igma 09.09.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Gratulacje! Jaki to kolor dachówki? Na zdjęciach nie bardzo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 09.09.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Gratulacje! Jaki to kolor dachówki? Na zdjęciach nie bardzo widać. DZIęKUJę Na dachu mam ROBENA -jesienny liść, kominy będą też z klinkieru ROBEN NF 29 burgund ryflowana, a rynny plastikowe ,brązowe.Okna dachowe FAKRO (trzeba wspomagać polską gospodarkę ). Co do okien ściennych(?),to będą drewniane-producent już wybrany .Zastanawiamy się tylko jeszcze nad kolorem stolarki i nad ewentualnymi szprosami.Zamierzamy je kupić jeszcze w tym roku,natomiast z montażem zaczekamy do wiosny.W tym roku to wszystko co zaplanowaliśmy-przyczyna :BRAK KASY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 09.09.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 aaaaaaaaa...jeszcze jedno IGMA : ilekroć oglądamy z żoną Twoje foty wymarzonego domu to jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Wielkie uznanie i powodzenia dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 09.09.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 a ja mam pytanie do wszystkich przy izolacji fundamentów stosowaliście folie na styropian czy może siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 09.09.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 aaaaaaaaa...jeszcze jedno IGMA : ilekroć oglądamy z żoną Twoje foty wymarzonego domu to jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Wielkie uznanie i powodzenia dalej dzięki , bardzo mi miło Wam również życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 11.09.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Zapraszam do mojego dziennika, są nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 11.09.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 WitamWłaśnie dziś instalator położył rury sanitarne , a druga ekipa robi ślepą posadzkę, co do tv też jeszcze myśle czy na ścianie tarasowej, czy na przedłużonej ściance od kuchnii. pod koniec września wchodzi pan dachowy. W poniedziałek idę zamówić dachówkę robena średzka falista kolor: jesienny liść cena 2,99 zł brutto za szt (12 szt na 1m2) PozdrawiamKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 11.09.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam Właśnie dziś instalator położył rury sanitarne , a druga ekipa robi ślepą posadzkę, co do tv też jeszcze myśle czy na ścianie tarasowej, czy na przedłużonej ściance od kuchnii. pod koniec września wchodzi pan dachowy. W poniedziałek idę zamówić dachówkę robena średzka falista kolor: jesienny liść cena 2,99 zł brutto za szt (12 szt na 1m2) Pozdrawiam Kris Trafny wybór z tą dachówką .Ja będę miał taką samą .We wtorek już powinni mi skończyć dach to pochwale sie fotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 11.09.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 WitamZa jakiś czas także umieszczem zdjęcia. RRober75 wychodzi na to że będziemy mieć ta sama dachówkę, także z przyjemnością zobaczę twoje zdjęcia. Jak będę miał całą wycenę dachówki to napiszę bynajmniej drzewo na więźbę wyniesie mnie 6500 zł brutto z deskowaniem. Dekarze i cieśle za wykonanie całego dachu wraz z osadzeniem 4 okien dachowych, opierzeniem i orynnowaniem wołaja 11 tys. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 11.09.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Zaczynamy się zastanawiać, czy nie kupić osuszacza pomieszczeń, na okres wykończeniówki mokrej, żeby szybciej pozbyć się wilgoci po tynkach i posadzkach. Z tynkami ruszamy ok. 21 września. Taki osuszacz z Brico Depoit( nie wiem czy tak się pisze) zbiera ok. 10l wody na dobę, a kosztuje ok. 600 zł. Potem może udało by się sprzedać. Jak myślicie? Ps. okienko w dolnej łazience w ościeży powiększyliśmy do 60/90, a na dzień dzisiejszy dałabym co najmniej na 60/120. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 13.09.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 IGMA-mam do Ciebie prośbę :jak znajdziesz chwilę czasu to czy mogłabyś zmierzyć i podać mi wymiary tego filaru ,co znajduje się przed drzwiami wejściowymi.Chodzi mi o wymiary podstawy jak i wierzchołka tego filaruhttp://foto1.m.onet.pl/_m/0578a9a43193759ba6dbf131810131d9,10,19,0.jpg Strasznie fajnie on u Ciebie wygląda.Ja zastanawiam się czy go nie wybudować z klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.09.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Dbając o mostki lepiej go chyba ocieplić styro.Zawsze możesz potem obłożyć go płytkami imitującymi klinkier.Bo żeby go ocieplić i potem jeszcze obmurować ,nawet połówką klinkieru ,to może braknąć miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 13.09.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 IGMA-mam do Ciebie prośbę :jak znajdziesz chwilę czasu to czy mogłabyś zmierzyć i podać mi wymiary tego filaru ,co znajduje się przed drzwiami wejściowymi.Chodzi mi o wymiary podstawy jak i wierzchołka tego filaru Strasznie fajnie on u Ciebie wygląda.Ja zastanawiam się czy go nie wybudować z klinkieru. Ok. Postaram się jutro to zrobić. Mam nadzieję też nadrobić inne zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Przepraszam, ale nie wymierzyłam jeszcze tego o co mnie prosiliście Ostatnio mam za dużo na głowie i zawsze o czymś zapomnę. Wczoraj miałam nadrabiać zaległości, ale dziecko mi się rozchorowało. Ma zapalenie ucha i wszystkie plany legły... Dzisiaj płytkarz pracuję w małej łazience i ostatecznie wyszły pewne zmiany, ale nie będę opisywała, jak już będzie gotowe to pokaże na zdjęciach A co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 15.09.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 WitamJakie montowaliście okna dachowe albo jakie zamierzacie, jakiej firmy i w jakim rozmiarze. Orginalnie w rysunku jest 140x78. Ja byłem przekonany do fakro ale ostatnio dostałem ofertę okien firmy rooflite (to firma siostrzana veluxa) są tańsi o ok. 20%. PozdrawiamKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.09.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 kris75 U nas są VELUXY 140x78rrober1975 Filar ma wymiary dół 4x68 góra 4x44A&T Niestety jeszcze nie wiem ile zużyliśmy wełny. Jeszcze nie wszędzie wełna jest położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 15.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 My montowaliśmy Veluxy a wymiary jak w projekcie. Jak na razie jest ok. Na temat siostrzanej firmy nie czytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 15.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 kris75 mielismy załozone jedno okno roofline mialy byc veluxy, ale nie zrozumielismy sie z pracownikiem hurtowni i dostalismy roofline po rozmowie z dekarzem zdecydowalismy sie na wymontowanie okna i zalozenie veluxsow dekarz powiedzil, ze okno roofline jest z gorszego gatunkowo drewna i jest duzo sekow , nadaja sie do magazynow itp z drugiej jednak strony to nie sa okna w pokojach tylko w łazience i na klatce schodowej piekne nie musza byc rozmiar jak w projekcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 16.09.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 WitamDziękuję za info o oknach dachowych.Rozmawiałem wczoraj z jdnym z dekarzy to powiedział mi, że roolite to okno ii gat. Mimo wszystko doradzał velux lub fakroPozdrawiamkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 16.09.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 U mnie będzie tylko jedno dachowe,w łazience.Velux GGU 140x78.Chociaż dachowcy polecali Fakro.Ale ja już kupiłem wcześniej Veluxa.Chociaż nie wiem czy nie wolą Fakro,bo tam jakieś punkty można dostać i mają jakieś nagrody za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts