Pawel i Kasia 14.05.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam, zastanawiamy sie nad budowa salsy, interesuje nas ogolny koszt budowy domu bez piwnicy, z garazem. Mam na mysli standardowe wykonczenie i materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gocha59 15.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ewula bardzo dziękuję za informacje dotyczące pompy ciepła.Życzę powodzenia ze szwagrem-hydraulikiem:) Mam dwa pytania do Salsowiczów jak dużo betonu potrzeba do wykonania fundamentów (salsa z garażem)i czy podwyższaliście ściankę kolankową. Wielu znajomych bardzo namawia mnie do jej podwyższenia twierdząc , ze będzie za mało miejsca pod skosami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 16.05.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam, zastanawiamy sie nad budowa salsy, interesuje nas ogolny koszt budowy domu bez piwnicy, z garazem. Mam na mysli standardowe wykonczenie i materialy. Zależy ile prac planujesz samodzielnie. Jeżeli zlecisz całą robociznę to powinieneś się zmieścić w 270tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 16.05.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ewula bardzo dziękuję za informacje dotyczące pompy ciepła. Życzę powodzenia ze szwagrem-hydraulikiem:) Mam dwa pytania do Salsowiczów jak dużo betonu potrzeba do wykonania fundamentów (salsa z garażem) i czy podwyższaliście ściankę kolankową. Wielu znajomych bardzo namawia mnie do jej podwyższenia twierdząc , ze będzie za mało miejsca pod skosami. Pozdrawiam My podwyższaliśmy o jeden pustak (25cm). Na pewno będzie funkcjonalniej. Co do materiałów patrz w dziennikach (my mamy wszystkie materiały). Z głowy nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Kasia 16.05.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam. Myslalem o zleceniu wykonania stanu surowego zamknietego, a wszystko poza tym moge wykonac sam (elektryka, hydraulika i wykonczeniowka np. malowanie, lazienki, kuchnia, podlogi). Na chwile obecna jestesmy jeszcze w UK i wlasnie dlatego mysle nad zleceniem stanu surowego zamknietego, a jak zjedziemy to reszte pociagne sam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 16.05.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ewula bardzo dziękuję za informacje dotyczące pompy ciepła. Życzę powodzenia ze szwagrem-hydraulikiem:) Mam dwa pytania do Salsowiczów jak dużo betonu potrzeba do wykonania fundamentów (salsa z garażem) i czy podwyższaliście ściankę kolankową. Wielu znajomych bardzo namawia mnie do jej podwyższenia twierdząc , ze będzie za mało miejsca pod skosami. Pozdrawiam my również podnieśliśmy ściankę o pustak 12 -stke położoną na płasko i wieniec też mamy wysoki w projekcie był niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 17.05.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 WitamWłaśnie skończyłem salsę w środku, od piątku już mieszkam. Pokazałbym zdj, ale nie mam czasu zapoznać się z instr. umieszczania zdjęć na forum.Pozdr.Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meniu 19.05.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu obserwuję i czytam forum i chyba nadeszła ta chwila w której należało by dołączyć do grona Salsowiczów Aha, specjalne pozdrowienia dla shira3 która kiedyś zaprosiła nas na swoją budowę i serdecznie ugościła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewora 19.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 witam wszystkich salsowiczow KRIS jezeli by byla taka mozliwosc prosze o przeslanie mi kilka fotek domku , na meila [email protected] dzikeuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaJ 20.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witam kochani Od dawna nic sie nie odzywalam, ale na bierzaco podgladalam wasze zmagania z budowa Salsy Musze sie wam pochwalic, ze przetrwalismy wszystkie formalnosci (w koncu koniec) i juz zaczynamy budowe naszego domku Mamy juz fundamenty i od poniedzialku, o ile pogoda dopisze, zaczynamy stawiac scianki Strasznie sie cieszymy, bo w koncu widac, ze cos sie dzieje i w koncu nasz domek bedzie wyrastal z ziemi Pozdrawiam wszystkich salsowiczow Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 23.05.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witajciew końcu wstawili nam drzwi zewnętrzne. Zamówilismy tez bramę garażową- montaż planowany jest na środę. No i najważniejsze- szwagier wziął się w końcu do roboty. Do soboty mieliśmy już rozłożone rury od wentylacji mechanicznej, centralny odkurzacz a w górnych pokojach leżą juz styropiany i gdzieniegdzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gocha59 29.05.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam serdecznie Mam jedno pytanko czy budujecie swoje Salsy z rekuperacją czy wentylacją tradycyjną ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 29.05.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ja z rekuperacją,z tego co widzę wyżej to Ewula83 też z mechaniczną.Większość z grawitacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 29.05.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 langerob25 Co u Ciebie? nic nie wspominasz co dzieje się na budowie a postępy na pewno niesamowite a może już mieszkasz a nie chcesz się Nam tutaj pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 29.05.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 No jeszcze sporo do zrobienia.Czekam na montaż bramy i drzwi zewnętrznych.W czerwcu będzie też elewacja.Wstawię coś wtedy do dziennika,bo lenia mam przez ostatni rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 30.05.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Drzwi wstawione, brama garażowa też. Tak więc w końcu mamy ssz. Jutro wchodzi posadzkarz. Wczoraj na naszej budowie pojawił się pan od ociepleń i elewacji. Kilka tygodni temu skończył pracę u naszych znajomych (mieszkają na przeciwko nas jakieś 100 m) i niemogli się go nachwalić. Tak więc wzieliśmy do niego kontakt i wczoraj spotkaliśmy się z nim osobiście. Bierze 30 zł/m2 na gotowo-ocieplenie wraz z elewacją. Za podbitkę 25 zł za metr bieżący.Problem w tym, że czas ma dopiero we wrześniu chyba że nie oddzwoni taka jedna pani a wtedy przyjdzie do nas pod koniec lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 30.05.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 u nas faktycznie będzie rekuperator, ale niestety nie posiadam żadnych zdjęć z instalacji ponieważ wszystkie rury poprowadzone były razem z odkurzaczem centralnym i będą znajdowały się pod posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 02.06.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mamy posadzki!!! Za robociznę zapłacilismy 2100- wyszło niecałe 190 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 10.06.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Po mału zaczynamy kłaść płytki. Na razie zaczęliśmy od kotłowni i pralni bo do innych pomieszczeń nie posiadamy jeszcze płytek. Zreszta nie jestem jeszcze zdecydowana co do ostatecznego wyglądu małej łazienki. Jeśli chodzi o kotłownię i pralnię to kupiliśmy jedne z najtańszych płytek aby tylko były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwek1982 13.06.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Salsowiczow.Mam pytanie, na jakiej wysokosci ustalony mieliscie punkt zerowy od ziemi przy podpiwniczonej salsie.Boje sie ze zawysoko podniose i dom straci wyglad.Jak ktos moze mi podpowiedziec to prosze.Dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts