norola 10.08.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 czy zastanawiał się ktoś nad położeniem gontu bitumicznego na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 11.08.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 cicho wszędzie... śpicie Salsowicze? Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 12.08.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 cicho wszędzie... śpicie Salsowicze? Miłego dnia możliwości są 2-albo śpią,albo tak bardzo są zapracowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 cicho wszędzie... śpicie Salsowicze? Miłego dnia możliwości są 2-albo śpią,albo tak bardzo są zapracowani Ja pracuję Serio Zaczęli u mnie w poniedziałek.Troszkę domku już widać.Dałem parę fotek do dziennika. A jeśli chodzi o gont,to ja mam doświadczenie tylko jedno.Kładłem 2 lata temu na swojej altance.Mi osobiście bardzo się podoba.W Skandynawii i Kanadzie podobno dużo tego.Tylko taki dobry gont to kosztuje.Czasami cenowo wychodzi na równi z dachówką.U Ciebie już dach deskowany,więc nie byłoby problemów.W okolicy widziałem parę domków z gontem i już parę lat stoją i wygląda to dalej atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 12.08.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 cicho wszędzie... śpicie Salsowicze? Miłego dnia możliwości są 2-albo śpią,albo tak bardzo są zapracowani Ja pracuję Serio Zaczęli u mnie w poniedziałek.Troszkę domku już widać.Dałem parę fotek do dziennika. A jeśli chodzi o gont,to ja mam doświadczenie tylko jedno.Kładłem 2 lata temu na swojej altance.Mi osobiście bardzo się podoba.W Skandynawii i Kanadzie podobno dużo tego.Tylko taki dobry gont to kosztuje.Czasami cenowo wychodzi na równi z dachówką.U Ciebie już dach deskowany,więc nie byłoby problemów.W okolicy widziałem parę domków z gontem i już parę lat stoją i wygląda to dalej atrakcyjnie. no właśnie nam też się podoba-przemawia do mnie też to-że tłumi hałas:) jeszcze nie było u nas na forum salsy z gontem może u mnie będzie pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 12.08.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 możliwości są 2-albo śpią,albo tak bardzo są zapracowani Pewnie wszyscy zapracowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 12.08.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja pracuję Serio Zaczęli u mnie w poniedziałek.Troszkę domku już widać.Dałem parę fotek do dziennika. WOW. Widziałam nowe fotki. Super Twoja salsa wygląda. Szczególnie z tymi powiększonymi otworami na okna. Dużo planujesz jeszcze zrobić w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 12.08.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 jeszcze jedna kwestia mnie nurtuje-o tuż zaczęliśmy rozglądać się za oknami-i wszędzie mówią nam ze okno tarasowe powinno mieć po środku poprzeczkę-nikt nie chce zrobić bez-to znaczy zrobić zrobią ale nie dają gwarancji na to okno.Mamy okno poszerzone o jedno skrzydło ,czyli 3 skrzydła.IGMA i BG mają 4 skrzydła i okna bez poprzeczek.Dlatego mam pytanie,czy też w firmach mówili Wam o tym i odradzali? bo nie wiem co robić,z jednej strony biorę pod uwagę to co nam mówią fachowcy a z drugiej nikt u nas na forum nie ma okna z poprzeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 12.08.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja pracuję Serio Zaczęli u mnie w poniedziałek.Troszkę domku już widać.Dałem parę fotek do dziennika. WOW. Widziałam nowe fotki. Super Twoja salsa wygląda. Szczególnie z tymi powiększonymi otworami na okna. Dużo planujesz jeszcze zrobić w tym roku? ja tez widziałam i potwierdzam zdanie IGMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 12.08.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 norola, niektóre firmy też nam mówiły, że musi być poprzeczka - to szczególnie jeśli okna mają być w kolorze, czasami wystarczy obniżyć okna o 10 cm i nie robią problemu. My znaleźliśmy firmę, która zrobiła bez poprzeczki i bez marudzenia. Może lepiej szukać dalej.Sprawdź czy w Twoich okolicach nie ma firmy MAJEWSKI-OKNA to u nich zamawialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 12.08.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 norola, niektóre firmy też nam mówiły, że musi być poprzeczka - to szczególnie jeśli okna mają być w kolorze, czasami wystarczy obniżyć okna o 10 cm i nie robią problemu. My znaleźliśmy firmę, która zrobiła bez poprzeczki i bez marudzenia. Może lepiej szukać dalej. Sprawdź czy w Twoich okolicach nie ma firmy MAJEWSKI-OKNA to u nich zamawialiśmy. dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 13.08.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 U nas też powiększaliamy okna- wszystkie. Co prawda tarasowe maja tylko 2 skrzydła ale poprzeczki( słupka) brak. Nawet okno 150/150 nie ma poprzeczki ani słupka. Tak więc wiele zależy od firmy, a konkretnie jakości profilu jaki mają- chodzi o twardość i wewnętrzne zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 21.08.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Wow...ale spadliśmy.... Właśnie mamy zamówić okna i nam powiedzieli, że jak taka duża tafla bez poprzeczki to skrzydło może opadać i oni nie mogą zagwarantowć, ze będzie działało bez uwag My zdecydowaliśmy, ze będzie poprzeczka oknie 150/150, w drzwiach tarasowych ruchomy słupek (a więc niewidoczny). Zastanawiamy się nad roletą zewnętrzną. Jakie macie zdania - robicie...warto? Mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.08.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 O roletach już była dyskusja, ale ja mogę swoje zdanie przypomnieć - strata pieniędzy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 23.08.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam wszystkich maniaków SALSY!!! zaczynamy zalewać fundamenty za 2 tyg., wykop już jest nie mogę się doczekać . Przejrzałam masę zdjęć jakie były w necie ale mam jednocześnie prośbę, jeżeli macie jakieś zdjęcia ze swojej budowy BARDZO BYM PROSIŁA WYSŁAĆ NA MEJLA: [email protected]- wszystkim z góry dziękuje!!! Zamierzamy budować Salsę systemem gospodarczym (odbicie lustrzane, bez garażu), czy ktoś tak budował? interesowałby mnie koszt dachu co do zmian: wprowadziliśmy podpiwniczenie pod całym budynkiem, pod salonem będzie garaż, zaś komin będzie szedł na miejscu kominka w salonie, niestety nic innego nie dało się wymyslec. Okna w salonie będą 4 szt- duże i powiększyliśmy trochę te jedno z tej strony co kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia_slask 23.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam wszystkich! Muszę się pochwalić, że domek mamy już wytyczony! Jutro wchodzi fadroma, a ekipa budowlańców już czeka w blokach startowych, żeby tylko wejść i wybudować nam naszą Salsę. Mam nadzieję, że do zimy uda się postawić dom w stanie surowym. Już się nie mogę doczekać.. No cierpliwość nie jest moją mocną stroną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 24.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam nowe Salsowiczki ale ruch się robi na Forum jeszcze trochę a Salsa będzie najpopularniejszym domkiem na Muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 24.08.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam nowe Salsowiczki ale ruch się robi na Forum jeszcze trochę a Salsa będzie najpopularniejszym domkiem na Muratorze właśnie o tym samym pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 24.08.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkichOd jakiegoś czasu śledzę forum poświęconej domku salsa, zdecydowałem sie na ten projekt i w tej chwili jestem na etapie zalewania stropu. Z czasem zamieszczem moje doświadczenia + zdjęcia + koszty. PozdrawiamKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 24.08.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 kris75 z niecierpliwością czekamy na zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts