Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam nowych salsomaniaków :) Nic nie piszemy bo przyblokował nas zastój ( przynajmniej u nas) na rynku mieszkaniowym :/ efekt jest taki, że stoimy - ale jeszcze nie leżymy :D Ruszymy dalej dopiero za środki ze sprzedaży dotychczasowego lokum a nie chcemy dobierać kredytu. Zazdraszczamy ruchu u was i kibicujemy gorąco :)

Witam.

Po długiej walce z urzędami dostałem pozwolenie na budowę Salsy bez garażu. W między czasie zrobiłem porządek na działce i zacząłem szukać ekipy budowlanej. Dzisiaj dostałem pierwszą wycenę samej robocizny stanu surowego.

Koszt murarki wyceniono w sumie na 20 841 zł , natomiast dachu (od więźby po wykończenie) na 11 200 zł. Czy uważacie, że ceny rozsądne ? Możecie napisać ile u was kosztowała robocizna ?

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Edytowane przez GiP

My za całość czyli za sso wraz z więźbą dachową jesteśmy zgadani na 20 000. W tym oczywiście są: ściany zewnętrzne i wewnętrzne, kominy, schody i cała reszta która zalicza sie do stanu surowego otwartego. Schodów wewnętrznych nie wylewalismy gdyz zdecydowani jesteśmy na ażurowe tak więc kwota ta będzie odpowiednio mniejsza.

Oczywiście cena ta jest po znajomości.

Mam pytanie do wszystkich budujących salse i posiadających SSO ile dawaliście za dach, robociznę i materiał. Tak orientacyjnie szacujemy że z 25 000 zł trzeba mieć. Chcemy kłaść blachodachówkę. Bardzo proszę was o odpowiedź!! Edytowane przez tysia623

Materiały nas kosztowały około 19 tysięcy. Ale Ty masz bez garażu więc będzie trochę mniej. Przykładowo: budynek ma 30 rzędów dachówki a garaż 11 rzędów. więc o te jedenaście wyjdzie Ci mniej więźby, papy/folii(?) i blachy. Zwróć też uwagę na długość kleszczy. W projekcie są podane za krótkie. i musieliśmy 2 razy płacić- wyszło dodatkowe ok. 700zł.. Nie podam Ci kosztw robocizny bo płaciliśmy za dach i murarkę razem. JAK dobrze pamitam to w opcji samego dachu nasi chcieliby ok. 10 tys. za robotę. A już zupełnie dokładne rachunki mamy w dzienniku.

Witam Wszystkich serdecznie!

Dopiero się zalogowałam. My właśnie wybudowaliśmy ten piękny domek na Podkarpaciu,a dokładnie w okolicach Dębicy,ale jeszcze trzeba go wykończyć:) Mogę wysłać fotki na e-maila. Życzę Wszystkim powodzenia!