MarioWroBrzezina 29.01.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam wszystkich salsujacych! Wlasnie zakonczylem ciekawa lekture tego watku oraz Waszych dziennikow budowy.Jestem bardzo wdzieczny za ten temat, Wasze wypowiedzi, ktore byly bardzo pomocne przy wyborze projektu oraz wprowadzaniu zmian do mojej salsy (lustrzane odbicie z garazem).Posiadam dzialke budowlana w okolicach Wroclawia oraz wydane warunki zabudowy. Jestem na etapie kupna projektu lub zatrudnienia projektanta do przerysowania Salsy. Jeszcze nie wiem wszystko zalezy od kosztow...w kazdym badz razie przygotowuje sie do dostania pozwolenia na budowe.Planuje rozpoczac budowe w tym roku, bede caly czas obecny na forum. Pozdrawiam wszystkich! Mariusz z Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 30.01.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 witam nowego forumowicza, życzę powodzenia w budowie nasze SALSY pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 30.01.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 a witamy POWODZENIA W BUDOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 30.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Coraz nas więcej Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 30.01.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Coraz nas więcej Witamy TO PRAWDA ŻE CORAZ NAS WIĘCEJ Jeszcze nie tak dawno była tylko BG i sienna czekaliśmy jak na zbawienie żeby coś podpowiedziały jako pierwsze budujące,mające doświadczenie a teraz można pytać do woli bo jest Nas spora gromadka i każdy może coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioWroBrzezina 30.01.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 ...no wlasnie... Czy mozna jeszcze gdzies obejzec zdjecia BG, te na pprojekt widzialem. Jesli BG jeszcze zaglada i czyta to forum, prosilbym o przeslanie fotek z gotowego juz domku. To co moglem zobaczyc bylo naprawde pieknie wykonczone. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 31.01.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 ja również przyłączam sie do tej prośby..BG jeśli możesz sie podzielic zdjeciami to bardzo bym prosiła [email protected] z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 31.01.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam wszystkich Salsowiczów. Mam do Was pytanko dotyczace elewacji zewnętrznej Salsy. Na jaką szerorkość od ścian zewnętrznych w najdłuższym miejscu wystają narożniki? Potrzebne mi jest to do rozplanowania sobie odległości od sąsiedniej działki ponieważ będę chciał się wybudować w odległości 1,5 m od niej o odległość ta będziei liczona od najbardziej wysuniętego elementu ściany bez okien i w tym przypadku od narożnika lub okapu który skróce na tyle aby był na równi z narożnikiem. Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam wszystkich Salsowiczów. Mam do Was pytanko dotyczace elewacji zewnętrznej Salsy. Na jaką szerorkość od ścian zewnętrznych w najdłuższym miejscu wystają narożniki? Potrzebne mi jest to do rozplanowania sobie odległości od sąsiedniej działki ponieważ będę chciał się wybudować w odległości 1,5 m od niej o odległość ta będziei liczona od najbardziej wysuniętego elementu ściany bez okien i w tym przypadku od narożnika lub okapu który skróce na tyle aby był na równi z narożnikiem. Dziękuje i Pozdrawiam wg projektu jest to 35 cm .Tylko ten okap na 35 cm to trochę w tkim układzie króciutki,chyba,że będzie to okap od garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz i Ania 31.01.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witamy wszystkich Salsowiczów Mamy pytanie czy ktoś planuje w swojej Salsie montaż kolektorów słonecznych lub może podzielić się swoją wiedzą na ten temat? Pozdrawiamy Ania i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.01.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witamy wszystkich Salsowiczów Mamy pytanie czy ktoś planuje w swojej Salsie montaż kolektorów słonecznych lub może podzielić się swoją wiedzą na ten temat? Pozdrawiamy Ania i Grzegorz Moje zdanie jest takie,że jeśli gmina nie dopłaca i to przynajmniej połowy,to się nie opłaca.Koszt instalacji przy poborze wody dla standardowej rodziny chyba się nigdy nie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 01.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 WitamMariuszu blisko Wrocławia wiem że buduje się salsa tj. Siechnice, oraz w Dobrzejów koło Legnicy.Ijeszcze widziałe salsę koło Wiśni Małej tj. z trasy Wrocław - Poznań po prawej stronie za wioską Wiśnia M.Jakby co to zapraszm do Siebie tylko 99 km od Wrocławia na północ PozdrawiamKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioWroBrzezina 01.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 KRIS 75 dzieki za podpowiedz. SALSOWICZE. Chcialbym poruszyc temat salsowej kuchni. Zawsze podobaly mi sie kuchnie otwarte. Szczegolnie w malometrazowym domku wyglada dobrze bo zyskujemy przestrzen... poza tym kobieta gotujaca w kuchni obserwowana z kanapy w pokoju dziennym wyglada bosko (((((((:Ok, ale na powaznie, moje pytanie dotyczy wentylacji. Czy sa pochlaniacze tak dobre, aby ograniczyc rozprzestrzenianie sie zapachow jedzenia w calym domu. Wiem z doswiadczenia ze przy dyzym gotowaniu zapach przenika wszedzie. Moze nie mialem dostatecznie dobrego pochlaniacza, moze srednica rury od wentylacji za mala, nie wiem. Czy macie na to jakies rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 01.02.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dzisiejsze okapy/pochłaniacze mają taką wydajność ,że mogą i kota zassać jak lekki NIe masz się czego obawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 02.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 KRIS 75 dzieki za podpowiedz. SALSOWICZE. Chcialbym poruszyc temat salsowej kuchni. Zawsze podobaly mi sie kuchnie otwarte. Szczegolnie w malometrazowym domku wyglada dobrze bo zyskujemy przestrzen... poza tym kobieta gotujaca w kuchni obserwowana z kanapy w pokoju dziennym wyglada bosko (((((((: Ok, ale na powaznie, moje pytanie dotyczy wentylacji. Czy sa pochlaniacze tak dobre, aby ograniczyc rozprzestrzenianie sie zapachow jedzenia w calym domu. Wiem z doswiadczenia ze przy dyzym gotowaniu zapach przenika wszedzie. Moze nie mialem dostatecznie dobrego pochlaniacza, moze srednica rury od wentylacji za mala, nie wiem. Czy macie na to jakies rozwiazanie? Ponieważ mamy kota zbyt ciężkiego na pochłaniacz to na bardziej aromatyczne potrawy robimy letnią kuchnię w gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.02.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 KRIS 75 dzieki za podpowiedz. SALSOWICZE. Chcialbym poruszyc temat salsowej kuchni. Zawsze podobaly mi sie kuchnie otwarte. Szczegolnie w malometrazowym domku wyglada dobrze bo zyskujemy przestrzen... poza tym kobieta gotujaca w kuchni obserwowana z kanapy w pokoju dziennym wyglada bosko (((((((: Ok, ale na powaznie, moje pytanie dotyczy wentylacji. Czy sa pochlaniacze tak dobre, aby ograniczyc rozprzestrzenianie sie zapachow jedzenia w calym domu. Wiem z doswiadczenia ze przy dyzym gotowaniu zapach przenika wszedzie. Moze nie mialem dostatecznie dobrego pochlaniacza, moze srednica rury od wentylacji za mala, nie wiem. Czy macie na to jakies rozwiazanie? Ponieważ mamy kota zbyt ciężkiego na pochłaniacz to na bardziej aromatyczne potrawy robimy letnią kuchnię w gospodarczym Pochłaniacze teraz są naprawdę dobre i wydajne mamy w obecnym domu o wydajności 600 metrów sześciennych kuchnia otwarta na salon i czasami jak paliłam w kominku a mam otwarty bez wkładu to musiałam wyłączyć okap bo zaciągał powietrze z salonu i zaczynało śmierdzieć z kominka Z pomysłem zrobienia drugiej kuchni tak zwanej gospodarczej borykam się już od dłuższego czasu to jest naprawdę dobra rzecz.Na początku miałam mieć w pokoiku na dole kotłownię ale że zdecydowaliśmy się dobudować garaż więc pomyślałam żeby jakoś wykorzystać ten pokoik i zrobić w nim coś ala kuchnia gospodarcza biorąc pod uwagę to że mamy już tam komin i szkoda by było żeby stał nieużywany.Teraz robią wspaniałe piece w stylu retro obłożone kaflami wybór jest ogromny,nie mogę zapomnieć uczucia przygotowywania sobie potraw u babci na wsi na takim właśnie piecu. shira3 Czy myślałaś też o takim piecu w swoim gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 03.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 shira3 Czy myślałaś też o takim piecu w swoim gospodarczym? W gospodarczym to raczej standardowa kuchenka gazowa. Taką na rybę,bigos i inne aromatyczne. Natomiast planujemy wiatę z wędzarnią i grilem w jednym to tam pomyślimy o czymś z bajerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 03.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No i zaczeło się... Z ogromną przyjemnością wraz z żoną dołączamy do grona Salsowiczów. Dziś otrzymałem projekt Slasy i zaczynam prace nad dostosowaniem jej do posiadanej działeczki. mapa do celów projektowych już zamówiona... tylko czekać na lepszą pogodę do pomiarów Jak zacznie się troche ciekawiej to założe dziennik budowy gdzie będe opisywał zmiany, koszty i postęp mojej inwestycji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 04.02.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 No i zaczeło się... Z ogromną przyjemnością wraz z żoną dołączamy do grona Salsowiczów. Dziś otrzymałem projekt Slasy i zaczynam prace nad dostosowaniem jej do posiadanej działeczki. papa do celów projektowych już zamówiona... tylko czekać na lepszą pogodę do pomiarów Jak zacznie się troche ciekawiej to założe dziennik budowy gdzie będe opisywał zmiany, koszty i postęp mojej inwestycji Pozdrawiam Witamy następnych Salsomaniaków wszystko przed Wami więc życzę szybkiego przyjścia wiosny i startu budowy.Pewnie nie możecie się doczekać jak każdy z Nas na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 04.02.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 No i zaczeło się... Z ogromną przyjemnością wraz z żoną dołączamy do grona Salsowiczów. Dziś otrzymałem projekt Slasy i zaczynam prace nad dostosowaniem jej do posiadanej działeczki. papa do celów projektowych już zamówiona... tylko czekać na lepszą pogodę do pomiarów Jak zacznie się troche ciekawiej to założe dziennik budowy gdzie będe opisywał zmiany, koszty i postęp mojej inwestycji Pozdrawiam Witamy!!!! ależ się nas dużo zrobiło szybkiej wiosny życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts