Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gmina MARKI sprzedaje tanio działki

Recommended Posts

Nifi, byłeś na miejscu i oglądałeś?

Mnie trochę zniechęciły negatywne opinie które przeczytałam,

np. o dawnym składowisku smieci.

Znajoma, która kiedyś mieszkała w tamtych okolicach mówiła też,

że gdzieś w pobliżu POLMARK (?) produkował okładziny do tarcz hamulcowych (lata 80 były to okładziny z azbestem) .

Może znasz jakieś inne szczegóły?

pozdrawiam

Nifi, byłeś na miejscu i oglądałeś?

Mnie trochę zniechęciły negatywne opinie które przeczytałam,

np. o dawnym składowisku smieci.

Znajoma, która kiedyś mieszkała w tamtych okolicach mówiła też,

że gdzieś w pobliżu POLMARK (?) produkował okładziny do tarcz hamulcowych (lata 80 były to okładziny z azbestem) .

Może znasz jakieś inne szczegóły?

pozdrawiam

1. Byłem na miejscu,widziałem, z miejscowymi rozmawiałem, mieszkam w Markach od 8 lat.

2. Składowisko śmieci było lecz 5 km dalej i to po drugiej stronie Al.Piłsudskiego.

3. Nie POLMARK tylko FOMAR (fabryka okładzin ciernych) obecnie FOMAR ROULUNDS czy jakoś tak - fabryka ta znajduje się bezpośrednio obok zrekultywowanego wysypiska śmieci pkt.2

Rzeczywiście fabryka ta zaśmieciła skutecznie własną okolicę w kwaracie ulic:Słoneczna,Okólna,Parkowa. Ceglana jest na szczęście w innym miejscu - spójż na mapę ze strony UM w Markach.

U zbiegu ulic Ceglanej i Stawowej (czyli tam gdzie są działki na sprzedaż) było głębokie wyrobisko pobliskiej cegielni. teren dobre 3 lata temu został ostatecznie zasypany i wyrównany. Zasypany nie byle gruzem czy śmieciami bądź wielkimi płytami betonu lecz solidną ziemią z innych budów. Był zatrudniony cieć, który pilnował aby nikt na dziko śmieci nie zrzucał jednak nie udało mi się do niego dotrzeć.

W poprzednim przetargu sprzedane zostały 3 działki, jeszcze wcześniej 4 i na dwóch z nich już się budują (jeden dom ma ściany do 1 piętra, a drugi teren jest ogrodzony i aktualnie karczowany z małych i dzikich drzewek.

Pozdr

O której działce myślisz? Ja brałam pod uwagę 44/2 lub 44/3.

A może wiesz coś o działkach w okolicy ul.Lisa Kuli? też jest przetarg.

pozdrawiam

Działka 44/3 jest najładniejsza, są tam extra dorosłe drzewa i jest klimat.

Jednak zwróć uwagę na fakt, iż w kiernku Pólnoc/Południe przebiega tam linia średniego napięcia i dopiero w odległości 5m od niej można coś budować. Nieco ten fakt wymusza dopasowanie domu do działki. Spójż na mapkę.

Działki w okolicy Lisa Kuli są małe a poza tym ruch kołowy jest spory m.in. ciężarówki z cegłami i gliną.

Wielkie dzięki za informacje.

Może wiesz, czy udzielają informacji, ile osób jest chętnych na daną działkę?

A przede wszystkim, czy wadium dotyczy tylko jednej, wybranej działki?

pzdr

Proszę bardzo.

Ile jest chętnych to Ci nie powiedzą...

Wadium możesz wpłacić w dowolnej kwocie (minimum tyle ile za najtańszą, dostępną w przetargu działkę), jednak możesz wpłacić np. 30000PLN i licytować kilka działek. Dlatego trudno jest określić ile osób wpłaciło wadium na określoną działkę.

Na poprzednim przetargu było tylko 3 chętnych i 3 działki sprzedano z minimalnym postąpieniem 1zł.

Luz i kultura :wink: