tysia623 09.11.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ojj jak widzę wy tu już o oknach, jak ja już bym chciała być na tym etapie narazie końca nie widać przy babraniu się w ziemi, jako tako przysypaliśmy budynek a jeszcze mniej więcej trzeba wyrównać poziomy uffffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 09.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ojj jak widzę wy tu już o oknach, jak ja już bym chciała być na tym etapie narazie końca nie widać przy babraniu się w ziemi, jako tako przysypaliśmy budynek a jeszcze mniej więcej trzeba wyrównać poziomy uffffff hehe nie martw się-każdy z nas był kiedyś na tym etapie i marzył żeby dom już stał-a ja tymbardziej wiem o czym mówisz bo też mam piwnicę i wiem jak długo trwa moment kiedy pójdzie dom w górę ja ciągle nie mogłam się doczekać kiedy dom będzie w końcu stał w całej okazałości-a teraz gdy już stoi chciałabym go wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazkam 10.11.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Burifanek proszę przeprosić Igmę .Można się nie zgadzać ale nie obrażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 10.11.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 a ja mam teraz pytanie z innej beczki: występował ktoś już z wnioskiem o zwrot VAT za materiały budowlane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 10.11.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 a ja mam teraz pytanie z innej beczki: występował ktoś już z wnioskiem o zwrot VAT za materiały budowlane???? Też jestem ciekawa Bo mam zamiar ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 10.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Burifanek proszę przeprosić Igmę .Można się nie zgadzać ale nie obrażać. JA NIE WIEM KTO KOGO PIERWSZY ZACZĄŁ OBRAŻAĆ ???PROPONUJĘ PRZECZYTAĆ PIERWSZY POST IGMY GDZIE PISZE ŻE MAM NIEDOMYTE GARNKI I 150 CM WZROSTU CHYBA KAŻDY NORMALNY TAK BY ZAREAGOWAŁ. POZA TYM ODPOWIADAJĄC NA POST IGMY PRZYTOCZYŁAM TYLKO JEJ SŁOWA WIĘC OBRAŻONA TO CHYBA POWINNAM BYĆ JA ! NASTĘPNA SPRAWA TO PISZĘ NA FORUM OD POCZĄTKU JAKO JEDNA Z PIERWSZYCH SALSOWICZEK I JAKOŚ WSZYSTKO ZAWSZE GRAŁO I OBRAŻONYCH NIE BYŁO.JESZCZE JEDNO JAK SIĘ TUTAJ ZACZYNA PISAĆ TO WYPADAŁO BY SIĘ PRZEDSTAWIĆ A NIE WSKOCZYĆ NA CZTERDZIESTEJ STRONIE WĄTKU I DYKTOWAĆ KOMUŚ KTO CO MA ROBIĆ.PRZEPRASZAM A Z KIM MAM PRZYJEMNOŚĆ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 10.11.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Jeśli chodzi o zwrot Vatu to właśnie kilka dni temu złożyłem dokumenty w US . Wypełniony druk VZ-1, kserokopie faktur , ksero pozwolenia na budowę i kseru aktu notarialnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 10.11.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Gdzie znalazłeś listę towarów, ktore można odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 10.11.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 http://www.pit.pl/budowlana-vat/ pod tym adresem znajdziesz programik i listę materiałów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 10.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 http://www.pit.pl/budowlana-vat/ pod tym adresem znajdziesz programik i listę materiałów budowlanych. o dziękujemy za link-mnie też to interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 10.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 http://www.pit.pl/budowlana-vat/ pod tym adresem znajdziesz programik i listę materiałów budowlanych. a korzystając z okazji że pojawiłeś się na forum to jak idą prace?robisz coś jeszcze?czy masz przerwę?I najważniejsze-czy możemy liczyć na nowe fotki?chyba że przestój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 10.11.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 a ja znalazłam świetny programik wypełnia się a potem można druknąć i zanieść do urzędu, prościutki macie link, a jeśli chodzi o kwotę za m2 to w IV kwartale 2009 wynosi 3924 zł http://formularz-vzm.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 10.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Jeśli chodzi o zwrot Vatu to właśnie kilka dni temu złożyłem dokumenty w US . Wypełniony druk VZ-1, kserokopie faktur , ksero pozwolenia na budowę i kseru aktu notarialnego . Czasami US żąda jeszcze oświadczenia KB o stopniu zaawansowania budowy.Ja nie miałem głowy do tych papierków,zleciłem księgowej TUTAJ jest dużo napisane o zwrotach i co podlega,albo nie rozliczeniu.Czasami różne US,inaczej interpretują niektóre pozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 10.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 W tym roku prace na budowie dobiegły końca Ale już na wiosnę ruszamy ostro do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 10.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 a ja mam teraz pytanie z innej beczki: występował ktoś już z wnioskiem o zwrot VAT za materiały budowlane???? Też jestem ciekawa Bo mam zamiar ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać Dziewczyny złożyłam w sierpniu o zwrot VAT mamy listopad jeszcze Mi nie zwrócili rozmawiałam z kompetentną Panią powiedziała że trzeba czekać nawet pół roku i może to być nawet ostatni dzień Druki są łatwe do wypełnienia jeżeli jeszcze się poinformujecie w US to bez problemu same wypiszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 11.11.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 też słyszałam ,że mają na zwrot aż 6 mies.-długo ale kiedy by nie oddali to zawsze jest coś Tak sobie myślę,że pewnie Salsowicze którzy będą wykańczali domek w środku będą nam wklejać fotki do dzienników,a u reszty przestój ,bo zima...Ale może na forum nie wpadniemy w sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 13.11.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 cisza na forum... Co u was? ja doglądam swojej salsy-chodzę,otwieram okna,żeby się nimi nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 13.11.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 oj cisza jak nigdy, wszyscy zapadli już w zimowy sen??? ja narazie nie mam zbyt co doglądać ale pokręcę się tez na budowie od czasu do czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.11.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Żebym ja miał blisko na budowę tak jak Wy.... Szkoda,że tak nie jest Ale codziennie oglądam sobie na fotkach. Norola,Tobie się nie dziwię,też pewnie bym się chciał nacieszyć nowymi oknami.Was też widzę tak cieszy wszystko co z budową związane? Oczywiście oprócz nerwów,zmęczenia i topniejącej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 13.11.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no topniejąca kasa naprawdę boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts