lagerfeld 12.06.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 mamy granitowy zlew blanco i po roku użytkowania doszliśmy do wniosku, że dobrze byłoby zamontować w nim końcówkę od podajnika płynu do mycia trochę to dziwne bowiem jak sięgnąć pamięcią to zawsze chcieliśmy mieć zlew z takim pojemnikiem i mam totalną amnezję dlaczego kupiliśmy taki zlew bez stosownej dziury czy teraz można cosik takiego dowiercić ? można samemu czy trzeba wezwać kamieniarza czy ogólnej specjalności fachowca ? możecie doradzić ewentualnie na co uważać itp. a może taki podajnik na płyn w blacie zlewu się nie sprawdza w praktyce ? podzielcie się doświadczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To mnie zaskoczyles , bo z tego co wiem to Blanco nie robi chyba granitowych zlewozmywakow ale kompozytowe.Kazda firma ma swoja nazwe owego kompozytu , przyjela sie natoamiast powszechnie, dosc popularnie uzywana nazwa - "fragranit". W tych kompozytach da sie wiercic spokojnie, ale ciezko i mozolnie oby bez udaru wiertlem do stali na spokojnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 12.06.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To mnie zaskoczyles a to niespodzianka Blanco nie robi chyba granitowych zlewozmywakow ale kompozytowe.Kazda firma ma swoja nazwe owego kompozytu , przyjela sie natoamiast powszechnie, dosc popularnie uzywana nazwa - "fragranit". z tym granitem to pojechałem, przyznaję u mnie ten zlew to chyba z tzw. silgranitu jest ale mogę się mylić wojtek a jak z użytecznością tego typu podajnika płynu ? my przerabialiśmy butelkę z płynem i porcelanowy atomizer ten ostatni to moim zdaniem porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.06.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To mnie zaskoczyles a to niespodzianka Blanco nie robi chyba granitowych zlewozmywakow ale kompozytowe.Kazda firma ma swoja nazwe owego kompozytu , przyjela sie natoamiast powszechnie, dosc popularnie uzywana nazwa - "fragranit". z tym granitem to pojechałem, przyznaję u mnie ten zlew to chyba z tzw. silgranitu jest ale mogę się mylić wojtek a jak z użytecznością tego typu podajnika płynu ? my przerabialiśmy butelkę z płynem i porcelanowy atomizer ten ostatni to moim zdaniem porażka. no to jestesmy w domu To sie nazywa chyba nawet silcagranit i faktycznie jest kompozytem. Dozownikow nie testowalem osobiscie ani tych w atomizerach, ani zwyczjnych pompek, ale kiedys zapytalem takiego uzytkownika jak to sie sprawuje i odrzekl, ze szkoda pradu i on na dobra sprawe tego nie uzywa. Podejrzewam, ze to wodotrysk, ale moze komus sie przydaje. Mam wrazenie, ze to jak bateria na fotokomorke w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.06.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To mnie zaskoczyles a to niespodzianka Blanco nie robi chyba granitowych zlewozmywakow ale kompozytowe.Kazda firma ma swoja nazwe owego kompozytu , przyjela sie natoamiast powszechnie, dosc popularnie uzywana nazwa - "fragranit". z tym granitem to pojechałem, przyznaję u mnie ten zlew to chyba z tzw. silgranitu jest ale mogę się mylić wojtek a jak z użytecznością tego typu podajnika płynu ? my przerabialiśmy butelkę z płynem i porcelanowy atomizer ten ostatni to moim zdaniem porażka. no to jestesmy w domu To sie nazywa chyba nawet silcagranit i faktycznie jest kompozytem. Dozownikow nie testowalem osobiscie ani tych w atomizerach, ani zwyczjnych pompek, ale kiedys zapytalem takiego uzytkownika jak to sie sprawuje i odrzekl, ze szkoda pradu i on na dobra sprawe tego nie uzywa. Podejrzewam, ze to wodotrysk, ale moze komus sie przydaje. Mam wrazenie, ze to jak bateria na fotokomorke w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 13.06.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja też chciałam sobie zamontować dozownik na płyn - taką buteleczkę na pompkę, ale nie mam gdzie.Kupiłam taki zlewozmywak:http://www.mizar.pl/img/towary/duze/17463_28148.jpgI nie ma w nim gdzie zrobić otworu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 13.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 przed zamontowaniem takiego pojemnika pod zlewem z pompką kupcie sobie proszę zwykły PUR za 5 zł z pompką właśnie i wtedy rozważcie raz jeszcze chęć wiercenia dziur....pompka=koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 13.06.2007 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 pompka=koszmar brawo a coś bliżej...? jak napisałem nie mam doświadczenia z pompką więc tego chcę ale czy słusznie ? ludzie podzielcie się wrażeniami - jak macie jakies w tym temacie rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 13.06.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 wiercenie dziury w granitowym zlewie:) da się ??? Jak się da $ to się da! I co tu dalej pisać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 17.06.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Jak zamawialiśmy zlewozmywak, też Blanco kompozytowy, to nam ten otwór przygotowali od razu. I mamy ten nieszczęsny dozownik do płynu.... hmmmmm ... używany, nie powiem,... ze trzy razy dzięki Bogu że wywiercili gratis.. PORAŻKA... szczerze nie polecam... i teraz jest tak że mamy pikny dozownik, a korzystamy i tak z Ludwiczka z butelki a w dozowniku plyn ma chyba już z pół roku....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.06.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 PORAŻKA... szczerze nie polecam... i teraz jest tak że mamy pikny dozownik, a korzystamy i tak z Ludwiczka z butelki a w dozowniku plyn ma chyba już z pół roku....... hej ale dlaczego ? słaby ma ciąg być może dozownik jest nieodpowiedni ? chodzi o to, że trzeba parę razy nacisnąć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 21.06.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 czy teraz można cosik takiego dowiercić ? można samemu czy trzeba wezwać kamieniarza czy ogólnej specjalności fachowca ? możecie doradzić ewentualnie na co uważać itp. Można - jednak wykrojnik kosztuje około 60 zł, a jak wiadomo, to w Twoim przypadku jednorazowy i niepotrzebny wydatek. Możesz spróbować zadzownić do studia kuchennego lub zakładu kamieniarskiego z pytaniem czy coś takiego mozna zrobić i ile to by kosztowało. W każdym studiu jest inaczej, wiec ci nie powiem, ile to kosztuje. a może taki podajnik na płyn w blacie zlewu się nie sprawdza w praktyce ? podzielcie się doświadczeniem... Jak widać, każdy ma swoje odczucia. Kazdy co innego powie. Dla jednych to poręczna zabawka, inni się nie przekonają nigdy To naprawdę kwestia przyzwyczajenia. Co do nazw granitu Zlewozmywaki granitowe to inaczej zlewozmywaki kamienne lub z kompozytu. W ich skład wchodzą zmielone minerały takie jak: granit, kwarc, krzem oraz akryl i żywice akrylowe. I tak na rynku możesz się spotkać z następującymi nazwami: - Silgranit – firma BLANCO, - Fragranit, Fradura – firma FRANKE, - Ultragranit – firma PLADOS, - Pyragranit – firma PYRAMIS, - Tegranit, Graniteka – firma TEKA. Taka to mają wyobraźnię nasi Producenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 22.06.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 no i nadal nie wiem dlacezgo Ludwik i Pur Traditional sa lepsze od pompki? Napięcie rośnie , pojawiają sie nowe tajemnicze wątki - jak w filmie kryminalnym klasy C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 29.01.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 WitamCzy ktoś próbował samodzielnie wywiercić otwór w zlewie kompozytowym? będę chciał zamontować dodatkową wylewkę dla filtra. Czy jest możliwe samodzielne wykonanie takiego otworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 29.01.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam Czy ktoś próbował samodzielnie wywiercić otwór w zlewie kompozytowym? będę chciał zamontować dodatkową wylewkę dla filtra. Czy jest możliwe samodzielne wykonanie takiego otworu? A nie lepiej to zlecić komus kto zrobi to profesjonalnie? Np. w Castoramie to robią, 30 zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 29.01.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 niby tak ale ja już mam zamontowany zlew w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 29.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Można wymontować. CHyba, że on tak już na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts