norola 16.12.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 U mnie salon jesr powiększony o ok pół metra i nie mam kominka,ani nawet komina z tej strony.Patrząc na oryginalny projekt Salsy to okno tarasowe wejdzie obok kominka,ale za wiele miejsca nie zostanie.Może kominek na drugą stronę? być może nie zależy mu na tym żeby jeszcze na tej ścianie zostało trochę miejsca-zwłaszcza że po przeniesieniu okna tarasowego na ścianę boczną zrobi się dużo miejsca na ścianie gdzie pierwotnie ono było. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ757 16.12.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam wszystkich Powinienem zacząć od przedstawienia się Jestem tu nowy, ale z uwagi na "uroki salsy" zawitałem do tego grona. Dzisiaj listonosz przyniósł 4 egzemplarze projektu domu SALSA Faktycznie chcę przenieść okno tarasowe na ścianę boczną, bo gdybym zostawił tak jak jest w oryginale to taras wyszedłby na odrodzenie sąsiada. Nie ma tam zbyt wiele miejsca. Więc wymyśliłem przeniesienie tarasu na ścianę boczną gdzie będę miał sporo miejsca. Co do kominka to nie bardzo bym chciał go przenosić na inne miejsce (żonka.... ) Prawdopodobnie będę was zasypywał pytaniami i sugestiami o salsie. Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomiary salsy Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ757 16.12.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 do Norola: Okien prawdopodobnie nie powiększę bo by się nie zmieściły. Jeżeli wejdą mi na ścianę boczną 2 metrowe (tak jak w oryginale) to już będzie dobrze. No nie wiem - może to i faktycznie dobry pomysł z tym przeniesieniem kominka. Tylko że i tak mam już tyle przeróbek.... Przede wszystkim chcę zbudować dodatkowy pokój nad garażem tak jak Langerob i Aga.lublin. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 16.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Okno 2 metrowe się zmieści,jeśli kominek nie będzie bardziej rozbudowany niż w oryginale.Musisz sobie wymyślić sobie jak chcesz mieć urządzony salon.Bo kominy i tak pewnie będziesz miał 2.Więc kominek może być gdzie będziesz chciał i nie będzie to miało większego wpływu na zmiany tylko ewentualną wielkość poszczególnego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 21.12.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Ja i moja żonka, życzymy Wszystkim Salsowiczom ``*``__/\__``*``★````*``__/\__`*```>•★•< Wesołych```>•★•<``*`ŻŻ\/ŻŻ ```☆``*``★``ŻŻ\/ŻŻ★``☆``*Świąt ☆Bożego``★```*``__/\__``*``★````*``__/\__`*>•★•< `*Narodzenia`☆'*•★•<```*`ŻŻ\/ŻŻ ```☆``*``★``ŻŻ\/ŻŻ__$$$$$$$$$$$$$$$____$$$$$___$___$$$$$$$$__$$$$$______$$$$$___$$$___$$$$$$$$$$$$$$$$$$o____$$$$$$$$$$$$$$$$$______o__$$$$$$$_$$$$$$$$$________o_$$$$$$__$$$__$$$$______,*´کŻک´•*,$$_$_$$___$$___$$$_____,**.,+,*.+,*$__$$__$__$_____o_$$____*.,*.*.,+;*___$$_$$__$_____o___$____*~--~*__$$_$$_________o__$__$_______,*´کŻک´•*,_$$__$______,**.,+,*.+,*_$___$_______*.*.*.,+,;*_$____________*~--~* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 22.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 WitamRównież wszystkim Salsowiczom życzę zdrówka i dużo kasy , aby wasze domki były takie o jakich marzycie.PozdrawiamKris PS. Proszę podajcie ile Was kosztowała elektryka (robocizna + materiały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 22.12.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Robocizna 3000Materiały do etapu "pod tynk" 1900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 22.12.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia, te całkiem błahe i te ważne, te dostojne i te ciut niepoważne, niech się spełnią. Marzeń o które warto walczyć, wartości którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei, bez której nie da się żyć. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Wszystkim salsowiczom życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 24.12.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Przy okazji Świąt Bożego Narodzenia składam Wam wszystkim kochani Salsowicze oraz inni forumowicze najszczersze życzenia: Nim gwiazdka zabłyśnie, nim święta przeminą, niech Wam błogosławi Panienka z Dzieciną. Niech się Wasze życie w szczęśliwości splata dziś, jutro w Nowy Rok i po wszystkie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 24.12.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę Wam, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Ciebie osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem również dużo zdrowia i szczęścia. WSZYSTKIM SKOŃCZENIA BUDOWY UPRAGNIONYCH DOMKÓW!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.12.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://img46.imageshack.us/img46/9103/1266g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 24.12.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Świąt wesolutkich, zmartwień malutkich, prezentów masę za wielką kasę, sylwestra bombowego, a Roku Nowego jeszcze lepszego. Życzy Wszystkim Salsowiczom burifanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 25.12.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Podpisuję się po tymi życzeniami...a wszystkim nam życzę szybkiego zamieszkania w naszej Salsie Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.lublin 25.12.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 My również życzymy wszystkim Wesołych Świąt, a w nowym roku spełnienia wszystkich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 26.12.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Wesołych spokojnych i udanych Świąt dla wszystkich budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena i Rafał 28.12.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam Jestem świeżaczkiem na forum Salsowiczów. Już bez mała na dniach odbieram projekt po małych zmianach - tzn. poszerzyłam ją o 1 m, wydłużyłam o 0,5 m i nad garażem mam mieć sypialnię Mam pytanko i prośbę - czy może ktoś w pobliżu Częstochowy / Katowic wybudował Salsę i byłby tak miły żeby pochwalić się domkiem i odpowiedzieć na kilka (niezbyt natrętnych ) pytań ? Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz i Ania 28.12.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam serdecznie My jesteśmy na etapie stanu zerowego naszej Salsy (odbicie lustrzane standardowego projektu), a mianowicie wnętrze fundamentów mamy zasypane pod wylewkę płyty, którą chcemy wylać na wiosnę. Jeśli chodzi o sam projekt to wydłużyliśmy budynek o 1 m, a w pomieszczeniu gospodarczym planujemy kotłownię na paliwo stałe ( w związku z czym nad pomieszczeniem gospodarczym będziemy mieli dodatkowy ciąg kominowy). Chcielibyśmy nawiązać kontakt z inwestorami, którzy są w trakcie budowy Salsy w okolicach Bielska-Białej, bądź Oświęcimia, aby podzielić się swoimi doświadczeniami oraz poradzić się w dręczących kwestiach.Pozdrawiamy Ania i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 28.12.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam serdecznie My jesteśmy na etapie stanu zerowego naszej Salsy (odbicie lustrzane standardowego projektu), a mianowicie wnętrze fundamentów mamy zasypane pod wylewkę płyty, którą chcemy wylać na wiosnę. Jeśli chodzi o sam projekt to wydłużyliśmy budynek o 1 m, a w pomieszczeniu gospodarczym planujemy kotłownię na paliwo stałe ( w związku z czym nad pomieszczeniem gospodarczym będziemy mieli dodatkowy ciąg kominowy). Chcielibyśmy nawiązać kontakt z inwestorami, którzy są w trakcie budowy Salsy w okolicach Bielska-Białej, bądź Oświęcimia, aby podzielić się swoimi doświadczeniami oraz poradzić się w dręczących kwestiach. Pozdrawiamy Ania i Grzegorz Hej Czyli macie chyba dokładnie tak samo jak ja My również wydłużyliśmy dom o 1 m,przez co zwiększyła nam sie łazienka na dole.Pozostałe pomieszczenia pozostały bez zmian.AAaaaa.....na dole również znajduje się kotłownia .Jeżeli chodzi o górę to ją trochę bardziej przekształciliśmy.Ale kwestia ułożenia pokoi na górze to już kwestia indywidualna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz i Ania 30.12.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Hej rrober1975 Można wiedzieć na jakim jesteście obecnie etapie? Jeśli chodzi o nasze wydłużenie Salsy o 1 m to powiększył nam się salon oraz wydłużyly 2 pokoje na górze. Jeśli chodzi o dalszy etap to mamy w planach powiększenie okna w salonie i kuchni (głównie z tego powodu, iż będzie to północna ściana), dołożenie okien dachowych w pokojach na górze w celu lepszego ich doświetlenia, a przede wszystkich niewielka modyfikacja podanych w projekcie rozmiarów okien pod rozmiary standardowe, jakie oferują producenci (przykładowo w Sokółce trzeba dopłacić dodatkowo 20% za niestandardowy rozmiar). A jak wygląda u Was sprawa okien? Jakie macie plany?Oprócz tego architekt, który nam adaptował projekt, zasugerował nam jeszcze, aby pomyśleć o dodatkowym pionie wentylacyjnym w kuchni (głównie pod okap). Nie wiemy za bardzo co o tym myśleć pod kątem zasadności jego wykonania. Oprócz powyższych kwestii, myślimy już również intensywnie nad wyborem dachówki. Jeśli chodzi o ściany to zdecydowaliśmy się, iż będą wykonane bloczków betonowych z Prefabetu na ciepłej zaprawie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.12.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witam serdecznie My jesteśmy na etapie stanu zerowego naszej Salsy (odbicie lustrzane standardowego projektu), a mianowicie wnętrze fundamentów mamy zasypane pod wylewkę płyty, którą chcemy wylać na wiosnę. Jeśli chodzi o sam projekt to wydłużyliśmy budynek o 1 m, a w pomieszczeniu gospodarczym planujemy kotłownię na paliwo stałe ( w związku z czym nad pomieszczeniem gospodarczym będziemy mieli dodatkowy ciąg kominowy). Chcielibyśmy nawiązać kontakt z inwestorami, którzy są w trakcie budowy Salsy w okolicach Bielska-Białej, bądź Oświęcimia, aby podzielić się swoimi doświadczeniami oraz poradzić się w dręczących kwestiach. Pozdrawiamy Ania i Grzegorz Witam nowych Salsowiczów z Nowym Rokiem nowe Salsy jak miło że znów ktoś buduje taki domek Szukacie kogoś ze Śląska więc mogę Wam zdradzić w tajemnicy że w tych okolicach budujemy Naszą Salsę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts