tysia623 02.12.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 no cena może być dobijająca ale naprawdę ciekawie to wygląda sama bym na to nie wpadła, podoba mi się salon i oddzielna kuchnia. A widzisz ty marzysz o górce a ja wprost przeciwnie zawsze chciałam mieć działkę płasciutką i jak tu każdemu dogodzić hehe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 02.12.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Chciałam tylko dodać, że przez cały czas czytam forum i zaglądam do Waszych dzienników i tylko podziwiam, bo domki rosną jak na drożdżach i z dnia na dzień coraz piękniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.12.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich. Skoro tak tu wesoło to i ja podkręcę atmosferę. Myślałam przeglądałam i myślałam i zobaczcie co wymyśliłam http://yfrog.com/11salsaparterprzerbka1j . Niestety dokładnie nie wiem jak wkleja się zdjęcia tak więc mam nadzieję, że coś tam da się zobaczyć. Aż się boję Waszej reakcji.... Czekam na opinię drodzy salsowicze... powiem Ci ,że bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 02.12.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Czekam na opinię drodzy salsowicze... Mi się podoba.Dałbym jeszcze komin między kuchnią a salonem.Załatwiłby wentylację kuchni,okap i wentylację górnej łazienki.Gdyby ta ściana między kuchnią a salonem była nośna to może udałoby się wyrzuć ten kawałek ścianki w korytarzu.Jeśli Ci nie zależy to konstrukcyjnie na pewno da radę,w sumie nie zmieniło się praktycznie nic w układzie ścian nośnych.Te ścianki między salonem a łazienką i salonem a kuchnią mogą być potraktowane jako działówki,więc odpowiednio odchudzone Projektant doradzi,ewentualnie przeliczy.Jak będzie normalny gość to może tak bardzo nie policzy za zmiany.Ewentualnie jeśli nie masz jeszcze kupionego projektu,to może taniej wyjdzie projekt indywidualny na bazie tego co wymyśliłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 02.12.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dzięki Norola Zbieram głosy, bo mój M jeszcze nie jest tak do końca z tym oswojony. Zwłaszcza czepiał się do tej przechodzonej łazienki, ale już go trochę przekonałam, że to tylko mała łazieneczka ( bo główna będzie przecież na górze) i będzie mógł po wyjściu z kotłowni umyć ręce, albo.... hi hi nawet się wykąpać A jeśli chodzi o Twoje okno od północy to uważam, że to dobry pomysł z jego usunięciem zwłaszcza, że jest to drugie od południa, a salon przez to będzie bardziej ustawny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 02.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dzięki Langerob25. A mam pytanie.... Czy ten drugi komin musi być? Czy wystarczyłyby kominki wentylacyjne i jaka byłaby różnica w kosztach Twoim zdaniem? Co do projektów indywidualnych to jestem trochę uprzedzona jak się naczytałam w innych dziennikach. Nigdy nie wychodzi idealnie jak by się chciało. A naszym architektem adaptującym będzie mojego M chrzestna i..... mam nadzieję, że potraktuje nas ulgowo, chociaż pewności nie mam Ona jest bardzo zasadnicza i nie wiem czy się zgodzi na tą ściankę. Jak dla mnie to ta ścianka pomiędzy kuchnią a salonem może być nośna, ale czy to przejdzie Hm też podobnie jak Ty myślę, że te zmiany nie są aż tak kolosalne. Może powinnam napisać maila do autora projektu lub do Krajobrazów???? Muszę być dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 02.12.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 . Może powinnam napisać maila do autora projektu lub do Krajobrazów???? Muszę być dobrej myśli Na istotne zmiany i tak musisz mieć zgodę autora. Najlepiej wypisać pkanowane zmiany przed zakupem projektu i wysłać - dostajesz potem projekt ze zgodą. Wiesz co możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 02.12.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Komin niekoniecznie musi być.W oryginalnym projekcie kominków też jest od groma,więc pewnie to zgodne z przepisami.Chociaż niektórzy twierdzą,że kominki są dobre ,ale np do odpowietrzenia kanalizacji.Komin pewnie lepiej spełni swoją funkcję.Co do kosztów to komin pewnie wyjdzie drożej. Zależy to też od wykończenia go i jak drogie byłyby kominki(a te czasami zabijają ceną). Jeśli zostawiłabyś tak jak jest ,to zmiany nie są zbyt kolosalne i nie powinno być problemu. Co do Krajobrazów to chyba nie musisz pytać o zgodę.Na ich stronie są zmiany,które nie wymagają zgody projektanta : " Zmiana rozwiązań funkcjonalnych wewnątrz budynku oraz przesunięcia lub likwidacji ścian działowych. # Zmiana lokalizacji, ilości i kształtu okien oraz drzwi. " Ja zmieniałem całkowicie dach nad garażem i to wymagało zgody ,ale nie było problemów.Zgodę otrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 02.12.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tak jest własnie - trzeba sprawdzić na co potrzebna. My wydłużaliśmy np budynek - była potrzebna i na ściankę kolankową chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.12.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ale się zrobił ruch na Forum nie mogę nadążyć z czytaniem Witam nowych Salsowiczów jednego z najpopularniejszych projektów w ostatnich czasach,cieszy się powodzeniem za niedługo otworzymy Fan Klub "Salsy" jak tak dalej pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 03.12.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 A Ja jako nowy uczestnik forum, muszę się pochwalić, że właśnie wczoraj zamówiłem projekt Salsa. Także decyzja o wyborze już zapadła Moje papierki już leżą sobie u architekta i jeszcze tylko muszę mu dostarczyć projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 03.12.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dzięki za wszystkie rady kochani salsowicze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 03.12.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Przemas81 to witamy w gronie Salsowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 03.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Przemas81 to witamy w gronie Salsowiczów Dzięki i bardzo się cieszę, że będę mógł salsować tak jak Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 03.12.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Michasia zmiany super, piekna kuchnia i salon, co do łazienki i pokoju, nie jestem przekonana , moze wogole zrezygnować z tego pokoju , jest bardzo potrzebny? A moze zrobic jego wejscie z salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.12.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Michasia zmiany super, piekna kuchnia i salon, co do łazienki i pokoju, nie jestem przekonana , moze wogole zrezygnować z tego pokoju , jest bardzo potrzebny? A moze zrobic jego wejscie z salonu? To bedzie taka kotłownia/pomieszczenie gospodarcze,nie pokój.Szkoda ,że właśnie zabrakło jeszcze pokoju,dla mnie projekt musiał mieć pokoik na dole i dlatego Salsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 03.12.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 AAA rozumiem To nie pokój Nam tez zalezalo na pokoju na dole troche go zmniejszylismy, ale biurko i mala sofa sie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 03.12.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 My też szukaliśmy projektu z pokojem na dole - to będzie nasza awaryjna sypialnia jakby co My go z kolei powiększyliśmy wydłużając budynek Ładny pokoik wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 04.12.2009 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak tak Kuzma to nie pokój tylko kotłownia. Wiem, że ten pokoik na dole byłby fajny, ale coś kosztem czegoś. My chcemy mieć dużą kuchnię i osobną kotłownię i to jest nasz priorytet. Ja dodatkowo zawsze marzyłam o małym i przytulnym domku a wiadomo, że w takim nie można mieć wszystkiego (bo i pralnia też by się przydała no i piwnica) Mam tylko nadzieję, że ta nasza salsa nie jest za wielka . Wiem wiem każdy by powiedział wraz z moim M na czele, że nawet odrobinę za mała. Tak jak Wy go wydłużaliście o metr ja myślałam o skróceniu No, ale trzeba było pójść na kompromisy Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 04.12.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak tak Kuzma to nie pokój tylko kotłownia. Wiem, że ten pokoik na dole byłby fajny, ale coś kosztem czegoś. My chcemy mieć dużą kuchnię i osobną kotłownię i to jest nasz priorytet. Ja dodatkowo zawsze marzyłam o małym i przytulnym domku a wiadomo, że w takim nie można mieć wszystkiego (bo i pralnia też by się przydała no i piwnica) Mam tylko nadzieję, że ta nasza salsa nie jest za wielka . Wiem wiem każdy by powiedział wraz z moim M na czele, że nawet odrobinę za mała. Tak jak Wy go wydłużaliście o metr ja myślałam o skróceniu No, ale trzeba było pójść na kompromisy Pozdrowionka [list=] dokładnie-każdy ma inne potrzeby Fajny ten Twój pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts