Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

za meble zapłciliśmy ok 6000. Moja kuchnia jest zupełnie w innym miejscu niż w oryginalnym planie, jest w miejscu pokoiku na froncie. Nasz dom wogóle jest szerszy o jakiś metr od tradycyjnej salsy.

Prawdę mówiąc parter nie przypomina salsy zupełnie.

Cieszę się ewora, że Ci się podoba moja kuchnia, ja jestem nią zachwycona ale moja ocena jest nad wyraz subiektywna i nawet gdyby wszyscy inni powiedzieli, że jest okropna ja będę mówić, że jest cudowna, bo.....:) moja.

:wave:

http://i1225.photobucket.com/albums/ee391/ba-sia/salsarzutpitro.jpg

http://i1225.photobucket.com/albums/ee391/ba-sia/salsarzutparter.jpg

Edytowane przez ba-sia3

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Salsowiczow mamy zamiar budowac dom Salsa ale z podpiwniczeniem.

Mamy projekt adaptacja zrobiona piwnica zaprojektowana czekamy na wydanie decyzji przez Starostwo

Troche problemow bylo ale idzie do przodu.

Mam nadzieje ze w przyszlym roku ruszymy na wiosne.

Jest ktos kto zaczyna budowe?

WITAJCIE

DAWNO SIE NIE ODZYWAŁAM BO NIC OD DAWNA NIE DZIEJE SIE NA BUDOWIE- DOMEK STOI JUZ DOSYC DŁUGO WIĘC MOZE POCHWALE SIE JAK WYGLADA W OBECNYM STANIE...

http://images40.fotosik.pl/417/d5c5ac10cf84de17m.jpg

http://images40.fotosik.pl/417/843c280deb781552m.jpg

http://images40.fotosik.pl/417/602320b31caf8473m.jpg

Tak, masz rację z zewnątrz ten dom w ogóle nie przypomina salsy. Może gdybym od razu od kupna projektu zaczęła budowę to nie było by tych zmian. A tak rzez te czekanie ciągle myślałam co by tu jeszcze poprawić- przecież dom buduje się na całe życie ( no przynajmniej ja mam takie plany). Salsa podobała mi się dlatego, że jest niedużym ale dobrze rozplanowanym domkiem. Jednak troszeczkę przymałym.

W tym roku mój szwagier remontował dom- przerabiał całą górę, nowy dach nowe pokoje i takie tam. Dom jest teraz duży i bardzo ładny ale mimo tych wszystkich metrów brakuje kilku rzeczy...

Tak się składa że mieszkamy u teściowej i na własnej skórze przekonałam się że brak pralni, suszarni i innych schowków może być naprawdę problemem.

Dlatego przerobiłam projekt tak, żeby podobał mi się z zewnątrz i był funkcjonalny.

Pomału zaczynamy załatwiać dokumenty potrzebne do kredytu

byłam dziś w starostwie powiatowym, złożyłam wniosek o wypis i wyrys z rejestru gruntów. Ma być do odbioru przed świętami. Miałam tez załatwić wypis z ksiąg wieczystych ale niestety nie zdążyłam. Przez małą stłuczkę na parkingu (na szczęście nie z mojej winy) nie dojechałam na czas do sądu. Ale wzięłam wniosek, wypełnię go w domu i złożę w piątek. Niestety tu będzie trzeba czekać około miesiąca.

langerob25 serdeczne dzięki za odpowiedź na maila i przesłane zdjęcia. Coraz bardziej nam się podoba Sslsa:):wave::wave: Mam taką prośbę: czy ma ktoś może jakiś namiar mailowy do @BG? Już od dłuższego czasu nie pojawia się na forum, a mieszka w Salsie chyba najbliżej Jarosławia:) Chciałbym się z nią skontaktować w miarę możliwości. Jeśli ktoś posiada takową informację to proszę na maila albo PW. Chyba że ktoś jeszcze buduje Saslę w okolicy to również chętnie nawiąże kontakt.Pozdrawiam wszystkich Salsowiczów

Świąt radosnych,

przeżyć wzniosłych,

w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech Święta radością

wypełnią Wasz dom

A Nowy Rok blasku doda

Waszym dniom.

♥.•**•.♥♥•**•.♥♥.•**•.♥♥•**•.♥

___________< o >

_____________/

_________o`* o.@*o`.

________.' '*Q o *o@

________( () o*o* @ o'.

_______.-' o *0_Q.-'-;*o)

_______.' 0 Q @0@ ()* `-.

______* @ o*o @. ‘Q * o )

_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’

_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)

_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.

____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `

____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.

___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.

___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’

__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'

_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'

_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*

_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o

_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.

_* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*

_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*♥.*•.¸♥¸.•*♥

_____________$$$$$

_____________$$$$$

Wtam

Witam bardzo serdecznie wszystkich salsowiczów.

Pragnę dołączyć do waszego grona. Po wielu godzinach przemyśleń kupiłam projekt Salsy z garażem.

Wiosną rozpoczynam budowę (taki mam plan mam nadzieję że wszystko się uda).

Czy ktoś z Was budujących ma pomysł ile może kosztować stan developerski Salsy ?

a co sądzicie o poszerzeniu garażu o 50 cm ?

A jeszcze jedno pytanko czy ktoś może buduje Salsę w okolicach Sochaczewa ?

Pozdrawiam serdecznie. Sukcesów w nadchodzącym 2011 roku życzę