Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA Z WYKUSZEM

glowac

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jesli nie chcesz stolu, to dalabym tam blat roboczy, ewentualnie zlewozmywak. Ale chyba bardziej blat, bo na forum kilka razy spotkalam sie z opinia ze bardzo fajnie jest cos przygotowywacprzy oknie. Ten blat o zwyklej szerokosci, tzn 60cm, wpasowany w ta wneke. Jesli w poblizu bedzie zlwozmywak (nie wiem gdzie masz przylacze wody), to pod blatem mozesz dac zmywarke.

Jesli nie chcesz stolu, to dalabym tam blat roboczy, ewentualnie zlewozmywak. Ale chyba bardziej blat, bo na forum kilka razy spotkalam sie z opinia ze bardzo fajnie jest cos przygotowywacprzy oknie. Ten blat o zwyklej szerokosci, tzn 60cm, wpasowany w ta wneke. Jesli w poblizu bedzie zlwozmywak (nie wiem gdzie masz przylacze wody), to pod blatem mozesz dac zmywarke.

no własnie tak sobie myślałam, ze bardzo by tam pasował gładki blat- który bedzie mógł posłużyć za np. stolnicę jak będziemy z dziecmi robić pierniczki czy pierogi :)

Myśle że blat i pod spodem szafki, ale jeśli ten wykusz wychodzi na południe, to nie wiem czy to dobry pomysł... :roll:

poza tym tak zupełnie cos innego zwróciło moją uwagę... jak będziecie mieli gości, to z której toalety będzie mógł skorzystać ów gość jak mu się zachce??? przez sypialnie bedzie szedł, czy do góry gdzies?

Bardzo mnie to zaintrygowało :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam.

mundzia

mundzia na dole nie będzie sypialni tylko gabinet, lub pokój dla gości z odzielną łazienką

ubikację, która była przy wejściu zlikwidowaliśmy na rzecz powiększenia wiatrołapu.

Doszłam do wniosku, że trzy lub (jak w projekcie 4) łazienki w domu to chyba przesada.

Pewnie kiepski pomysł, ale jak pomyślę, że trzeba będzie gdzieś upchnąć butki, buciki, kapelusiki, kurtki itp to wydaje mi się, że to jednak był słuszny wybór.

Goście będą mieli do dyspozycji łazienkę i mam nadzieje, że sobie poradzą z dotarciem do niej.A z tą kuchnią to nadal szukam natchnienia w internecie :roll:

Nigdzie nie widziałam zdjęć kuchni z wykuszem?

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Patty:) myślę, że kuchenka będzie po lewej stronie.

Bardzo podoba mi się ta aranżacja - wysłałam maila z zapytaniem o te meble ale do dziś mi nikt nie odpowiedział :evil:

Po powiększeniu domu kuchnia będzie miała 5,80m na 3,50m (w najszerszym miejscu przy wykuszu).

Póki co to jest nasz faworyt pod każdym wzgędem :

http://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/11955696_schmidt.jpg

znalazłam podobny wątek na naszym forum:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72465&highlight=&sid=34b7d7c3dc8d30553c0a6af12c6378e9

http://img69.imageshack.us/img69/1512/kuchniazwykuszeman3.jpg

http://img524.imageshack.us/img524/1426/kuchniazwykuszem2lx7.jpg

powyższy projekt jest autorstwa tukaja - pozwoliłam sobie pożyczyć

przynajmniej jakiś pomysł na tą kuchnię

dalej szukam natchnienia w sieci, ale okazuje sie, że wykusz w jadalni - rzecz powszechna a już w kuchni niekoniecznie :cry:

cóż, jesli o mnie chodzi to jestem pod tm względem niemota do kwadratu...do tej pory zastanawiam sie co mi strzeliło upychać tyle mebli do jednego malego pokoju....a w planach miało byc tak pięknie....ale podobno kobiety mają problemy z wyobraźnią przstrzenna...więc niewątpliwie 100% ze mnie baba :D :D :D :oops:

również zastanawiam sie nad projektantem i pewnie bez niego się nie obędzie ...

PS.:100 lat dla kluseczki!!!!!!!!!! :D :D :D

Patty:) myślę, że kuchenka będzie po lewej stronie.

Bardzo podoba mi się ta aranżacja - wysłałam maila z zapytaniem o te meble ale do dziś mi nikt nie odpowiedział :evil:

Patty, masz inne fotki tej kuchni? :roll:

chodzi o fotki tej kuchni od tukaja?

polecam jego watek, adres podałam wyzej, tyle, że tam nie ma zdjęć kuchni, tylko same aranżacje. Chyba jego kuchnia nie jest jeszcze gotowa...

a jeżeli chodzi o kuchnie, która zaprezentowała glowac to do niej ślij pytanie :D :D

Jesli nie chcesz stolu, to dalabym tam blat roboczy, ewentualnie zlewozmywak.

Jeśli nie masz konieczności robienia szafek/blatu w części z wykuszem, to mozna tam wpasować jakieś wygodne siedzisko (ławę?). Jak nie przewidujesz żadnych krzeseł ani stolika, to przyda się, jeśli ktoś Ci bedzie towarzyszył w kuchni (sąsiedzkie pogaduchy, dzieciaki siedza z mama w kuchni itp.). Duży stół jadalniany chyba planujesz obok kuchni w salonie?

Pozdrawiam

zielony_listek

• 5 weeks później...