Nifi 04.07.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 WitamDla zainteresowanych: http://marki.ornak.pl/pl/bip/nieruchomosci/przetarg_2003_07_17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 07.07.2003 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 up!do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facelia 07.07.2003 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Na kolejnym forum czytam Twoje ogłoszenie o przetargu w Markach.Po co na różnych forach zamieszczasz taką informację?Jaki masz w tym interes?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 08.07.2003 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Na kolejnym forum czytam Twoje ogłoszenie o przetargu w Markach. Po co na różnych forach zamieszczasz taką informację? Jaki masz w tym interes? pozdrawiam Witam Ponieważ jestem zainteresowany jedną z działek i chcę poznać ew.sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facelia 08.07.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Nifi, byłeś na miejscu i oglądałeś? Mnie trochę zniechęciły negatywne opinie które przeczytałam,np. o dawnym składowisku smieci.Znajoma, która kiedyś mieszkała w tamtych okolicach mówiła też, że gdzieś w pobliżu POLMARK (?) produkował okładziny do tarcz hamulcowych (lata 80 były to okładziny z azbestem) .Może znasz jakieś inne szczegóły?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 08.07.2003 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Nifi, byłeś na miejscu i oglądałeś? Mnie trochę zniechęciły negatywne opinie które przeczytałam, np. o dawnym składowisku smieci. Znajoma, która kiedyś mieszkała w tamtych okolicach mówiła też, że gdzieś w pobliżu POLMARK (?) produkował okładziny do tarcz hamulcowych (lata 80 były to okładziny z azbestem) . Może znasz jakieś inne szczegóły? pozdrawiam 1. Byłem na miejscu,widziałem, z miejscowymi rozmawiałem, mieszkam w Markach od 8 lat. 2. Składowisko śmieci było lecz 5 km dalej i to po drugiej stronie Al.Piłsudskiego. 3. Nie POLMARK tylko FOMAR (fabryka okładzin ciernych) obecnie FOMAR ROULUNDS czy jakoś tak - fabryka ta znajduje się bezpośrednio obok zrekultywowanego wysypiska śmieci pkt.2 Rzeczywiście fabryka ta zaśmieciła skutecznie własną okolicę w kwaracie ulic:Słoneczna,Okólna,Parkowa. Ceglana jest na szczęście w innym miejscu - spójż na mapę ze strony UM w Markach. U zbiegu ulic Ceglanej i Stawowej (czyli tam gdzie są działki na sprzedaż) było głębokie wyrobisko pobliskiej cegielni. teren dobre 3 lata temu został ostatecznie zasypany i wyrównany. Zasypany nie byle gruzem czy śmieciami bądź wielkimi płytami betonu lecz solidną ziemią z innych budów. Był zatrudniony cieć, który pilnował aby nikt na dziko śmieci nie zrzucał jednak nie udało mi się do niego dotrzeć. W poprzednim przetargu sprzedane zostały 3 działki, jeszcze wcześniej 4 i na dwóch z nich już się budują (jeden dom ma ściany do 1 piętra, a drugi teren jest ogrodzony i aktualnie karczowany z małych i dzikich drzewek. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facelia 08.07.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Nifi, dziękuję za informacje.O której działce myślisz? Ja brałam pod uwagę 44/2 lub 44/3.A może wiesz coś o działkach w okolicy ul.Lisa Kuli? też jest przetarg.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 08.07.2003 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 O której działce myślisz? Ja brałam pod uwagę 44/2 lub 44/3. A może wiesz coś o działkach w okolicy ul.Lisa Kuli? też jest przetarg. pozdrawiam Działka 44/3 jest najładniejsza, są tam extra dorosłe drzewa i jest klimat. Jednak zwróć uwagę na fakt, iż w kiernku Pólnoc/Południe przebiega tam linia średniego napięcia i dopiero w odległości 5m od niej można coś budować. Nieco ten fakt wymusza dopasowanie domu do działki. Spójż na mapkę. Działki w okolicy Lisa Kuli są małe a poza tym ruch kołowy jest spory m.in. ciężarówki z cegłami i gliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facelia 08.07.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 O której działce myślisz? żeby nie wejść sobie w paradę.Masz może jakiś plan/mapki rozmieszczenia tych działek?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 08.07.2003 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 O której działce myślisz? żeby nie wejść sobie w paradę. Masz może jakiś plan rozmieszczenia tych działek? pzdr http://marki.ornak.pl/pl/bip/nieruchomosci/px_przetarg_2003_06_05_mapa_477kb.doc - tutaj jest mapka rozmieszczenia działek. Myślę o 45/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facelia 08.07.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Wielkie dzięki za informacje.Może wiesz, czy udzielają informacji, ile osób jest chętnych na daną działkę?A przede wszystkim, czy wadium dotyczy tylko jednej, wybranej działki?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 08.07.2003 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Wielkie dzięki za informacje. Może wiesz, czy udzielają informacji, ile osób jest chętnych na daną działkę? A przede wszystkim, czy wadium dotyczy tylko jednej, wybranej działki? pzdr Proszę bardzo. Ile jest chętnych to Ci nie powiedzą... Wadium możesz wpłacić w dowolnej kwocie (minimum tyle ile za najtańszą, dostępną w przetargu działkę), jednak możesz wpłacić np. 30000PLN i licytować kilka działek. Dlatego trudno jest określić ile osób wpłaciło wadium na określoną działkę. Na poprzednim przetargu było tylko 3 chętnych i 3 działki sprzedano z minimalnym postąpieniem 1zł. Luz i kultura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nifi 14.07.2003 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 up! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts