langerob25 06.03.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 @Radek27 ceny bardzo dobre.Czemu mieszasz suporeks z ceramiką?Drutu 12 powinno wystarczyć.Na ławy potrzebujesz dodatkowo jeszcze troszkę fi16.U mnie komin jest systemowy ,więc z cegłą nie pomogę za bardzo.A z bloczkami też ciężko powiedzieć .Zależy jal to wysoko będzie u Ciebie.U mnie poszło niecałe 1500 szt.Salsa będzie taka jak moja? To gratuluję wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek27 06.03.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Częśc ceramiki kupiłem okazyjnie a w suporeksie z doświadczenia wiem że robi sie łatwiej instalacje. Ponieważ większoś zamierzam zrobic sam . Mam nadzieję, że mi się uda. A taki "model" salsy wybrałem bo mi sie bardzo spodobała. A zapomniałbym, że kuchnie chyba zrobię z małego pokoiku na dole,łazienkę pomniejsze i to będzie spizarka, a to co zostanie z byłej łazienki i kuchni połączę i zrobię łazienkę na dole. na górze też połącze dwa małe pokoiki w jeden. Tak to sobie wymyśliłem a co z tego wyjdzie to się jeszcze okaże Langerob jakiego rodzaju stali użyłeś na ławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataPaweł 06.03.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam wszystkich Salsowiczów! Jestem kolejnym "trafionym" tym pięknym i mam nadzieję niedrogim w budowie projektem Forum śledzę od kilku dni i po przeczytaniu Waszych wypowiedzi coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze wybrałam. My narazie jesteśmy na etapie przepisywania działki, więc przed nami jeszcze dłuuuuuga droga Apropos projektu... Zastanawiam się czy te pokoje na poddaszu nie są za małe? Poza tym zdecydowaliśmy się na Salsę bez garazu i na dole pokój planujemy przerobić na kotłownie i powiekszamy łazienkę. Z góry bedziemy wdzięczni za wszystkie rady i może ktoś sie podzieli fotkami z wnętrza domu? Było by miło:) [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 06.03.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 W projekcie są na ławie wewnętrznej są miejsca gdzie przewidziane jest zbrojenie 8xfi16 i strzemiona co 15 cm.Są oznaczone te miejsca na rzucie nr 3.A jest tak dlatego ,że w tych miejscach nie ma ścian fundamentowych,bo w sumie nie potrzeba.Ja robiłem w sumie na całości ściany,oprócz odcinka pomiędzy kuchnią ,a salonem i tam zastosowałem to wzmocnione zbrojenie.Najlepiej to widać na rzucie fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 07.03.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 pytanko odnośnie odległości od granic działki ... chodzi mi o te narożniki zewnętrzne, odległość od granicy działki liczy sie do narożniwków czy do ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.03.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 pytanko odnośnie odległości od granic działki ... chodzi mi o te narożniki zewnętrzne, odległość od granicy działki liczy sie do narożniwków czy do ściany ? Liczy się od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 08.03.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Salsowicze ważne pytanie, co planujecie zrobić z wodą deszczową, odprowadzacie do gruntu czy może jakiś zbiornik na deszczówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 08.03.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 U mnie będzie odprowadzeni do pobliskiej rzeczki.Ale jeśli ktoś planuje duży ogród i nie ma darmowej wody typu studnia ,rzeczka,to może jednak warto pomyśleć nad jakimś zbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 10.03.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 WITAM ZIMNO ALE PRACE TRWAJą NA RAZIE HYDRAULIK wODę ROBI.miały być tynki od tego tygodnia ale mróz i niestety trzeba czekać. Ale ma już być cieplej więc może coś sie ruszy.Ja już nie mogę się doczekać mieszkania w naszej salsie. Na razie mam poważny problem z drzwiami wejściowymi. Zostały źle obsadzone i było trochę za ciasno w futrynie i uszkodziły się. Pan, który sprzedawał mi te drzwi mówi że może wyszlifować i zamalować uszkodzenia. Tylko, że te uszkodzenia są takie duże, że nie da się tego wyszlifować. No i jest problem, na razie zgłosiłam pisemną reklamację i czekam na rzeczoznawcę. Koszt 120 zł, ale jest o co walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 10.03.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 http://picasaweb.google.com/gajzlerbarb/Pulpit?authkey=Gv1sRgCPue9qrhmMXC8QE# chciałabym abyście napisali co sądzicie o takim rozmieszczeniu w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 10.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 http://picasaweb.google.com/gajzlerbarb/Pulpit?authkey=Gv1sRgCPue9qrhmMXC8QE# chciałabym abyście napisali co sądzicie o takim rozmieszczeniu w kuchni. A co to jest to żółte? I gdzie jest okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 10.03.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 http://picasaweb.google.com/gajzlerbarb/Pulpit?authkey=Gv1sRgCPue9qrhmMXC8QE# chciałabym abyście napisali co sądzicie o takim rozmieszczeniu w kuchni. Ja też nie widzę okna a te żółte to chyba ściana tak Mi się wydaje tylko może po ukosie zwizualizowana.Musisz coś więcej napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELZBIETA I JANUSZ 13.03.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witajcie Salsowicze Od wielu miesięcy wraz z mężem śledzimy wasze wypowiedzi i jesteśmy wdzięczni za cenne uwagi i wskazówki jakie dajecie nowym forumowiczom . Zakupiliśmy projekt i częściowo podpiwniczyliśmy naszą Salsę z garażem dodatkowo planujemy poszerzyć drzwi tarasowe o jedno skrzydło, likwidujemy drzwi balkonowe nad salonem a w zamian wstawimy okna. Architekt zaproponował dodatkowe drzwi do piwnicy z zewnątrz domu, gdyż mamy działkę z lekkim spadem. W piwnicy będzie się znajdowała kotłownia i pralnia. To chyba tyle tych zmian. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiamy forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Następna Salsa z moich stron? To super.A z której strony Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zych82 13.03.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witam Salsowiczów! Jestem kolejnym szczęśliwym budowniczym salsy z garazem. Właśnie dostałem wycenę robocizny do stanu surowego otwartego (31 tysięcy robocizna). W tym strop będzie wylewany, zamiast dachówki będzie blachodachowka. Zlikwidowany zostanie tez balkon od strony frontowej komin przeniesiony miedzy salon a pomieszczenie gospodarcze i dołożone 2 skrzydła tarasowe. jak myślicie dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 13.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 a ja melduję że pustaki i belki stropowe już na działce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.03.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witam Salsowiczów! Jestem kolejnym szczęśliwym budowniczym salsy z garazem. Właśnie dostałem wycenę robocizny do stanu surowego otwartego (31 tysięcy robocizna). W tym strop będzie wylewany, zamiast dachówki będzie blachodachowka. Zlikwidowany zostanie tez balkon od strony frontowej komin przeniesiony miedzy salon a pomieszczenie gospodarcze i dołożone 2 skrzydła tarasowe. jak myślicie dobra cena? Wg mnie cena niezła. @Tysia623 u Ciebie też się już coś dzieje.Czuć wiosnę w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 13.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 langerob25 pomału coś się rusza i każdy płatek śniegu to nas denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELZBIETA I JANUSZ 13.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Następna Salsa z moich stron? To super.A z której strony Krakowa? Niedaleko Myślenic miejscowość Głogoczów Mam do Ciebie dużo pytań czy mogłabym napisać na gg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.03.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Następna Salsa z moich stron? To super.A z której strony Krakowa? Niedaleko Myślenic miejscowość Głogoczów Mam do Ciebie dużo pytań czy mogłabym napisać na gg? Pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts