Michasia 04.12.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Dzięki Norola za pochwałę moich pomysłów , ale prawda jest taka, że to właśnie dzięki Wam one powstają z Waszych przemyśleń. A ja mam szczęście, że mogę to analizować i w jakiś sposób dostosować do swoich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 04.12.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Ależ ja jestem skromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 04.12.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Ależ ja jestem skromna ja też przed budową salsy przeglądałam inne dzienniki,żeby wybrać najlepsze dla mnie rozwiązania(choć wtedy było ich mało)więc porównań nie było za wiele.Pamiętam tylko,że jak zobaczyłam piwnicę BG to stwierdziłam że też chcę-tak też zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 04.12.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ja na początku szukałam domu "ładnego". im bliżej podejmowania konkretnych decyzji priorytetem było aby domek nie był drogi w budowie- o ile może być tani. teraz gdy przegladam dzienniki budowy i gdy obserwuje budowe moich znajomych boję się, że te dwa pokoiki na górze moga być za małe. dlatego zastanawiam sie nad wprowadzeniem zmiany w projekcie i zrobienie dodatkowego pokoju nad garażem a z tych dwóch małych zrobic jeden większy np naszą sypialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 04.12.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ja na początku szukałam domu "ładnego". im bliżej podejmowania konkretnych decyzji priorytetem było aby domek nie był drogi w budowie- o ile może być tani. teraz gdy przegladam dzienniki budowy i gdy obserwuje budowe moich znajomych boję się, że te dwa pokoiki na górze moga być za małe. dlatego zastanawiam sie nad wprowadzeniem zmiany w projekcie i zrobienie dodatkowego pokoju nad garażem a z tych dwóch małych zrobic jeden większy np naszą sypialnie. Też sie tego bałam Dopóki nie wybudowałam Te pokoje nie są wcale małe!!! Zgrabne sypialenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 04.12.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 no właśnie zanim ja sie pobuduje to jeszcze potrwa. szkoda że nikt nie buduje się niedaleko moich okolic (czyli w mazowieckim)- mogłabym wtedy zobaczyć je na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 04.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 no właśnie zanim ja sie pobuduje to jeszcze potrwa. szkoda że nikt nie buduje się niedaleko moich okolic (czyli w mazowieckim)- mogłabym wtedy zobaczyć je na żywo. Trzeba sobie zrobić wycieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 04.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Salsa to jak mieszkanie w bloku Do wielkich nie nalezy , ale jest bardzo przytulna i co najwazniejsze duzo tansza w budowie Znajomi maja dom z garazem i piwnica 250 metrow i pokoje po minimum 20 metrow ja bym sie w takim duzym domu zgubila , a oni uwazaja , ze taki musi byc No i oczywiscie koszty budowy razy dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 05.12.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Salsa to "dom w sam raz" chyba dogodzi każdemu nie jest ani za duża ani za mała.Sypialnie u góry też są ok.Na początku jak zobaczyłam stan surowy bez ścianek działowych to wydawało Mi się że za duży jakiś ten domek wyszedł potem ze ściankami jakoś się troszkę pomniejszył.Każdy z Nas coś zmienia według Swoich potrzeb i dostosowuje go tak żeby być zadowolonym. :wink A ostatnio zwolenników przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 05.12.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Co zrobic pomozcie okna beda zamowione na kwiecien razem z brama pytanie co z drzwiami zewnetrznymi , nie mam pojecia jakie wybrac, drewniane czy metalowe , gerda takie do 2 tys. czy AFB około 5 tys.( czeka sie na nie 3 miesiace ) napewno musza byc z montazem dlatego na allegro nie kupie Czy mozna montowac drzwi przed tynkami czy nie zniszcza sie w czasie prac, dodam , ze nie bede osobiscie pilnowac pracownikow, jak drzwi zabezpieczyc przed ewentualnym uszkodzeniem moze wstawic jakies tymczasowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 05.12.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Salsa to jak mieszkanie w bloku Do wielkich nie nalezy , ale jest bardzo przytulna i co najwazniejsze duzo tansza w budowie Znajomi maja dom z garazem i piwnica 250 metrow i pokoje po minimum 20 metrow ja bym sie w takim duzym domu zgubila , a oni uwazaja , ze taki musi byc No i oczywiscie koszty budowy razy dwa Ja w chwili obecnej mieszkam w bloku na dwupokojowym mieszkanku i taka salsa to dla mnie będzie luxus. Mieliśmy z żonką zamienić się na większe mieszkanko, ale ceny powalały. W moim regionie za 3 pokoje trzeba było dać te ok. 200tysiaków. To za tyle mogę Salsę wybudować, tym bardziej że działeczkę dostałem od rodziców. Choć teraz ceny mieszkań spadają, ale decyzja o budowie zapadła rok temu i tego się trzymamy. Przy wyborze projektu kierowałem się tym, żeby był prosty i tani w budowie oraz żeby był funkcjonalny. Ten projekt ma wszystko, czego nam potrzeba. U mnie SALSA będzie bez garażu, ponieważ moja działka jest wąska i garaż się nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 05.12.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 no właśnie zanim ja sie pobuduje to jeszcze potrwa. szkoda że nikt nie buduje się niedaleko moich okolic (czyli w mazowieckim)- mogłabym wtedy zobaczyć je na żywo. Trzeba sobie zrobić wycieczkę No Ja mam to szczęście, że nie daleko mnie mieszka shira3 i zgodziła się bym mógł wraz z żonką odwiedzić jej salsę. I jestem jej naprawdę wdzięczny za to. Więc w niedzielę robimy sobie wycieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 06.12.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 ewula83 My jesteśmy z mazowieckiego więc jeśli chcesz zobaczyć salsę w stanie surowym to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 07.12.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ewula83 My jesteśmy z mazowieckiego więc jeśli chcesz zobaczyć salsę w stanie surowym to zapraszamy. DZIĘKUJE ZA ZAPROSZENIE bardzo chętnie skorzystamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 07.12.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 a mogłabym zapytać o dokładniejszą lokalizację Waszego domku- chociaz w jakim powiecie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 07.12.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 wiecie co, a ja tak z innej beczki, jak patrze na inne dzienniki to wychodzi ze u nas na pomorzu mamy najdroższe materiały budowlane po samych bloczkach widać ludzie kupują po 2zł z groszami w innym regionie a nam się udało po cenie promocyjnej 3,40 a normalnie w sklepach u nas stoją po 4zł trochę mnie to denerwuje!!! za beton do ław wydaje się że tez dużo zapłaciliśmy 14m3 3700zł oo a u innej Pani znalazłam beton B-20 27 m3 - 6600 zl a jeszcze dodam ze bez faktury braliśmy czyli vat nam odszedł NO MASAKRA JAKAS!!!!!!! rozglądamy się za belkami stropowymi i pustakami to wychodzi 5,63 jeden pustak, najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 07.12.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 wiecie co, a ja tak z innej beczki, jak patrze na inne dzienniki to wychodzi ze u nas na pomorzu mamy najdroższe materiały budowlane po samych bloczkach widać ludzie kupują po 2zł z groszami w innym regionie a nam się udało po cenie promocyjnej 3,40 a normalnie w sklepach u nas stoją po 4zł trochę mnie to denerwuje!!! za beton do ław wydaje się że tez dużo zapłaciliśmy 14m3 3700zł oo a u innej Pani znalazłam beton B-20 27 m3 - 6600 zl a jeszcze dodam ze bez faktury braliśmy czyli vat nam odszedł NO MASAKRA JAKAS!!!!!!! rozglądamy się za belkami stropowymi i pustakami to wychodzi 5,63 jeden pustak, najtaniej Masz rację. My dla przykładu większość kupowaliśmy u producentów więc odpadały marże pośredników i koszty transportu też były w cenie. Chociaż różni ten sam towar mieli w cenach do 15% różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 07.12.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ewula83 Nasz domek budujemy w Strzegowie trasa E7 Warszawa- Gdańsk ok 20 km od Mławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 08.12.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Nasze okna orzech dwustronny na dzien dzisiejszy kosztuja 10200 złotych moze bede troche tansze w lutym A ile Wy placiliscie za okna? Wracając do okien dzisiaj dostałam w końcu wycenę do 14 grudnia firma konkurująca z Oknoplastem dała specjalną ofertę okna w podwyższonym standardzie w cenie standardowych kolor obustronny złoty dąb,szyba 1.0,ciepła ramka i metalowe klamki w cenie 6783 zł brutto z montażem chyba dobra cena od razu z rana Mi się humor poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 08.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ewula83 Nasz domek budujemy w Strzegowie trasa E7 Warszawa- Gdańsk ok 20 km od Mławy NO TO SUPER BO MY POD CIECHANOWEM. TYLKO Z DRUGIEJ STRONY. MAMY DO SIEBIE NIEDALEKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts