burifanek 16.06.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 prośba do Burifanka czy możesz mi wysłać na PW gdzie kupiłaś dachówkę i jaką dostałaś cenę. Poszło na PW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 19.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Mam pytanie do całej "salsowej rodziny" :czy korzystaliście przy kredycie z programu RODZINA NA SWOIM??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 19.06.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 W najbliższych dniach będziemy sprawdzali opcje. Mamy taką znajomą w banku,że bez ściemy dowiemy się wszystkie szczegóły. Wtedy napiszemy co wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 20.06.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witajcie U nas smarują i ocieplają fundamenty. Od poniedziałku zasypywanie do końca i chudziak. W projekcie nie zmienialiśmy ogrzewania, tzn. na parterze miały być grzejniki, a teraz zdecydowalismy się na podłogówkę. Co należy zmienić na obecnym etapie aby móc ją potem bez problemu założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 20.06.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 W końcu zaczynam pisać o spełnianiu się marzeń- czyli dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 20.06.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witajcie U nas smarują i ocieplają fundamenty. Od poniedziałku zasypywanie do końca i chudziak. W projekcie nie zmienialiśmy ogrzewania, tzn. na parterze miały być grzejniki, a teraz zdecydowalismy się na podłogówkę. Co należy zmienić na obecnym etapie aby móc ją potem bez problemu założyć? Myślę,że nie trzeba zaprzątać sobie na razie głowy sposobem ogrzewania.Zawsze możesz zrobić podłogówkę.Chociaż można na tym etapie rozplanować to tak ,aby grubość styro pod posadzkami była min 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 21.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dzięki Langerob, własnie o tego typu podpowiedz mi chodziło Jeszcze jedno, czy tarasy tj.wejście i ogrodową część izolujecie papą itp, czy tylko wylany beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 21.06.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dzięki Langerob, własnie o tego typu podpowiedz mi chodziło Jeszcze jedno, czy tarasy tj.wejście i ogrodową część izolujecie papą itp, czy tylko wylany beton? My właśnie robimy tarasy i balkony. Tarasy malujemy izolbetem i kładziemy papę termozgrzewalną w odległości 1m od wyjścia. Balkony na całości są malowane i okładane papą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 21.06.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dzięki Langerob, własnie o tego typu podpowiedz mi chodziło Jeszcze jedno, czy tarasy tj.wejście i ogrodową część izolujecie papą itp, czy tylko wylany beton? My właśnie robimy tarasy i balkony. Tarasy malujemy izolbetem i kładziemy papę termozgrzewalną w odległości 1m od wyjścia. Balkony na całości są malowane i okładane papą No właśnie, a nasz szef mówi, że nie trzeba kłaść papy. Jakie ma znaczenie ta papa, izoluje co od czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.06.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Wiem, że nie wszyscy kładą papę. My robimy sobie sami więc położyliśmy. Papa chyba chroni przed zaciekaniem wody na ścianę wewnętrzną domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.06.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dzięki Langerob, własnie o tego typu podpowiedz mi chodziło Jeszcze jedno, czy tarasy tj.wejście i ogrodową część izolujecie papą itp, czy tylko wylany beton? Balkony tak wyglądały w poprzednim tygodniu http://foto3.m.onet.pl/_m/e2f7ae3f4aa1ce13c80a5798ae7dbf77,10,19,0.jpg Od soboty jest już na nich papa, na takiej samej szerokości jak zostało pomalowane izolbetem. Zdjęć tarasów jeszcze nie mam, nie są jeszcze skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 22.06.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Profesjonalnie wykonane igma. Okazuje się, że czasami nasze oczekiwania są inne w stosunku do techniki wykonawcy i wtedy się zastanawiamy jak naprawdę powinno być coś zrobione. Tak jest właśnie w naszym przypadku ale póki co, udaję się nam z wykonawcą dobrze dogadywać i mam nadzieję, że tak zostanie do końca. Stąd tyle moich szczegółowych i niby banalnych pytań. Dzięki Wam wszystkim za pomoc. Od dzisiaj mam urlop i będę występowała w roli kier. bud. , więc przygotujcie się na kolejne. ps. wczoraj przez 2 godziny uzupełniałam internetowy dziennik budowy, a w momencie kliknięcia wyślij wszystko zniknęło .Myślałam, że się ugryzę tam gdzie nie sięgam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola65 22.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Mam pytanie dotyczące wykończenia dachu. Nie wiem co wybrać podbitkę pod krokwie czy nadbitkę na krokwie. A jeśli nadbitkę to czy ma ktoś z Was wzory zdobienia krokwi?? Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 23.06.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Można powiedzieć, że ściany fundamentu stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 24.06.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Tak na szybko. Powiedzcie czy rura doprowadzajaca powietrze do kominka powinna być koniecznie wmurowana ze spadkiem i od razu ocieplona? Zaraz jadę sprawdzić u mnie. Przez przypadek wyczytałam na jakimś forum o chudziaku... I jeszcze jedno... martwi mnie trochę fakt, że wypełnienie fundamentów nie będzie, nie jest takie zwarte. Wiecie, zostały pozostałości po starym budynku w środku, resztki fundamentów, niezbyt głęboko, powstały nawisy przy kopaniu pod ławy( wszystko się zarywało).Gdyby się chciało to wszystko usunąć, to trzeba by wywieżć pół działki. Przy wsypywaniu piachu( dzisiaj mają ubiją maszynowo)widac było gdzieniegdzie przestrzenie, które piach nie jest w stanie wypełnić. Jestem pewna, że po ubiciu, gdyby prześwietlić, nadal były by- trochę jak ser szwajcarski. Martwi mnie to. Czy nie będzie problemów póżniej( może za kilka lat)mogą mi zacząć pękać podłogi? Shira.. zaczynają mury wychodzić do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.06.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 wodę lej na piach to wejdzie w szczeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.06.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 wzory Zwłaszcza jeden wzór mi się podoba,ale nie wklejam,bo nie wiem czy wypada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.06.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 wzory Zwłaszcza jeden wzór mi się podoba,ale nie wklejam,bo nie wiem czy wypada hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Co sądzicie o kosztach wybudowania mojej salsy? Dużo, mało... ? Wszystko wypisane w dzienniku oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 25.06.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Co sądzicie o kosztach wybudowania mojej salsy? Dużo, mało... ? Wszystko wypisane w dzienniku oczywiście Ja myślę,że nie jest tak dużo.Zwłaszcza,że z tego co widać wszystko zrobione jak ma być.Nie oszczędzałaś na instalacjach,ale to zaprocentuje wprzyszłości.Domek ladny,no i dodatkowo jeszcze stoi wiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts