Marta.Manska 14.06.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Najbardziej spier....ną rzeczą w moim domu jest garaż. Podnieśliśmy trochę dom żeby okana w piwnicy były widoczne, ale zapomnieliśmy że tym samym należy obniżyć o tyle garaż. Teraz bede miała kosmicznie stromy podjazd do garazu... Czy ktoś może popełnił taką samą gafę i znalazł rozwiązanie? Narazie tylko przychodzi mi do głowy zrobienie pokoju z garażu i postawienie garażu wolnostojącego. Ale mam malutką działkę i szkoda mi miejsca. Wszelkie pomysły mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 14.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Napisz najlepiej jaka jest różnica poziomów i jakiej długości byłby podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 To o ile podnieśliście dom? Stromy to jest jak ma ponad 30st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.06.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Też mam podniesiony dom i teraz poziom zero zaczyna się 0.9 m nad gruntem, podjazd do garażu ma 10m nie widzę problemu nawet jesli miałby 5m.Kąt dla 10m to 5st.Kąt dla 5m to 10st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 14.06.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Moim zdaniem podnoszenie domu, żeby piwnica miała okna jest bez sensu. Piwnica to piwnica i w niej się nie mieszka i wchodzenie do domu po schodach, bo jest podwyższony ? Chyba, że woda jest nisko wtedy to raczej konieczność.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta.Manska 14.06.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Piwnice są wysunięte na ok. 1 metr, a od garażu do bramy jest 6 metrów. Andrzej S: mężowi zależało na podniesieniu piwnic, bo będzie tam miał swój "warsztat" (jest stolarzem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 14.06.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Moim zdaniem podnoszenie domu, żeby piwnica miała okna jest bez sensu.... Podnieśli i kropka, ja też mam podniesiony, w piwnicy okna, a teraz właśnie piszę z tej "piwnicy", bo mamy tu fajnie urządzone Podjazd do garażu niezła rzecz, woda, topniejący śnieg, wszystko spływa. Ale właśnie - jak stromo...różnica jednego metra na sześciu to nie aż tak strasznie. U mnie jest ok. 40cm na 3 metrach. Podjazd betonowy ze skośnymi rowkami (zimą łatwiej podjechać, jak ślisko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta.Manska 15.06.2007 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dzięki Cpt_Q, troche mnie pocieszyłeś, i .... broniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 15.06.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Cała przyjemność po mojej stronie Jak już będziecie na finiszu, to ten wątek też się może przydać, właśnie podczytuję http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1707994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts