langerob25 05.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 To nic tylko męża pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 06.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, witam dzielne Salsowiczki i Salsowiczów. Właśnie wróciłam z budowy. Bareczek wymurowany , co prawda zwykła cegła , ale cieszy. Blatu na razie nie będzie. Płyteczki do pralni dzisiaj zostały zakupione, jakieś zwykłe na promocji. Jutro przyjeżdżają kupione wcześniej płytki na podłogę w całej piwnicy. Chłopaki ocieplają poddasze. Ech.... Grzejniczki już prawie wszystkie zamontowane. Dla wytchnienia kupiłam sobie dzisiaj storczyka, to już czwarty z mojej kolekcji. Mój mąż mówi, że nasza salsa jest teraz u kosmetyczki i chyba ma rację , bo robi sie coraz piękniejsza... ech BG tylko pozazdrościc ze wykonczenie idzie tak do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 06.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, witam dzielne Salsowiczki i Salsowiczów. Właśnie wróciłam z budowy. Bareczek wymurowany , co prawda zwykła cegła , ale cieszy. Blatu na razie nie będzie. Płyteczki do pralni dzisiaj zostały zakupione, jakieś zwykłe na promocji. Jutro przyjeżdżają kupione wcześniej płytki na podłogę w całej piwnicy. Chłopaki ocieplają poddasze. Ech.... Grzejniczki już prawie wszystkie zamontowane. Dla wytchnienia kupiłam sobie dzisiaj storczyka, to już czwarty z mojej kolekcji. Mój mąż mówi, że nasza salsa jest teraz u kosmetyczki i chyba ma rację , bo robi sie coraz piękniejsza... Z zazdrością wykończeniówki dopisuję się pod norolą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 06.03.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Własnie wróciłam do domciu. Pierwsza warstwa wełny położona, rura z powietrzem pod kominek zainstalowana, płytki na ścianach w pralni prawie położone, jutro przyjeżdża wanna do pralni. Przyjechały płyteczki na podłogę w piwnicy zgodnie z obietnicą kierowcy. Ściana przy wejściu do piwnicy wymurowana:) Przy barku można już coś łyknąć , na wylewkach i gołych tynkach i bez blatu oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 06.03.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jeszcze trochę i u BG, zrobimy wirtualna parapetówkę Kiedy, tak orientacyjnie zamierzacie się wprowadzać? Czym ocieplałaś dach, wełną? jaka grubość? Czy już palicie w domu, aby go osuszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 06.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 A więc dużo się u ciebie dzieje.Wkrótce meta,lato,grill ,poranna kawa na tarasie(rozmarzyłam się),a my żółtodzioby będziemy się błąkać po rozkopanym placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 06.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dach ocieplam wełną URSA DF, dwa razy po 15 cm. Centralne uruchamiamy we wtorek i będzie grzanko. Od soboty chłopaki robią kominek i nawiewy, więc też go uruchomimy. Teraz trochę grzaliśmy piecykami elektrycznymi.Przeprowadzamy się w maju, ale czy będzie to początek , czy koniec maja to jeszcze nie wiem. Nie zdążymy zrobić parkietów, niestety dopiero latem zrobimy jak w domu będzie odpowiednia wilgotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 06.03.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Zapomniałam napisać, że wełna to DF 40 - cena coś 19 zł za 1 m. Robocizna pod malowanie 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 07.03.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Wczoraj w pewnym sensie klamka zapadła:zakupiliśmy projekt SAlsy ( na dodatek okazało sie ze jest promocja:) tak wiec świetnie sie złożyło.Jestesmy w trakcie załatwiania spraw papierkowych,myśle ze koło lata ruszymy,ale mamy zamiar tylko w tym roku zalać fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 07.03.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 mam pytanie do BG ile metrów szerokości ma korytarz na górze,nie choodzi mi o dł ale o szerokośc np jak sie wychodzi z łazienki to sa na przeciw schody,czy nie jest zbyt ciasno?i widze tez ze zmieniliscie wejscie na gorze do łazienki,nie ma wejscia po skosie i czy zrobiliście to kosztem korytarza?czy nie było takiej potrzeby aby zabierac cm z holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jutro zmierzę korytarz, ale szczerze mówiąc mi nie przeszkadza jego szerokość. U mnie jest jeszcze węższy niż w projekcie, poszerzyłam łazienkę jego kosztem, nie zależy mi na jego szerokości, ma służyć tylko i wyłącznie do komunikacji, a łazienka stała się większa- dłuższa. Zrobię fotki projektu i prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 08.03.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Korytarz ma szerokość 1,37 m, łazienka 3,80 m w stronę korytarza od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 08.03.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Korytarz ma szerokość 1,37 m, łazienka 3,80 m w stronę korytarza od okna. dziękuje BG za informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertb28 14.03.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 witamczy ktos ma jakies nowe zdjecia wnetrz salsy. i czy mozna salse zoabczyc gdzies juz w malopolscde lub slasku.??czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 14.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Nowe zdjęcia prześlę na weekendzie. Odpowiadając Robertowi - oczywiście, że istnieje możliwość ogrzewania kominkiem z płaszczem wodnym + podłogówka. Ustal to od razu przy adaptacji i powiedz wykonawcy. Zostawi odpowiednio dużo miejsca na okna i na wylewkę, która trochę więcej miejsca zajmie. Jak już pisałam jestem z podkarpacia. Domek można zobaczyć, ale nie wiem czy nie masz daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 15.03.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Nowe zdjęcia prześlę na weekendzie. SUPER! Ja czekam dalej na mapkę.Nie chce kupować wcześniej projektu żeby coś nie wyszło nie tak z szerokością działki.Ja myślę jeszcze nad takim rozwiązaniem: -przedłużyć dom o ok 1m. -w środku zmienić przez to salon (zyska ok 6,5 m) -garaż też o 1 m więc może wygospodaruje miejsce na samochód i jeszcze na pralkę i suszarkę i takie tam -pokoje nad salonem też automatycznie o metr się powiększa. Nie wiem tylko jak to zmieni wygląd domku,ale przy moim ułożeniu działki to ja dom będe raczej oglądał od frontu i tyłu niż z boku,a miejsca w środku troszkę więcej będzie:) Kusi mnie jeszcze to podniesienie o trszkę ścianki kolankowej,zwłaszcza że zamierzam trochę waty rzucić w skosy(ok 28 cm),ale nie wiem jeszcze.W wersji z garażem to może znowu tak źle nie wyglądać(garaż też oczywiście bym podniósł)?Od strony bez garażu wypuściłbym krokwie troszkę dalej żeby to zgubić .Ale jeszcze nie wiem.Zobaczę później. Co o tym sądzicie? Pozdrowienia dla Salsowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 15.03.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Hejka wszystkim. Myślę, że podniesienie ścianki kolankowej to nie jest dobry pomysł, domek i tak wygląda na dość wysoki, ponieważ jest wąski. Natomiast uważam, że wydłużenie go o 1 m to dobry pomysł. Sama miałam na to ochotę, ale przeliczając to z wykończeniem wyszło mi sporo pieniędzy dodatkowo, a i tak zainwestowałam w piwnicę. Zapomniałam dzisiaj zabrać ze sobą aparat , chociaż i tak jest straszny bałagan Jeszcze troszke i zdjęcia będą niezłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 15.03.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wysłałam fotki, nie wiem czy do wszystkich salsowiczów, jeśli ktoś nie dostał to niech krzyczy Teraz juz jest trochę więcej zrobione, te fotki są robione pzed paroma dniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxic76 16.03.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Wiec i ja poprosze zdjecia: [email protected] .Mamy zamiar ruszyc z budowa czerwiec/lipiec, jak sie uporamy z papierkami i kredytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 16.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Wysłałam fotki, nie wiem czy do wszystkich salsowiczów, jeśli ktoś nie dostał to niech krzyczy Teraz juz jest trochę więcej zrobione, te fotki są robione pzed paroma dniami. Moge takze prosic o zdjecia [email protected] , z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts