Gość 04.07.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Ile płaciliście za drenaż opaskowy? Od nas chcą 25 zł za 1 metr, co w naszym przypadku daje sumę 1375 zł (55 metrów). Czy to dobra cena? Czy można ją jeszcze zniżyć? Buduję w Szczecinie. Proszę o szybkie podpowiedzi. Z góry dziękuję. Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 04.07.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Wydaje mi się, że to niewiele, bo w moim przypadku drenaż wyszedł ponad dwukrotnie drożej, a miałem ok. 60 mb + odprowadzenie do studni. Koszty wyglądały następującą (było to rok temu):- kupiłem 100 mb rury z kokosem z Wavinu (pozostałe 40 mb wykorzystałem do nawodnienia działki) - ok. 500 zł x2 = 1000 zł- studzienki - ok. 100 zł za sztukę, a mam ich 5 = 500 zł- kolanka i inne dodatki = 300 zł. No i oczywiście wykopanie studni z kręgami oraz zakup pompy - pompa ok. 350 zł Gardena. michalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 A co z materiałem zasypowym. No i czy stosowaliście matę z geowłókniny i ile ona kosztuje. Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2003 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 No i jeszcze co z tymi sudniami. Ja i Ivette docelowo będziemy odprowadzać wodę z drenażu do kanalizacji deszczowej. Napiszcie czy w w zwiazku z tym potrzebne są jakieś studzienki pośredbnie, ile to kosztuje, no i czy w takim wypadku potrzebna jest pompa? Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts