Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja również dołączam się do gratulacji! W lotto też nie wygrałam, dlatego raczej wprowadzimy się do domku tylko na dół. Chyba nie padła główna wygrana... więc kolejna kumulacja do zgarnięcia...

Dzisiaj kupujemy płytki do salonu, poprawka mąż kupuje :( bo ja w pracy siedzę :( , udało mi się znaleźć imitujące drewnianą podłogę i duuuuuużo tańsze od Paradyża.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jest co poczytać,na forum ruch:)dzienniki przeglądałam-wszystkie bardzo mi się podobają-u każdego zmiany niesamowite.U nas niewiele się dzieje-robimy wylewki na dole i w poprzednim tyg. zrobiliśmy ściany działowe na poddaszu.Niebawem będziemy stawiać na dole.Okna mieliśmy zamawiać na wiosnę,ale chyba uda się jeszcze w tym roku :D (mam nadzieję).Praca idzie wolno,ale ważne że idzie :wink:

robiliśmy też przed domkiem podsypkę na chodniki,krawężniki by wzmocnić skarpę i zalewanie tarasu

Ja trzymam :D Inni pewno też .

A ja jestem sobie na urlopie i zamiast popijac piwko gdzieś pod parasolem to większosc czasu na budowie spędzam-czysta przyjemnosc :D

Jutro przychodzi facet do obmiaru okien.Wprawianie dopiero w przyszłym roku.

Teraz trzeba jakos przezimowac.

Pozdro dla Wszystkich!

Witam! jestem nowym salsowiczem i jak wszyskich zauroczył mnie niniejszy projekt jeszcze go nie kupiłam bo jestem na etapie załatwiania formalności z działką.Mam pytanie czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje wybudowanie domu w stanie surowym zamkniętym i pod klucz? bardzo byłabym wdzięczna za zdjęcia

mój meil: [email protected]

Witam! czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje wybudowanie domu w stanie surowym zamkniętym i pod klucz?
My też witamy :) Koszt budowy to sprawa bardzo indywidualna - poczytaj sobie forum i dzienniki budowy, każdy ponosi różne koszty, w zależności od pomysłow, standardy, użytych materiałów, w jakiej części kraju budujesz a także tego, czy robi firma czy własnymi środkami :)

@igma, pamiętasz jaki macie gruby styropian w podłogówce i jaką daliście tą srebrną matę pod rurki( 3czy 5 cm)?

My na dole daliśmy więcej, bo okno w salonie zrobili za krotkie i musieliśmy podniesc posadzke. Na dół daliśmy 5cm+2cm i plus mata 3cm, czyli razem 10cm. Na górę daliśmy 3cm styro

Witam! jestem nowym salsowiczem i jak wszyskich zauroczył mnie niniejszy projekt jeszcze go nie kupiłam bo jestem na etapie załatwiania formalności z działką.Mam pytanie czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje wybudowanie domu w stanie surowym zamkniętym i pod klucz? bardzo byłabym wdzięczna za zdjęcia

mój meil: [email protected]

Witaj. W przynajmniej 3 salsowych dziennikach można poczytać o kosztach budowy. Miłej lektury :)

shira3 Cieszę się, że się udało :)

@igma, pamiętasz jaki macie gruby styropian w podłogówce i jaką daliście tą srebrną matę pod rurki( 3czy 5 cm)?

My na dole daliśmy więcej, bo okno w salonie zrobili za krotkie i musieliśmy podniesc posadzke. Na dół daliśmy 5cm+2cm i plus mata 3cm, czyli razem 10cm. Na górę daliśmy 3cm styro

Dzięki. Trochę mnie uspokoiłaś. U mnie jest dokładnie odwrotnie. Posadzkarze mówią, że źle wymierzone zostały drzwi tarasowe i zamiast 10 styro+3mata to ma być 7+3, bo więcej nie wejdzie.Wychodzi na to, że będzie tak jak u Ciebie.

Powiedz z ciekawości, ile czasu siedział płytkarz w dolnej łazience? :lol: :wink: