Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impregnacja kostki brukowej

Recommended Posts

Grzegorz, bo ta super technologia nie idzie w parze z praktyką.

Kostka powinna swoje odleżeć, żeby się nie sypała. W papierach jest napisane, że odleżała, a w praktyce?

Dzwonie i mówią, że trzeba czekać dwa tygodnie, bo nie ma na magazynie. Po czym pada pytanie "a ile Ci trzeba"? Ok 3000m2. Może być na jutro koło południa.

Osatanio odesłałem transport z 5 paletami obrzeży grafitowych, bo kolor był tylko na szczycie obrzeża. Reszta była szara. :)

Obecnie jak kostka jest barwiona głębiej niż na 1cm to już jest super sprawa.

Polecam przetrzymanie kostki przed układaniem minimum tydzień po zakupie. Mniej Wam się jej wykruszy w przyszłości, bo przy zagęszczaniu niewidoczne uszkodzenia będą znacznie mniejsze.

Pozdrawiam.

Moja czekała 2 miesiąca a i tak się wykruszyła. Dla mnie to żadna "super technologia" tylko jednak wielka ściema, i robienie z klienta głupka.

Zawsze się trochę wykruszy, ale im dłużej leżakuje tym mniej się wysypie.

Układałem kostkę, którą klient kpił razem z diałką przed 4 latami. Na 430m2 wysypało się może z 5 sztuk.

A świerzej o grubości 6cm ułożyłem chodnik 28m2 i musiałem dowozić paletę. Tak się wysypała. :)

Kostka to i tak nic w porównaniu z obrzeżami. Połółcie soie na nich łatę, zobaczycie jakie równe produkują.

Żeby nie było OT to dodam, że impregnat firmy Tenzi daje radę. Pod warunkiem, że impregnujemy 2-3 razy w roku :p

Chociaż uważam, że firma Tenzi ma bardzo dobre środki, ale nie do kostki.

Pozdrawiam.