kola65 25.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dziękuję langerob25.Chyba najbardziej podobają mi się zakończenia krokwi które wstawił Tinek,proste,klasyczne bez udziwnień no i oczywiście propozycja elutka w wiadomej formie.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 25.06.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Ogólnie Tinek ma dopieszczony dach,nawet w najmniejszych detalach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybcew 25.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Igma, bardzo ładny domek i jak sądzę raczej niedrogo wybudowany.Gratuluję pięknego domu oraz dziękuję za dziennik budowy, który dla niejednego przyszłego salsowicza, w tym mnie, jest prawdziwą skarbnicą wiedzy!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 dzięki. Miło mi, że mój dziennik jest Wam przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 27.06.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 A my mamy zero !!! Hura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 27.06.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 dzięki. Miło mi, że mój dziennik jest Wam przydatny prawda - to dla nas prawdziwe vademecum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 29.06.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Gratulacje@shira. U nas też zero, chociaż w dzienniku zdjęć brak. Jak się pojawią to będzie ich sporo Zaczęli stawiać ściany, jutro zaczynają równocześnie tarasy. Idą jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 29.06.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Podpowiedzcie mi jaki wysoki macie komin? My przenieśliśmy na przeciwległą ścianę i projektant narysował niższy. Boję się, że nie będzie dobrego ciągu.... Annaoj20008 daj fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 29.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Podpowiedzcie mi jaki wysoki macie komin? My przenieśliśmy na przeciwległą ścianę i projektant narysował niższy. Boję się, że nie będzie dobrego ciągu.... Annaoj20008 daj fotek... U nas komin ma 6,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 30.06.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 he, he czyżbym przechwaliła firmę? Dzisiaj się nie zjawili, więc mają dzień do tyłu. Ale chyba nie powinnam się martwić, bo SSO mają w umowie do końca lipca, a potem niby 5 tyś kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 30.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Uzupełniłam dziennik, są też zdjęcia, uff. Teraz już będzie na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 01.07.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Uzupełniłam dziennik, są też zdjęcia, uff. Teraz już będzie na bieżąco obejrzałam zdjęcia-czekamy na kolejne u nas w końcu dach pokryty papą,w tym roku jeszcze postawimy ścianki działowe,zrobimy wylewki i tak sobie salsa przezimuje.Dziś wstawię nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 02.07.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 @langerob, szkoda, że musisz chwilowo zakończyć. Myslę, że w sierpniu nadrobisz, tylko rzeczywiście podpisz umowę z firma. Brzydko zrobili nie zjawiając się( delikatnie mówiąc). Mamy nadzieje, że nadal będziesz nas wspierał na odległość i raczył fachowymi radami @norola, u Ciebie to już ho, ho. Kiedy ma byc zakończenie SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.07.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 @langerob, szkoda, że musisz chwilowo zakończyć. Myslę, że w sierpniu nadrobisz, tylko rzeczywiście podpisz umowę z firma. Brzydko zrobili nie zjawiając się( delikatnie mówiąc). Mamy nadzieje, że nadal będziesz nas wspierał na odległość i raczył fachowymi radami @norola, u Ciebie to już ho, ho. Kiedy ma byc zakończenie SSO? w sumie to już można powiedzieć że SSO jest bo dachówki w tym roku nie będzie,dach pokryty jest papą.Zrobimy jeszcze wylewki i ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 02.07.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Jeszcze jedno, czy tarasy tj.wejście i ogrodową część izolujecie papą itp, czy tylko wylany beton? Wczoraj wylali u nas tarasy i balkony. Na tarasy położyli dodatkowo ( poza tym o czym pisałam wcześniej ) styropian 5cm i siatkę zbrojeniową. Na balkony też dobrze było by dać siatkę, ale u nas nie dali ( mąż im nie powiedział ), chyba nawet by nie wystarczyło na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 02.07.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 @langerob, szkoda, że musisz chwilowo zakończyć. Myslę, że w sierpniu nadrobisz, tylko rzeczywiście podpisz umowę z firma. Brzydko zrobili nie zjawiając się( delikatnie mówiąc). Mamy nadzieje, że nadal będziesz nas wspierał na odległość i raczył fachowymi radami @norola, u Ciebie to już ho, ho. Kiedy ma byc zakończenie SSO? Umowę podpisałem.Wykonawcy wystawili mnie do wiatru.Na usprawiedliwienie działa trochę aura.A ta w Małopolsce nie rozpieszczała Mam nadzięję ,że co się odlwecze,to ....... U Ciebie idzie wszystko zgodnie z planem, chyba? Jak zaczną budować ściany,to dopiero będzie radocha Powodzenia życzę Tobie i wszystkim Salsowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 03.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Podpowiedzcie mi jaki wysoki macie komin? My przenieśliśmy na przeciwległą ścianę i projektant narysował niższy. Boję się, że nie będzie dobrego ciągu.... Annaoj20008 daj fotek... U nas komin ma 6,5m. Dzięki Igma a inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.lublin 04.07.2009 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam.Zaczynamy budowę salsy. Jesteśmy po wylaniu fundamentów. Napiszcie jak macie wykonaną kanalizację. Jakie rozwiązania zastosowaliście? Gdzie macie pion kanalizacyjny w budynku? Jak chowaliscie rury? itp. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 04.07.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam. Zaczynamy budowę salsy. Jesteśmy po wylaniu fundamentów. Napiszcie jak macie wykonaną kanalizację. Jakie rozwiązania zastosowaliście? Gdzie macie pion kanalizacyjny w budynku? Jak chowaliscie rury? itp. Z góry dziękuję za pomoc. My za zasadnicze przyjęliśmy: odległość od studzienki kanalizacyjnej i procent spadku. U nas jest to 28 m. i 2,7% spadku. Dalej; minimalna (dla funkcjonalności) odległość pionu od skosu na poddaszu. Wyszło nam 1.5m. (mamy podniesiną ściankę kolankową o 25cm.).Tak wyszło najmniej kolizyjnie dla brodzika na dole.A jednocześnie. po lekkich przesunięciach między ściankami działowymi łazienek na dole i górze. Pion "utopiliśmy" w chudziaku a wyście na ławie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.lublin 05.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Dzięki shira3.Napisz jeszcze w której ścianie przebiega pion kanalizacyjny (rura 110). Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts