Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących wg projektu salsa. My z mężem również przymierzamy sie do kupna tego projektu. Chcielibyśmy zobaczyć ten domek w rzeczywistości. Czy ktoś z Was buduje w woj. mazowieckim? My jestesmy z okolic warszawy. Jesli ktoś bylby tak mily i wyslal jakies zdjecia z wnetrz Salsy bedziemy niezmiernie wdzieczni... to moj e-mail [email protected] czekamy z niecierpliwoscia na odzew i pozdrawiamy. Ania i Darek

witaj AniaSul

my z mezem pudujemy sie pod Ciechanowem (ok 100 km od Warszawy) co prawda na chwilę obecną posiadamy domek do wysokości stropu ale juz w połowie wrzesnia przychodzą murarze i prawdopodobnie podciągniemy pod dach. Tak więc jeśli macie ochotę to w paździwrniku zapraszam- powinno juz być coś więcej do oglądania.

jeśli chodzi o zdjęcia to wszystkie są w moim dzienniku budowy...

pozdrawiam

Witam wszystkich salsowiczów:) ja już mam działke, przekształconą z rolnej na budowlaną i nawet są już warunki zabudowy!!!! Papierologia zaczęła się w marcu, można powiedzieć że trwała pół roku, nawet wniosek o kredyt został rozpatrzony pozytywnie:)

Mamy z żonką pytanko - Jest ktś , kto buduje SALSĘ w dolnośląskim??? w okolicy Wałbrzycha ,Wrocławia, Świdnicy, Legnicy, Nowej Rudy.... chetnie zobaczymy na żywo to cudo (dojedziemy w każde miejsce :) ) i w rewanżu zaprosimy do siebie podczas trwania prac budowlanych. Bardzo jestem ciekawy czy są w moim województwie salsomaniacy???

pozdrawiamy!!!

NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY

My budujemy w Strzegowie jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego również zapraszamy.

budujecie w Strzegowie koło Strzelina? chętnie skorzystamy z zaproszenia tym bardziej, że już macie prawie ;) całą budowę za sobą (prawie robi wielką różnicę) ale my jeszcze nie wykopaliśmy fundamentów. Nie ukrywam , że bardzo chcielibyśmy zobaczyć Waszą Salsunie. Napiszcie kiedy będziecie mieli czas i ochotę się nią nam pochwalić! Pozdrawiamy Monika i Edek.

Witam :) Dawno mnie nie było na forum... i zaległości w dzienniku też są... uuuuu jutro musze przysiąść przed kompkiem i uzupełnić wpisy. A tak na marginesie ...

Mam pytanie do Salsowiczów którzy są już po etapie pokrycia dachu blachodachówką.

Otóż interesuje mnie jak długo zeszło Waszym ekipom z realizacją. Czyli od momentu rozpoczęcia prac do zakończenia całkowicie pokrycia dachu.

Chciałbym sobie troszke rozplanować urlopik w Polsce i aby to zrobić chciałbm wstępnie zorientować się ile schodzi robotnikom z dachem Salsy

Pozdrawiam :)

Edytowane przez lukiimag

W końcu i u nas cos sie rusza.

Kilka dni temu do męża zadzwonił murarz i powiedział że przyjda do nas za około dwa tygodnie bo muszą dokończyć inną budowę. A tu w niedzielę niespodzianka- robota im wypadła więc nie musimy dłuzej czekac. Przychodzą jutro i to w powiększonym składzie. Do tej pory było trzech panów a teraz bedzie czterech. Mam nadzieję, że budowa ruszy pełną para...

Witam to mój pierwszy post jestem tu już od 2009 czytałem oglądałem i się przekonałem ! kupiłem projekt i się zaczęło! pierwsze poprawki to dach nad garażem (pokój) następnie kotłownia w pomieszczeniu gospodarczym, a projekt w odbiciu lustrzanym. Obecnie jestem na etapie układania rur kanalizacyjnych wyprowadzenia kanalizacji na załączonym zdjęciu czy ktoś może wysłać mi fotki z układania kanalizacji z małymi opisami znalazłem to ale to tylko garaż i nie mogę się połapać co do czego idzie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22167&d=1283365384. A drugie pytanie gdzie drugi komin wentylacyjny ja myślałem dać na stropie w ścince działowej łazienki i podpiąć kuchnie i małą łazienkę pod niego rurami pvc. jak myślicie jak wy macie proszę o foto na [email protected]

11092010245.jpg

22092010270.jpg

nikt nic nie pisze- czyżby nic sie nie działo na waszych budowach???

u mnie na szczęście sie dzieje.

ściany szczytowe pomurowane i murarze wzieli się za stawianie więźby..

wczoraj resztkami sił wciagneli na górę pierwsza płatew po czym przy drugiej musiał poratować ich mój szwagier ze swoją koparka.

dzis na budowie niestety nie byłam i nie będe ale z relacji męża wiem, że wszystkie płatwy stoją już na swoim miejscu.