shira3 01.12.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Podwyższaliśmy ściankę kolankową o jeden pustak czyli do wysokości 1.20 i uważam to za doskonały pomysł - pokoiki na górze bardzo na tym zyskały Są ustawniejsze. A jak wygląda podwyższony domek możesz podpatrzeć w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 01.12.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zmiany jakie z żoną byśmy chcieli w prowadzić to np. dodatkowe skrzydło tarasowe, kominek po drugiej stronie salonu, dodatkowa ścianka telewizyjna przy kuchni. Chcemy również zadaszyć taras, czyli kosztem likwidacji balkonu.http://chomikuj.pl/Przemas81S[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 01.12.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzięki shira3 za odpowiedź. Każda cenna wskazówka jest ważna. A ja się właśnie zastanawiałem nad tą ścianką, ale najprawdopodobniej także podwyższę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 01.12.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 WitamPrzemas jatakże ustawiłemkominek po drugiej stronie (nie ja jedyny) taras będę zadaszał a tv w salonie będzie na ściance przy kuchnii.Co do okien to zamówiłem w kolorze orzech 5- komorowe na profilach Veka i okuciach Winkhaus w cenie 9800 brutto z montażem okna oczywiście z roletami (2 tarasowe drzwi z silnikiem do rolet)PozdrawiamKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.12.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zmiany jakie z żoną byśmy chcieli w prowadzić to np. dodatkowe skrzydło tarasowe, kominek po drugiej stronie salonu, dodatkowa ścianka telewizyjna przy kuchni. Chcemy również zadaszyć taras, czyli kosztem likwidacji balkonu. http://chomikuj.pl/Przemas81S[/img] My tak właśnie zrobiliśmy Komin wyprowadziliśmy do gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 01.12.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jeden dzień i od razu nam się dwóch nowych Salsowiczów objawiło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 01.12.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Czytałem troszkę ten dziennik- choć lektura była długa oraz oglądałem dzienniki i dużo mi one pomogły w dokonaniu zmian w projekcie. Mój architekt stwierdził że ten domek jest tani w budowie i to mnie utwierdziło w przekonaniu o jego wyborze. Lada dzień będę także właścicielem tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 01.12.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 miło że mamy kolejnego salsowicza czekamy na fotki i recenzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 01.12.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ja bym zlikwidował .Jak widzę,okno ze strony południowej jest dodatkowo powiększone i trochę światła daje.Jak zlikwidujesz to będzie bardziej ustawny salon.Chyba,że jesteś światłolubna ,to wtedy musisz to dobrze przemyśleć. czyli chodzi nie o całkowite zlikwidowanie okna tylko o zmniejszenie go do wymiarów z projektu tak? dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 01.12.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Chodzi chyba o całkowitą likwidację.To okno dodatkowe jest powiększone dość sporo,dodatkowo jest od strony południowej.Okno z projektu jest od strony północnej i jak dla mnie to nie będzie potrzebne.Światła powinno wystarczyć. Coś nam się forum rozruszało,nowi Salsowicze. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 01.12.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Chodzi chyba o całkowitą likwidację.To okno dodatkowe jest powiększone dość sporo,dodatkowo jest od strony południowej.Okno z projektu jest od strony północnej i jak dla mnie to nie będzie potrzebne.Światła powinno wystarczyć. Coś nam się forum rozruszało,nowi Salsowicze. Oby tak dalej. rozumiem-ja nie mam okna i nie żałuję. Rzeczywiście ruch na forum i dobrze,będzie miło i łatwiej przetrwać okres przestoju,a zwłaszcza gdy wśród nas pojawili się nowi. Nasz projekt jak widać cieszy sie ogromnym powodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 01.12.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 W sumie to dopiero teraz zauważyłem ,że nie masz tego okna,po przeglądnięciu Twoich fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 01.12.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam nowych Salsowiczów My podwyższyliśmy ścianke kolankowa o 12 cm Chcieliśmy zlikwidować balkon od strony tarasu , ale nasza córka zdecydowanie sie sprzeciwiła Czytanie innych Dzienników duzo pomaga w budowie własnego domu, Mozna duzo rzeczy podpatrzeć i zastosowac u siebie i potem nie narzekac , ze moglo sie cos zmienic Ze zmian to dzisiaj ustawiłabym kominek po srodku salonu na granicy salonu i kuchni Norola, chodzi o całkowita likwidacje okna Decyzja podjeta okno likwidujemy Bardzo dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toobad 02.12.2009 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 coś Salsowicze ucichli... Ja obecnie jestem na etapie wybierania projektów i mam prośbę, czy mógłby ktoś mi podać koszta stanu surowego zamkniętego oraz pod klucz ile was wyniosło i moeże jakies zdjęcia?! błagam, bo miotam sie i miotam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.12.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam nowych Salsowiczów My podwyższyliśmy ścianke kolankowa o 12 cm Chcieliśmy zlikwidować balkon od strony tarasu , ale nasza córka zdecydowanie sie sprzeciwiła Czytanie innych Dzienników duzo pomaga w budowie własnego domu, Mozna duzo rzeczy podpatrzeć i zastosowac u siebie i potem nie narzekac , ze moglo sie cos zmienic Ze zmian to dzisiaj ustawiłabym kominek po srodku salonu na granicy salonu i kuchni Norola, chodzi o całkowita likwidacje okna Decyzja podjeta okno likwidujemy Bardzo dziekuje za pomoc to chyba tylko my dwie(jak narazie )nie będziemy mieć tego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 02.12.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 coś Salsowicze ucichli... Ja obecnie jestem na etapie wybierania projektów i mam prośbę, czy mógłby ktoś mi podać koszta stanu surowego zamkniętego oraz pod klucz ile was wyniosło i moeże jakies zdjęcia?! błagam, bo miotam sie i miotam... Koszty wychodzą bardzo różnie - w zależności od zmian, materiałów i standartu wykończenia. Polecam lekturę dzienników budowy "starszych" salsowiczów - podane tam są koszty, są też zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.12.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 coś Salsowicze ucichli... Ja obecnie jestem na etapie wybierania projektów i mam prośbę, czy mógłby ktoś mi podać koszta stanu surowego zamkniętego oraz pod klucz ile was wyniosło i moeże jakies zdjęcia?! błagam, bo miotam sie i miotam... Koszty wychodzą bardzo różnie - w zależności od zmian, materiałów i standartu wykończenia. Polecam lekturę dzienników budowy "starszych" salsowiczów - podane tam są koszty, są też zdjęcia to prawda każdy z nas poniósł inne koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 02.12.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich. Skoro tak tu wesoło to i ja podkręcę atmosferę. Myślałam przeglądałam i myślałam i zobaczcie co wymyśliłam http://yfrog.com/11salsaparterprzerbka1j . Niestety dokładnie nie wiem jak wkleja się zdjęcia tak więc mam nadzieję, że coś tam da się zobaczyć. Aż się boję Waszej reakcji.... Czekam na opinię drodzy salsowicze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 02.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich. Skoro tak tu wesoło to i ja podkręcę atmosferę. Myślałam przeglądałam i myślałam i zobaczcie co wymyśliłam http://yfrog.com/11salsaparterprzerbka1j . Niestety dokładnie nie wiem jak wkleja się zdjęcia tak więc mam nadzieję, że coś tam da się zobaczyć. Aż się boję Waszej reakcji.... Czekam na opinię drodzy salsowicze... jak dla mnie to wygląda to fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 02.12.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dzięki Tysia623 . Trochę obawiam się o cenę tych wszystkich zmian no i o tą ścianę konstrukcyjną (chyba) którą skróciłam trochę. Jestem jednak dobrej myśli. Jak dla mnie to dom musi być słoneczny, ciepły i przytulny oraz musi mieć dużą kuchnię, bo lubimy sobie z moim narzeczonym podjeść . Aj kiedy to będzie.... jak ja jeszcze działki nie mam, bo podział trwa już od 8 miesięcy, ale nie chcę o tym myśleć.... Tysia623 .... będziesz miała pięknie położoną salsę. Ja zawsze marzyłam o domku na górce, ale nie każdemu jest to dane Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts