igma 19.10.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A propos drugiego stropu... panowie murarze stwierdzili, że lądowisko dla helikoptrów szykujemy... hahaha, dobre. A dlaczego na taki dach się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 19.10.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Dzięki za pocieszenie w sprawie pogody Dzisiaj w nocy było -1,5 stopnia. W czwartek mają pociągnąć gazociąg(hi, hi)do budynku, a w następnym tygodniu może wewnętrzna instalacja gazowa. Może, bo brak wewn. ocieplenia więc o grzaniu nie ma mowy. Tak w ogóle to kolejność prac mamy trochę pokićkaną, ale jakoś się zazębiają. Przeprowadzkę mamy w planach na wiosnę. Realnie patrząc to okolice maja, czyli tak jak zaczęliśmy burzyć stary domek. Do Bożego Narodzenia ekipa ma się wynieść czyli mają być już gładzie, posadzki, podłączony gaz , prąd,otynkowana elewacja + cokół, parapety zewnętrzne, opierzenie na balkonie i wstawione drzwi wejściowe, które od dzisiaj stoją w magazynie i czekają na montaż. Po nowym roku planujemy wpuścić płytkarza ale najpierw musimy go znaleźć Obecnie w środku panuje straszliwie przerażające zzzimno i jest brrrr... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 20.10.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 A ja mam dylemat: Tynkarz ( maszynowy) woła 14 zł za m2 - sama robocizna. Czy to dobra cena? Ile was wyniosły tynki? Tzn robocizna i materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 20.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 My mamy zrobione maszynowe cementowo-wapienne za 21 zł materiał+ robocizna(wszystko załatwiał wykonawca). Na to położą gładź gipsową 10zł za metr,pod malowanie. Myślę, że niektórzy mogą mieć niższe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 21.10.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A propos drugiego stropu... panowie murarze stwierdzili, że lądowisko dla helikoptrów szykujemy... hahaha, dobre. A dlaczego na taki dach się zdecydowaliście? taki dach z tego względu, że stabilniejszy, bardziej trwały, W sufitach podwieszanych lubią roić sie pęknięcia na styku dwóch płyt . no i chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 21.10.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A ja mam dylemat: Tynkarz ( maszynowy) woła 14 zł za m2 - sama robocizna. Czy to dobra cena? Ile was wyniosły tynki? Tzn robocizna i materiał? Nam powiedzieli 9 złotych bo takich tanich fachowców gdzieś teść nam znalazł. To ci sami, którzy budowali nam dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 22.10.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 A co myślicie o tynkach gipsowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.10.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 moim zdaniem tynki CW są jednak lepsze.Zwłaszcza jeśli chodzić o chłonięcie wilgoci i uszkodzenia mechaniczne i wapno to jednak jednak wapno.I w zaprawie i w tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 22.10.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Też nie wiedziałam co wybrać, ale po przedstawieniu za i przeciw stanęło na cem-wap. Zgadzam się z @langerobem, naszym forumowym specjalistą. Gipsowe są bardzo kruche, delikatne stuknięcie i poprawka a z wilgocią też są za pan brat, co mi akurat nie odpowiada, bo miałam jej dosyć w starym domku.Może przy gipsowych jest mniej roboty, kładziesz i są, ale wolę tradycyjne twardsze cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.10.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Jak na ostatnią warstwę tynków CW da się drobniutki piasek,to naprawdę super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.10.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Zmieniając temat. My właśnie jesteśmy w naszym domku i próbujemy iPLUSA, wygląda na to, że bez antenki się nie obejdzie. Schody mamy zamontowane, jeszcze jutro balustrady i poprawki w sobotę. Piękne są. Maż maluje kuchnię, bo w przyszłym tygodniu mają być meble Cudownie jest w domku. Pali się w kominku, kotek wszystkim dokucza , dwa razy zmazał mi wpisany w muratora tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 22.10.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Zmieniając temat. My właśnie jesteśmy w naszym domku i próbujemy iPLUSA, wygląda na to, że bez antenki się nie obejdzie. Schody mamy zamontowane, jeszcze jutro balustrady i poprawki w sobotę. Piękne są. Maż maluje kuchnię, bo w przyszłym tygodniu mają być meble Cudownie jest w domku. Pali się w kominku, kotek wszystkim dokucza , dwa razy zmazał mi wpisany w muratora tekst wow-czekamy na fotki IGMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 22.10.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak, tak czekamy@igma na fotki Jutro wyruszam na sesję zdjęciową do zzzimnej Salsy i muszę wyrysować murarzom łuk nad wejściem-na styropianie oczywiście. A tak wogóle, to dzisiaj pani w banku przypomniała nam, że do końca stycznia musimy zrobić odbiór budynku( wymogi kredytowe i nasz nieprzemyślany termin). Napiszcie kochani co trzeba przygotować do odbioru? lub gdzie szukać szczególowych wskazówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.10.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak, tak czekamy@igma na fotki Jutro wyruszam na sesję zdjęciową do zzzimnej Salsy i muszę wyrysować murarzom łuk nad wejściem-na styropianie oczywiście. A tak wogóle, to dzisiaj pani w banku przypomniała nam, że do końca stycznia musimy zrobić odbiór budynku( wymogi kredytowe i nasz nieprzemyślany termin). Napiszcie kochani co trzeba przygotować do odbioru? lub gdzie szukać szczególowych wskazówek? Zobacz tutaj lub tutaj Tu masz dokładne rozporządzenie co potrzeba ze starostwa w Toruniu,bo gdzieś blisko chyba mieszkasz powiat toruński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 22.10.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Dzięki @langerob Wydrukowałam listę z 17 punktami i będę sobie powoli odhaczać Zacznę od geodety, bo wyczytałam, że czeka sięna naniesienie zmian w Geodezji ok.1,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Zdjęcia są już w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 22.10.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Wlaśnie wskoczyłam do Twojego dziennika i...po prostu pięknie. Czy mi się uda wszystko dobrze dobrać? Czasami brąz z brązem potrafi się gryźć. Już się boję Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 23.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Zdjęcia są już w dzienniku IGMAjestem pod wrażeniem-widzę że lubisz brązy(zupełnie jak ja)-wszystko pięknie się komponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 23.10.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Zdjęcia są już w dzienniku IGMAjestem pod wrażeniem-widzę że lubisz brązy(zupełnie jak ja)-wszystko pięknie się komponuje Prawda jest taka, że jak już się wstawiło drzwi zewnętrzne i okna w kolorze brązowym to najlepiej by było pozostałą stolarkę też mieć w brązach. A płytki do łazienki, no cóż idąc do sklepów, gdzie możemy obejrzeć sobie wystawy łazienek, widzimy przede wszystkim aranżacje w kolorach brąz i coś tam do brązu, a swoją drogą, że długo szukaliśmy płytek do łazienki; aż wreszcie zobaczyłam te i wiedziałam, że już inne nie będą mi się podobały. W górnej łazience na pewno nie będzie brązowych W kuchni, na podłodze mamy płytki jasne - kremowe i wymyśliłam sobie fajne zestawienie kolorów. Podłoga jasna, meble na dole ciemne, blat jasny, płytki ścienne ciemne później meble powyżej jasne i nad nimi ciemna ściana... i dalej sufit jasny hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 24.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Zdjęcia są już w dzienniku IGMAjestem pod wrażeniem-widzę że lubisz brązy(zupełnie jak ja)-wszystko pięknie się komponuje Prawda jest taka, że jak już się wstawiło drzwi zewnętrzne i okna w kolorze brązowym to najlepiej by było pozostałą stolarkę też mieć w brązach. A płytki do łazienki, no cóż idąc do sklepów, gdzie możemy obejrzeć sobie wystawy łazienek, widzimy przede wszystkim aranżacje w kolorach brąz i coś tam do brązu, a swoją drogą, że długo szukaliśmy płytek do łazienki; aż wreszcie zobaczyłam te i wiedziałam, że już inne nie będą mi się podobały. W górnej łazience na pewno nie będzie brązowych W kuchni, na podłodze mamy płytki jasne - kremowe i wymyśliłam sobie fajne zestawienie kolorów. Podłoga jasna, meble na dole ciemne, blat jasny, płytki ścienne ciemne później meble powyżej jasne i nad nimi ciemna ściana... i dalej sufit jasny hehe pomysłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts