igma 12.07.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Żeby nie było, że przyczepiłam się Robena to ten wątek też warto przejrzeć http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola65 13.07.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 W nawiązaniu do dachów mam pytanie do salsowiczów, którzy przenieśli komin na drugą stronę - do kotłowni. Jak rozwiązaliście kwestię dotarcia kominiarza do komina? Czy może oknem dachowym, czy dodatkowy wyłaz ze strychu nad garażem, czy stopnie kominiarskie na dachu garażu? Proszę o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 13.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 W nawiązaniu do dachów mam pytanie do salsowiczów, którzy przenieśli komin na drugą stronę - do kotłowni. Jak rozwiązaliście kwestię dotarcia kominiarza do komina? Czy może oknem dachowym, czy dodatkowy wyłaz ze strychu nad garażem, czy stopnie kominiarskie na dachu garażu? Proszę o propozycje.My robimy antresolę nad pomieszczenim gospodarczym a nad nią właz - doświetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Żeby nie było, że przyczepiłam się Robena to ten wątek też warto przejrzeć http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm Właśnie ten wątek miałem na myśli pisząc o Creatonie. Z tego co można wyczytać to trzeba zawsze mieć się na baczności o dochodzić swojego,bo niezależnie od klasy dachówki można mieć problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 18.07.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Co się z wszystkimi dzieje? od kilku dni cisza na forum. Pewnie Salsowicze wyjechali na urlop U nas w poniedziałek mają planie zalewanie stropu. Dzisiaj nie zaglądałam na budowę, bo pojechaliśmy do teściów na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 18.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 hmmm... faktycznie chyba wszyscy wyjechali....A tak przy okazji to ja też się pochwalę :od poniedziałku,jeżeli pogoda pozwoli to "mury pną się do góry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 I tam pojechali.....pilnują budowy W dziennikach przyrosty, że ho ho ! Chyba mamy w końcu swój prąd Sąsiad mówił, że wczoraj coś podłączali. Ale nam jeszcze nie potwierdzili z energetyki. W poniedziałek trzeba spytać : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 19.07.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 hej Tak sobie oglądałem ostatnio w necie tarasy drewniane.Wow-niektóre były niesamowite.Czy moze ktoś z Salsowiczów ma taki taras w swoim domku,albo może przymierza się do budowy takiego.Interesuje mnie orientacyjny koszt takiej budowy.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.lublin 19.07.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Widzieliśmy na żywo domek Moni z Lublina. Niesamowite wrażenie. Super. Już nie mozemy się doczekać, kiedy my bedziemy na takim etapie. Wprowadzimy parę poprawek. Nasza salsa będzie troszkę inna, mamy miec dobudowany pokój nad garażem, a póki co jesteśmy na etapie sypania piachu i chudziaka . Pozdrawiamy. PS. gdzie macie pion kanalizacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 19.07.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Pion 1.5m. od nośnej z oknami i przy działowej łazienka/kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekula 21.07.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Hej ludziska. Buduję salsę i jestem cichym (nie czynnym) uczestnikiem forum i przeważnie tylko czytam. Jestem na etapie przed dachowym. Pod koniec lipca przychodzą chłopaki stawiać krokwie. Mam pytanie dotyczące płyty podłogowej (z B-10) na parterze. W 2 tygodnie po zalaniu postawiliśmy palety z pustakami (obciążając płytę dość znacznie) a dodatkowo ciągle padało i teraz zauważyłem że płyta podłogowa (na środku) trochę opadła, jakieś 5 cm i nieznacznie popękała. Rozmawiałem z kierownikiem i powiedział mi że te palety to był błąd a dodatkowo piach pod spodem najwyraźniej był niewystarczająco ubity. Uspokaja mnie jednak że teraz już nic się nie stanie i ze w tej chwili mógłbym już tam zaparkować czołgiem (sprawdzam co jakiś czas i rzeczywiście nic się już więcej nie dzieje). Czy ktoś miał podobny problem? Czy ktoś z was mógłby mnie uspokoić lub coś doradzić? Samo obniżenie to nic bo wyrówna się wtedy gdy będę robił podłogę. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 21.07.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 mirekula witamyNie wesoło u Ciebie, ja niestety w tej kwestii nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 21.07.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witamy kolejnego Salsowicza dodatkowo piach pod spodem najwyraźniej był niewystarczająco ubity. Ja na Twoim miejscu nie byłbym spokojny.Ja zasypywałem na 4 razy fundament.Ubijam każdą warstwę po kilka godzin,dodatkowo zamulałem wodą.I tak nie jestem pewny czy jest ok.U mnie stoją palety ,postawione po 3 dniach na jeszcze mokrym chudziaku,ponieważ od chwili zalania cały czas padał deszcz.Po tygodniu mogłem go jeszcze "zatrzeć"".Ale nic się nie stało. Ja nawiercił bym kontrolnie dziury i sprawdził czy coś pod betonem jest.Można opukać.Jeśli stwierdzisz ,że bezpośrednio pod betonem nie ma piasku to ja bym skuł chudziaka.Co będzie jeśli Ci się zapadnie już gotowa posadzka ,z instalacjami,podłogówką,flizami i nie wiadomo czym jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 23.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Najkorzystniejsze wyceny jakie uzyskaliśmy na dachówkę i okna : Dach(wszystkie elementy plus membrana pod dach) 10100 - za kasztanową Robena, okna plastykowe złoty dąb 9350 z montażem. Jak wam się wydaje - szukać dalej?Igma możesz dać nam namiary na producenta drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 23.07.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jeśli chodzi dach to sprawa jasna.Gorzej z oknami.Tam jest tyle opcji ,że ciężko wyczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 24.07.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ja za swoje okna dałam 12990,ale moje są z potrójną szybką, są duże i tarasowe ma 4 skrzydła w dodatku jest suwane. Producent drzwi na pw, mimo ze sa piękne, to wykonania pozostawia trochę do życzenia więc nie zamierzam ich reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.07.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 A jak Igma widać przez takie okno z trzema szybkami?Też się nad takimi zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 24.07.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 heh, całkiem normalnie. Nie widzę różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 24.07.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Najkorzystniejsze wyceny jakie uzyskaliśmy na dachówkę i okna : Dach(wszystkie elementy plus membrana pod dach) 10100 - za kasztanową Robena, okna plastykowe złoty dąb 9350 z montażem. Jak wam się wydaje - szukać dalej? Igma możesz dać nam namiary na producenta drzwi? Shira,a powiedz mi tak na prędko jaką membranę dachową Ci zaoferowali,bo ja jeszcze nie kupiłem a wybór jest ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 24.07.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 A jak Igma widać przez takie okno z trzema szybkami?Też się nad takimi zastanawiam A ja nawet takie zamówiłam Rrober, na wycenie mam napisane membrana - i tyle. Jutro się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts