Biała 13.06.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 WitamJestem właścicielką starego, przedwojennego gospodarstwa. W planach mam wyremontwanie, albo raczej odbudowanie domu i budynku gospodarczego, aby utworzyć tam gospodarstwo agroturystyczne ze stajnią na kilka koni. Na razie uporządkowaliśmy działkę wycinając niepotrzebne krzaki i samosiejki, ogrodziliśmy teren i dociągnęliśmy prowizoryczny prąd. Obecnie czekają mnie wizyty rzeczoznawcy, który określi na ile te budynki nadają się do przebudowy i ile w nich jest dobrego (a raczej złego). Na razie nie nastawiam się na wiele, ale mam zapał i chęci i myślę, że w końcu uda nam się coś z tego stworzyć.Oto zdjęcia gospodarstwa:http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/ameryka/Zdjcie011.jpg http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/ameryka/Obraz006.jpg Może ktoś z forumowiczów ma podobne doświadczenia z odbudowywaniem ruin, czekam na rady i opinie na temat tego przedsięwzięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 13.06.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Dobrego budowlańca sprowadz, jak znajomi zobaczyli naszą ruinkę to im wyobrażnia się skończyła ja się nie przejmuję, po pięciu minutach wiedziałem gdzie, co, jak. decyzja o kupnie kilka sekund. za to remont na dłuuuuuuuugie lata. troszkę mało tych zdjęć, dodaj jeszcze kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Gospodarstwo jak dla mnie wygląda naprawdę obiecująco. Ja bym nie bała się i remontowała. A agroturystyka? Link masz w stopce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.06.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Gospodarstwo jak dla mnie wygląda naprawdę obiecująco. Ja bym nie bała się i remontowała. Dziękuję za słowa wsparcia. Właśnie jesteśmy na etapie rozmów z rzeczoznawcą i spotkań z architektem. Wtedy będzie wiadomo, czy to co mamy w planach da się zrobić na tych ruinkach, a jak nie, to jaką część da się wykorzystać, a jaką trzeba zburzyć. A co do tematu o agroturystyce, jestem w trakcie czytania. Bardzo Wam zazdroszczę, że macie wszystko już rozkręcone. Ale myślę, że jeszcze kilka lat i ja będę mogła pochwalić się moim własnym 'biznesem' an-bud: Cieszę się, że tu na forum spotykam wiele osób, które mają stare domy i nie boją sie ich odnawiania. A w mojej rodzinie, podobnie jak Twoi przyjaciele, mało kto był zachwycony tym gospodarstwem. Ale miejsce i klimat lasu dla mnie wszystko przebija. Zdjęć na razie nie ma sensu wstawiać, bo wszystko jest ruiną i z każdej strony wygląda jednakowo koszmarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 ... o agroturystyce, jestem w trakcie czytania. Bardzo Wam zazdroszczę, że macie wszystko już rozkręcone. Ale myślę, że jeszcze kilka lat i ja będę mogła pochwalić się moim własnym 'biznesem' Z tym gotowym to przesada - każde z nas jest w trakcie budowy, niektórzy dopiero planują otwarcie agroturystyki. Wczytasz się, zobaczysz. Ty też otworzysz, jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Dawaj Biała, dawaj zdjęcia. Bardzzo mi się podobają twoje ruiny. Moja "komturia" była niewiele lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.06.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Kurcze, chyba tam jest dobra gleba jak tak bujnie rośnie zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 22.06.2007 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Na mapce to sa IV i V klasy. Ale rośnie faktycznie wszystko niemiłosiernie. Rok temu latem jedna część działki była wyrównana, wszystko z wierzchu zdarte koparką (czy jakąś inną maszyną), a w tym roku już by mogły się tam konie paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts