Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam mam pytanko do osób które budowały salse z garażem,

- czy robiliscie strop nad garażem??? pytam sie bo myślę o zrobieniu tam mini stryszku(strop z bet.lub drzewa)

Hej

U mnie właśnie jest taki stryszek nad garażem.Strop jest drewniany.Do niego "podwieszona" jest brama garażowa.Co do wielkości tego stryszku ,to raczej nie należy spodziewać się cudów,ale zawsze coś tam w przyszłości będzie można upchać.....

Dzieki za odp.(kazdy schowek sie przyda:yes:) ja jestem wlasnie bardziej za str...drewnianym bo bym to sam zrobi :) jak mozna to bym poprosil o fotke jak masz zainstalowana brame garazowa do takiego stropu ([email protected])narazje jestem na etapie zalatwiania papierkowych spraw ale powoli zbieram przydatne informacje

Dzieki za odp.(kazdy schowek sie przyda:yes:) ja jestem wlasnie bardziej za str...drewnianym bo bym to sam zrobi :) jak mozna to bym poprosil o fotke jak masz zainstalowana brame garazowa do takiego stropu ([email protected])narazje jestem na etapie zalatwiania papierkowych spraw ale powoli zbieram przydatne informacje

hmmm....ze zdjęciem może być problem.Nie ma mnie teraz w PL.Zamierzam odwiedzić ojczyznę dopiero pod koniec marca.Jak będziesz nadal zainteresowany to na pewno coś Ci wtedy podeślę :)

• 2 weeks później...

Mam pytanie do salsowiczów jaki strop macie w swoich domkach: tak jak w projekcie terive, czy żelbetowy? Jeśli możecie napisać koszty jednego i drugiego a także własne przemyślenia nt. to było by super. Z tego co orientowałem się to minusem terivy jest jej grubość, coś tam też mówi się o klawiszowaniu choć jeśli sie porządnie wykona z żebrami rozdzielającymi to nie ma sie prawa nic dziać. Proszę o wpisy i pozdrawiam.

PS. Faktycznie coś ospałe się forum zrobiło:) Chyba jeszcze sen zimowy:)

witam wszystkich salsowiczow straszna cisza na forum? mamy juz elektryke , kominek , szukamy dachowki. Zamurowalismy wholu przejscie do garazu i chcemy zrobic pod schodami . jezeli ktos z was tak ma czy moglabym prosic o zdjeci na meila [email protected] . dziekuje:D

Witaj z tego co pamiętam to langerob ma tak zrobione że przejście do garażu ma właśnie pod schodami popatrz w jego Dzienniku Budowy na pewno ma zdjęcia załączone.Zimą mniej dzieje się na budowach niż wiosną i latem to fakt no i do tego człowiek jakiś ospały ciągle chodzi pogoda jakoś też przytłacza.My zrobiliśmy latem sporo na budowie elektrykę,tynki zamontowaliśmy bramę wjazdową no i Nasza Salsa powiększyła się o garaż dla zainteresowanych dodałam kilka zdjęć Salsy w nowej odsłonie.Pozdrawiam Starych i Nowych Salsowiczów

Edytowane przez burifanek

Mam pytanie do salsowiczów jaki strop macie w swoich domkach: tak jak w projekcie terive, czy żelbetowy? Jeśli możecie napisać koszty jednego i drugiego a także własne przemyślenia nt. to było by super. Z tego co orientowałem się to minusem terivy jest jej grubość, coś tam też mówi się o klawiszowaniu choć jeśli sie porządnie wykona z żebrami rozdzielającymi to nie ma sie prawa nic dziać. Proszę o wpisy i pozdrawiam.

PS. Faktycznie coś ospałe się forum zrobiło:) Chyba jeszcze sen zimowy:)

My mamy strop żelbetowy podobno bardzo mocny z tym że trzeba pamiętać że ważną rolę odgrywa jego zazbrojenie bo tutaj raczej oszczędzać bym nie radziła ale zdania będą podzielone drugi powie że terriva lepszy no i każdy robi z tego na co go stać pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.

U mnie nie ma przejście pod schodami do garażu,chociaż na początku tak miało być

Ostatecznie zrobiłem w wiatrołapie.Chcialem bardziej oddzielić od garażu część mieszkalną.Chociaż drzwi pod schodami mają swoje plusy.Chociażby więcej miejsca w wiatrołapie.Jednak trzeba wtedy odpowiednio zrobić schody,żeby drzwi pod nie się zmieściły.

sorki burifanek znalazlam zdjecia , napisz mi gdzie na dole w lazience bedzieszmiala prysznic i toalete ,:D

Witaj toaleta będzie pod oknem spokojnie też wejdzie stelaż pod miskę miejsca jest na tyle a prysznic 90 cm po prawej stronie od toalety norola ma tak zrobione popatrz u Niej i jeszcze ktoś z Forum umywalka będzie na ścianie po lewej jak się wchodzi do łazienki.Pozdrawiam

burifanek fajna już ta twoja salsa :yes: powodzenia w dalszej budowie :bye:

DZIĘKUJĘ SERDECZNIE!!!! tysia623 jeszcze sporo przed Nami ale mamy nadzieję że powolutku wszystko się wykończy w maju zaczynamy następne prace teraz trochę w środku mamy już instalację wodno-kanalizacyjną ale nie zdążył hydraulik przed zimą zrobić centralnego ogrzewania czasu Mi jakoś brakło i ma dokończyć w maju,umówiłam też wylewkarzy a póżniej to już na spokojnie a co u Ciebie nowego jakie plany na wiosnę?Pozdrawiam