Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratulacje! Jaki to kolor dachówki? Na zdjęciach nie bardzo widać.

DZIęKUJę :)

Na dachu mam ROBENA -jesienny liść, kominy będą też z klinkieru ROBEN NF 29 burgund ryflowana, a rynny plastikowe ,brązowe.Okna dachowe FAKRO (trzeba wspomagać polską gospodarkę :wink: ). Co do okien ściennych(?),to będą drewniane-producent już wybrany .Zastanawiamy się tylko jeszcze nad kolorem stolarki i nad ewentualnymi szprosami.Zamierzamy je kupić jeszcze w tym roku,natomiast z montażem zaczekamy

do wiosny.W tym roku to wszystko co zaplanowaliśmy-przyczyna :BRAK KASY :cry:

Witam

Właśnie dziś instalator położył rury sanitarne , a druga ekipa robi ślepą posadzkę, co do tv też jeszcze myśle czy na ścianie tarasowej, czy na przedłużonej ściance od kuchnii. pod koniec września wchodzi pan dachowy. W poniedziałek idę zamówić dachówkę robena średzka falista kolor: jesienny liść cena 2,99 zł brutto za szt (12 szt na 1m2)

Pozdrawiam

Kris

Witam

Właśnie dziś instalator położył rury sanitarne , a druga ekipa robi ślepą posadzkę, co do tv też jeszcze myśle czy na ścianie tarasowej, czy na przedłużonej ściance od kuchnii. pod koniec września wchodzi pan dachowy. W poniedziałek idę zamówić dachówkę robena średzka falista kolor: jesienny liść cena 2,99 zł brutto za szt (12 szt na 1m2)

Pozdrawiam

Kris

Trafny wybór z tą dachówką .Ja będę miał taką samą .We wtorek już powinni mi skończyć dach to pochwale sie fotami

Witam

Za jakiś czas także umieszczem zdjęcia. RRober75 wychodzi na to że będziemy mieć ta sama dachówkę, także z przyjemnością zobaczę twoje zdjęcia. Jak będę miał całą wycenę dachówki to napiszę bynajmniej drzewo na więźbę wyniesie mnie 6500 zł brutto z deskowaniem. Dekarze i cieśle za wykonanie całego dachu wraz z osadzeniem 4 okien dachowych, opierzeniem i orynnowaniem wołaja 11 tys.

Pozdrawiam wszystkich

Zaczynamy się zastanawiać, czy nie kupić osuszacza pomieszczeń, na okres wykończeniówki mokrej, żeby szybciej pozbyć się wilgoci po tynkach i posadzkach.

Z tynkami ruszamy ok. 21 września. Taki osuszacz z Brico Depoit( nie wiem czy tak się pisze) zbiera ok. 10l wody na dobę, a kosztuje ok. 600 zł.

Potem może udało by się sprzedać.

Jak myślicie?

Ps. okienko w dolnej łazience w ościeży powiększyliśmy do 60/90, a na dzień dzisiejszy dałabym co najmniej na 60/120. Szkoda :(

IGMA-mam do Ciebie prośbę :jak znajdziesz chwilę czasu to czy mogłabyś zmierzyć i podać mi wymiary tego filaru ,co znajduje się przed drzwiami wejściowymi.Chodzi mi o wymiary podstawy jak i wierzchołka tego filaru

http://foto1.m.onet.pl/_m/0578a9a43193759ba6dbf131810131d9,10,19,0.jpg

Strasznie fajnie on u Ciebie wygląda.Ja zastanawiam się czy go nie wybudować z klinkieru.

IGMA-mam do Ciebie prośbę :jak znajdziesz chwilę czasu to czy mogłabyś zmierzyć i podać mi wymiary tego filaru ,co znajduje się przed drzwiami wejściowymi.Chodzi mi o wymiary podstawy jak i wierzchołka tego filaru

Strasznie fajnie on u Ciebie wygląda.Ja zastanawiam się czy go nie wybudować z klinkieru.

Ok. Postaram się jutro to zrobić. Mam nadzieję też nadrobić inne zaległości :wink: :D

Przepraszam, ale nie wymierzyłam jeszcze tego o co mnie prosiliście :(

Ostatnio mam za dużo na głowie i zawsze o czymś zapomnę. Wczoraj miałam nadrabiać zaległości, ale dziecko mi się rozchorowało. Ma zapalenie ucha i wszystkie plany legły...

Dzisiaj płytkarz pracuję w małej łazience i ostatecznie wyszły pewne zmiany, ale nie będę opisywała, jak już będzie gotowe to pokaże na zdjęciach :)

A co u Was?

kris75

mielismy załozone jedno okno roofline

mialy byc veluxy, ale nie zrozumielismy sie z pracownikiem hurtowni i dostalismy roofline

po rozmowie z dekarzem zdecydowalismy sie na wymontowanie okna i zalozenie veluxsow

dekarz powiedzil, ze okno roofline jest z gorszego gatunkowo drewna i jest duzo sekow , nadaja sie do magazynow itp

z drugiej jednak strony to nie sa okna w pokojach tylko w łazience i na klatce schodowej piekne nie musza byc :)

rozmiar jak w projekcie

pozdrawiam