biesy 13.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 witam mam pytanie a raczej prosbe o pomoc - jak wyciszyc mieszkanie w bloku ? chodzi mi o sufit - wspanialych sasiadow mam nad soba i poki co nie bardzo moge sie wyprowadzic , wiec ...pomozcie Moze ktos robil jakies wyciszenia lub ma namiary na firmy i choc troche moze mi doradzic jaka wyciszenie w bd uzyskam w zaleznosci od uzytego materialu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 14.06.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Widziałem kiedyś takie graffiti na ścianie bloku: "Wolnoć Tomku w swoim domku, ale w bloku ma być spokój". Autora nie znam, ale podejrzewam, że napis był za zgodą spółdzielni, bo inne napisy były zamalowane. Odpowiadając na twoje pytanie, to w godzinach od 6.00 do 22.00 polecam stopery do uszu, takie z syntetycznego wosku plastycznego. Sprawdzone!A w godzinach 22.00 do 6.00 częste telefony do komisariatu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachus 21.06.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 witam mam pytanie a raczej prosbe o pomoc - jak wyciszyc mieszkanie w bloku ? chodzi mi o sufit - wspanialych sasiadow mam nad soba i poki co nie bardzo moge sie wyprowadzic , wiec ...pomozcie Moze ktos robil jakies wyciszenia lub ma namiary na firmy i choc troche moze mi doradzic jaka wyciszenie w bd uzyskam w zaleznosci od uzytego materialu... Mamy ten sam problem - własnie robimy sufit podwieszany z Aku Płyty - to produkt firmy Isover. Mamy juz zrobioną wnekę kuchenna i jakby ciut lepiej ale na razie trudno mi być obiektywną. Remont kończymy pod koniec lipca - jak sie przypomnisz to zdam relacje co i jak. Oficjalne parametry to jedno - życie swoją drogą leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 22.06.2007 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 hejka Kachus - a powiedz o ile to obniza sufit? dzieki za odpowiedz w temacie - bede pamietac i przypomne sie jak juz bedziesz miala skonczony sufit mam nadzieje ze wyciszysz i bedziesz miala spokoj - czego zycze z calego serca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachus 22.06.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 hejka Kachus - a powiedz o ile to obniza sufit? dzieki za odpowiedz w temacie - bede pamietac i przypomne sie jak juz bedziesz miala skonczony sufit mam nadzieje ze wyciszysz i bedziesz miala spokoj - czego zycze z calego serca pozdrawiam ja akurat obnizam o 10cm bo moje mieszkanie mialo 2,65 wysokosci i moge sobie na to pozwolic zeby nie zrobić z mieszkania piekarnika . A o ile mozesz obnizyc to zalezy tez od materiałów. Te Aku-płyte masz grubości 5 albo 7 cm, do tego płyta gk czyli 1,2cm, kotwy do których mocujesz profile są 12,5cm ale je sie dogina przeciez a do tego wydaje mi sie, że krótsze są równiez. No zobaczymy co ta Aku-płyta potrafi bo sasiedzi dopiekli mi do żywego niestey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 06.08.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Wygłuszony sufit to chyba tylko na zimę.W lato słyszę wszystko przez otwarte okna. A że sąsiadka ma zwyczaj opier.... swojego nachlanego męża akurat w soboty i niedziele od 6.00 rano,postanowiłem się wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro3003 10.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Mieliśmy ten sam problem. Zrobiliśmy sufit w "salonie" i u dziecka - system OPTIMA SONIC Isovera. Efekt napewno jest, wysokości zbyt dużo nie zabiera, ale majstrom patrzylismy dosłownie na ręcę - bardzo dużo zależy od staronności wykonania (mostki akustyczne). Do pełni szczęścia powinniśmy obłożyć jeszcze ściany, ale jest już dużo lepiej. POWODZIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts