langerob25 24.07.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 heh, całkiem normalnie. Nie widzę różnicy. Czyli spoko Można o takich pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 24.07.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ja za swoje okna dałam 12990,ale moje są z potrójną szybką, są duże i tarasowe ma 4 skrzydła w dodatku jest suwane. Producent drzwi na pw, mimo ze sa piękne, to wykonania pozostawia trochę do życzenia więc nie zamierzam ich reklamować Zaraz- co znaczy z potrójną szybką? To nie są szprosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Zaraz- co znaczy z potrójną szybką? To nie są szprosy? Nie,zamiast 2 szyb,są 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 24.07.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 No nie jarzę Trzy części okna czy jedna szyba podzielona szprosami? czy my wogóle o tym samym mówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 24.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Okno składa się z ramy i szyb (między innymi ) każde okno standardowe ma 2 szyby, jedna z zewnątrz druga wewnątrz domku, a okno z potrójną szybą ma szybę na zewnątrz, wewnątrz i jeszcze jedną pomiędzy wewn. i zewn., ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 24.07.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ufff dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 24.07.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Hejka wszystkim Wy o oknach, a ja z innej beczki. Igma, jeśli możesz napisz mi jak rozwiązałaś wentylację w budynku. Trochę podglądałam w Twoim albumie, ale gdybyś jeszcze coś niecoś opisała... I druga sprawa to kanaliza. Zostawiłaś w stropie do zalania( na poddaszu) przygotowane połączenia kanalizy z dołem, czy kuliście potem jak przyszedł hydraulik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.07.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Hejka wszystkim Wy o oknach, a ja z innej beczki. Igma, jeśli możesz napisz mi jak rozwiązałaś wentylację w budynku. Trochę podglądałam w Twoim albumie, ale gdybyś jeszcze coś niecoś opisała... I druga sprawa to kanaliza. Zostawiłaś w stropie do zalania( na poddaszu) przygotowane połączenia kanalizy z dołem, czy kuliście potem jak przyszedł hydraulik?Wentylacja jest kominkami- tymi które widac na dachu. Wychodzi na pewno z kuchni i 2 łazienek i na tą chwilę nie wiem skąd jeszcze; do wieczora się dowiem Nie zostawiałam w stropie otworu, płyty poszły na całość. Hydraulik kuł otwór pod pion. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 25.07.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 No właśnie Igma, te wentylacje z kuchni i łazienek wyprowadzałaś na zewnątrz budynku tymi białymi kanałami i łączyłaś w kominki...tak widać na Twoich zdjęciach. Później ocieplając budynek, przykryłaś styropianem. Czyli żłobiliście w nim kanały, żeby zmieściły się te plastikowe wyprowadzenia wentylacji? Widziałam te cuda w hurtownii bud. Mają chyba różne wielkości . Opisz proszę dokładniej tą kwestię. Jeden kominek na jedno pomieszczenie, czy można np. połączyć kuchnię z łazienką, lub dwie łazienki w jedno, aby zmniejszyć ilość kominków. Muszę to wszystko wiedzieć, bo trochę pełnię rolę kierowniczki budowy i co wyłapię to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.07.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 annaoj20008, nie ma sprawy, ale dopiero wieczorem jak mąż wróci bo on się w tym bardziej orientuje, on to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.07.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 annaoj20008 Oczywiście trzeba było żłobić w styro na te kanały, dodatkowo należy opiankować te kanały, chociaż po bokach. Dodam, że ocieplaliśmy styro 15 cm.U nas jest 1 kominek do jednego kanału wentylacyjnego; czyli nawet jeśli w kuchni mamy 2 wentylacje(dwa kanały) to każdy idzie do innego kominka; nie wiem czy można je łączyć, wydaje mi się, że nie można.Jeszcze jeden kominek mamy z drugiej strony dachu - jest to wentylacja od garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 26.07.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Dzieki Igma. Pamiętasz może jakiej wielkości były te tunele wentylacyjne( przekrój, ile na ile?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.07.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Budując wg projektu Salsę bez garażu mamy tak: Parter -wentylacja kuchni (z komina)-wentylacja salonu-kominka (z komina)-wentylacja łazienki (kominek wentylacyjny)-dodatkowo można pomyśleć o okapie i odpowietrzeniu kanalizacji Poddasze wentylacja łazienki i wentylacja korytarza(kominek wentylacyjny) Wg projektu potrzebujemy minimum 5 kominków,a powinno być nawet 7.Koszt niemały.Budując Salsę z garażem i robiąc dodatkowy komin przy pomieszczeniu gospodarczym,można rozwiązać tym sposobem wentylację pom.gospodarczego i garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochakaj 28.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam.Mirekula ja mam podobnie jak ty jestem cichym uczestnikiem forum i u nas podobnie opadła płyta podłogowa ,też stały palety.Mój małżonek mówi że lepiej teraz niż póżniej.Shira3 my wycenę dachówek będziemy mieli najpóżniej w czwartek o jakich oknach piszesz za 9350 zł dachowych? nam za dachowe liczą. ok.1200.Pozdrawiam wszystkich.Jeszcze słowo do igmy -bardzo fajna elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochakaj 28.07.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Srira3 ta cena za okna to z dachowymi i jakie okna białe czy kolor.u nas bez dachowych cena od 7800 do 1100 kolor orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 28.07.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Srira3 ta cena za okna to z dachowymi i jakie okna białe czy kolor.u nas bez dachowych cena od 7800 do 1100 kolor orzech. cena jest bez dachowych ( u nas będzie jedno) Kolor złoty dąb....takie zaokrąglone. Tyle mają kosztować razem wszystkie okna do naszego domu. A skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochakaj 28.07.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jestem z małopolski ok.30 km od Krakowa.Jesteśmy na etapie wylanego betonuna pierwszej kontygnacji,niestety roboty wstrzymane do września.Buduj nam górale.Dajemy 3 okna dachowe dołożyłam jedno do tego największego pokoju,bobędzie na północ żeby go rozjaśnić bo zrezygnowałam tam z balkonu.Ceny okien dachowych zwaliły mnie z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 No to następna Salsa z Małopolski:).Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 30.07.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Dzięki Wam kochani za opis wentylacji i szczegółową listę kominków. Na drugi dzień przerabiałam ten temat z naszym panem budującym i się załamał, że jest tych kominków aż tyle . Mam trochę zaległości w zdjęciach w dzienniku, bo syn wyjechał na wakacje. Wczoraj przysłał mi maila z instrukcją jak mam przerzucić zdjęcia do albumu i potem jak przesłac do dziennika Dzisiaj porobię parę fotek i spróbuję powalczyć... Na ucho Wam powiem, że zaczęli więźbę...hurra. Klinkier na komin kupiony- Silesja z Wienenberga. Nigdy nie wien, czy dobrze napisałam firmę. Dachówka miedziana- Roben. Mam nadzieję, że nie będzie łaciata Miłego dnia wszystkim Salsowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.07.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 He, ja też Wam życzę miłego dnia My może też niedługo ruszymy. Sprawa otrzymania kredytu już bliżej niż dalej, uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts