwych:świerki urosną i zgłuszą trawę rosnącą pod drzewem. Tyle, że potrwa kilka lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 04.07.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 a moze dac wiecej i drobniejszj kory - zawarte w niej substancje zniszcza trawe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 05.07.2003 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Należy wyrwać trawę, a nastepnie dokładnie wysypać korą. Wtedy trawa będzie pojawiać się tylko sporadycznie. Oczywiście korę trzeba uzupełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Jest jeszcze sposób "ludowy". Po wyplewieniu a przed wysypaniem na ziemi układasz warstwę gazet - zwykłych gazet codziennych i na to dopiero sypiesz korę. Chroni trochę lepiej przed przerasteniem chwastów niż sama kora, choć bez profilaktycznego plewienia się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts