Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chciałyśmy się upewnić :D ja tak sie zastanawiałam nad tym miejscem na zlew-ale boję się że będzie mi się chlapać okno :)

mi okno nie będzie się chlapać, przecież jest jeszcze szerokość parapetu, dopiero później bateria i zlewozmywak. Zresztą zmywarkę muszę mieć, mam nadzieję, że nie przyjdzie mi na nią czekać zbyt długo

My planujemy okno tak jak w projekcie tj. w narożniku.

@igma, a co z otwieraniem okna? są specjalne baterie, czary mary i baterie wyciągasz, wkładasz do zlewu i otwierasz okno. Nie przekonuje mnie to i podobno są dosyć drogie.

Ja też jestem za zlewozmywakiem w rogu chociaż jeszcze nie wiem do końca ale wydaje Mi się że to będzie najlepsze rozwiązanie :) Pod oknem na pewno nie dam po pierwsze okno jest zawsze zachlapane i to nie tylko wodą :roll: wiem coś o tym bo użytkuję w tej chwili taki zlewozmywak i mało tego parapet jest 15 cm nad nim a okno jeszcze wyżej więc nic już Mnie raczej do takiego usytuowania nie przekona co do baterii to są składane ale nie wiem jak zachowują się w praktyce.

Ja również mam teraz zlewozmywak pod oknem i żadnego chlapania nie ma, może to zależy od techniki mycia naczyń, może od dokładności osoby myjącej naczynia. Zlewozmywak w rogu też miałam i nad nim szafki, i NIGDY WIĘCEJ. Totalnie niewygodnie.

Co do otwierania okna na szerz to i tak nigdy tego nie robię, zawsze uchylam, w każdym razie, gdyby była taka potrzeba to wystarczająco mocno, wg moich potrzeb, da radę je otworzyć. Cała kuchnia jest przeze mnie dokładnie przemyślana, dużo z mężem myśleliśmy nad tym co gdzie i jak, żeby na, niestety niedużej powierzchni usytuować wszystko jak najbardziej praktycznie. Szafki górne muszą być bo to jedyne miejsca gdzie można coś więcej schować, a spróbuj pod taką szafką umyć wygodnie naczynia, no chyba, ze masz 150 cm wzrostu.

Nawet na forum jest poruszony wątek najlepszego usytuowania zlewozmywaka. Ilu ludzi tyle różnych opinii. Więc niech każdy robi co chce, a później się przekona gdzie zrobił błąd :) Ja lubię myć naczynia przy oknie, lubię mieć oko na okolicę, jest więcej światła ( naczynia na pewno będą domyte ;) ) Dzięki temu, że zlewozm. pod oknem można również pilnować dziecka, które przykładowo jest na dworze bez naszej bezpośredniej opieki.

Ja również mam teraz zlewozmywak pod oknem i żadnego chlapania nie ma, może to zależy od techniki mycia naczyń, może od dokładności osoby myjącej naczynia. Zlewozmywak w rogu też miałam i nad nim szafki, i NIGDY WIĘCEJ. Totalnie niewygodnie.

Co do otwierania okna na szerz to i tak nigdy tego nie robię, zawsze uchylam, w każdym razie, gdyby była taka potrzeba to wystarczająco mocno, wg moich potrzeb, da radę je otworzyć. Cała kuchnia jest przeze mnie dokładnie przemyślana, dużo z mężem myśleliśmy nad tym co gdzie i jak, żeby na, niestety niedużej powierzchni usytuować wszystko jak najbardziej praktycznie. Szafki górne muszą być bo to jedyne miejsca gdzie można coś więcej schować, a spróbuj pod taką szafką umyć wygodnie naczynia, no chyba, ze masz 150 cm wzrostu.

Trochę Mi się wierzyć nie chce w to co piszesz że nie masz pochlapanego okna :o no chyba że wogóle nie myjesz...druga sprawa nigdy wszystkiego nie da się dobrze do końca przemysleć pamiętaj zawsze popełnisz jakiś błąd nikt nie jest doskonały jesteśmy tylko ludżmi a nie ma ludzi nie omylnych wszystko wychodzi w praktyce.Wzrostu nie mam 150 cm ale trochę więcej,naczynia mam domyte,użytkowałam w swoim domu przez 10 lat zlew pod szafkami i jakoś nie zauważyłam dyskomfortu ani Ja ani mąż sporo ode Mnie większy i szerszy.Teraz użytkuję pod oknem i widzę jak ono wygląda jast zawsze zachlapane.Co do pilnowania dziecka przez tak małe okno to Cię podziwiam bo Ja choćbym nie wiem jaką miała szyję i otworzyła okno na szerz w kuchi to na Swojej działce,która do olbrzymich nie należy nie jestem w stanie przez okno upilnować dziecka no chyba że bym je przywiązała do słupa co dla Ciebie wydaje się z tego co piszesz bardzo dobrym pomysłem.Widzisz każdy ma inny pogląd na to gdzie będzie miał zlewozmywaki i inne opinie na ten temat a wątek na Forum przeczytałam i to ze szczególną dokładnością. :wink:

Tutaj jest wątek o zlewozmywakach

http://forum.muratordom.pl/zlew-przy-oknie-za-i-przeciw,t161517.htm?highlight=zlewozmywak%20pod%20oknem

Opinie bardzo podzielone ludzi użytkujących.

Trochę Mi się wierzyć nie chce w to co piszesz że nie masz pochlapanego okna :o no chyba że wogóle nie myjesz...druga sprawa nigdy wszystkiego nie da się dobrze do końca przemysleć pamiętaj zawsze popełnisz jakiś błąd nikt nie jest doskonały jesteśmy tylko ludżmi a nie ma ludzi nie omylnych wszystko wychodzi w praktyce.Wzrostu nie mam 150 cm ale trochę więcej,naczynia mam domyte,użytkowałam w swoim domu przez 10 lat zlew pod szafkami i jakoś nie zauważyłam dyskomfortu ani Ja ani mąż sporo ode Mnie większy i szerszy.Teraz użytkuję pod oknem i widzę jak ono wygląda jast zawsze zachlapane.Co do pilnowania dziecka przez tak małe okno to Cię podziwiam bo Ja choćbym nie wiem jaką miała szyję i otworzyła okno na szerz w kuchi to na Swojej działce,która do olbrzymich nie należy nie jestem w stanie przez okno upilnować dziecka no chyba że bym je przywiązała do słupa co dla Ciebie wydaje się z tego co piszesz bardzo dobrym pomysłem.Widzisz każdy ma inny pogląd na to gdzie będzie miał zlewozmywaki i inne opinie na ten temat a wątek na Forum przeczytałam i to ze szczególną dokładnością. :wink:

Pewnie, że tak, drutem kolczastym za szyje

Teraz to już przesadziłaś. Dla nas dwóch nie ma miejsca na tym forum. Ja ustępuje.

W związku z tym żegnam się z Wami Kochani Salsowicze

igma

Pewnie, że tak, drutem kolczastym za szyje

Teraz to już przesadziłaś. Dla nas dwóch nie ma miejsca na tym forum. Ja ustępuje.

W związku z tym żegnam się z Wami Kochani Salsowicze

igma

Widzsz igma każdy wyraża Swoją opinię na ten temat po to chyba jest FORUM i wszystko trzeba przedyskutować i zapytać osób które mogą coś doradzić bo mają z tym styczność.Co Ty teraz chcesz pokazać pisząc ten tekst" ŻE DLA NAS DWÓCH NIE MA MIEJSCA NA FORUM" to nie bardzo rozumiem :o

ojojoj co to się narobiło. Nie kłoćmy się-nie ma to najmniejszego sensu-tak samo jak na siłę wywieranie na kimś presji i narzucanie własnego zdania. IGMA czy to jest powód żeby rezygnować z pisania na forum?

Może kazdego poniosły za bardzo emocje. Ja w sumie co do usytuowania zlewozmywaka podzielam zdanie BURIFANKA,ale to już indywidualna decyzja kazdego z nas i nie ma co się spierać-każdy z nas zmienia projekt po swojemu-w miarę swoich potrzeb,dajmy sobie nieco przestrzeni i możliwości na to by sie wypowiedzieć,bez obrażania i bez oceniania,które przekracza granice dobrego smaku.. :cry:

to co zapominamy o sprawie i już???

ojojoj co to się narobiło. Nie kłoćmy się-nie ma to najmniejszego sensu-tak samo jak na siłę wywieranie na kimś presji i narzucanie własnego zdania. IGMA czy to jest powód żeby rezygnować z pisania na forum?

Może kazdego poniosły za bardzo emocje. Ja w sumie co do usytuowania zlewozmywaka podzielam zdanie BURIFANKA,ale to już indywidualna decyzja kazdego z nas i nie ma co się spierać-każdy z nas zmienia projekt po swojemu-w miarę swoich potrzeb,dajmy sobie nieco przestrzeni i możliwości na to by sie wypowiedzieć,bez obrażania i bez oceniania,które przekracza granice dobrego smaku.. :cry:

to co zapominamy o sprawie i już???

Słuszna racja norola to jest FORUM gdzie wymieniamy się doświadczeniami i spostrzeżeniami bo chyba po to tutaj wszyscy jesteśmy :wink:

Dziewczyny kazdy moze wypowiadac swoje zdanie, pod warunkiem , że nikogo nie obraża :(

Na miejscu igmy zrobilabym to samo :( tzn. pożegnała sie z forum :(

ale dlaczego akurat ona ma się pożegnać??przecież każdy się tu lubi i szanuje,może emocje poniosły za bardzo obie strony...ja tutaj nie trzymam żadnej strony,bo czytając dialog widać,że obie strony troszkę się zagalopowały :-? dziewczyny pogadajcie ze sobą,bo szkoda naszego forum i tego że zapanowała tutaj taka atmosfera. :cry: