langerob25 13.02.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 @Michasia, powodzenia w budowie wymarzonego domku.Domek fajny ,prosty.Nie będzie drogi w budowie,podobnie jak salsa.Jeszcze raz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 17.02.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam Szybkie pytanie : czy może już ktoś przerabiał temat elektryki w domku ? Wiem ze na pewno SHIRA i BURIFANEK .Niestety nie mogę znależć informacji u Was ile taka impreza kosztuje.Zdaje sobie sprawę że jest to uzależnione od ilosci punktów i innych rzeczy,nie mniej jednak chciałbym chociaż orientacyjnie wiedzieć ile kasiory wyciągnąć ze skarpety Pomożecie ? Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 17.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam Szybkie pytanie : czy może już ktoś przerabiał temat elektryki w domku ? Wiem ze na pewno SHIRA i BURIFANEK .Niestety nie mogę znależć informacji u Was ile taka impreza kosztuje.Zdaje sobie sprawę że jest to uzależnione od ilosci punktów i innych rzeczy,nie mniej jednak chciałbym chociaż orientacyjnie wiedzieć ile kasiory wyciągnąć ze skarpety Pomożecie ? Pozdrawiam Wszystkich Koszty o których Ci pisałam były na obecny etap. Całe nie powinny przekroczyć 6tys. Za robotę (od skrzynki) jesteśmy umówieni na 3tys. Materiały też nie powinny przekroczyć 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 17.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Dzięki za szybką odpowiedź SHIRA A czy mogę zapytać ile miałaś punktów ? A jak wygląda sprawa ze skrzynką ,tzn jaki koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 17.02.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam Szybkie pytanie : czy może już ktoś przerabiał temat elektryki w domku ? Wiem ze na pewno SHIRA i BURIFANEK .Niestety nie mogę znależć informacji u Was ile taka impreza kosztuje.Zdaje sobie sprawę że jest to uzależnione od ilosci punktów i innych rzeczy,nie mniej jednak chciałbym chociaż orientacyjnie wiedzieć ile kasiory wyciągnąć ze skarpety Pomożecie ? Pozdrawiam Wszystkich Witaj! U Nas elektryk umówiony punktów około 70 powiedział cenę między 3,5 a 4 tysiące robocizna z materiałem w tym siła no i cała reszta instalacjii potrzebna w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 18.02.2010 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Thx za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 18.02.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mam pytanie do wszystkich salsowiczów pamiętacie ile betonu (m3) wyszło wam na strop (jeden)??? a może ktoś lał sam bez pompy??? tak cały czas z mężem się zastanawiamy co się bardziej opłaca czy wziąć pompę czy samemu kręcić i zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 18.02.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Będziesz robić monolityczny? Czy chodzi Ci o zalanie terrivy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 18.02.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 zalanie terrivy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 18.02.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 2 pytanka : 1. Czy ktoś robił obliczenia pod względem opłacalności sposobu ogrzania Salsy ? tj. Chodzi Nam po głowie czy iśc w kierunek zielony, czyli pompa ciepła ... czy może piec gazowy, kominek z płaszczem oraz kolektory rurowe ... co o tym myślicie, co Wy planujecie .. ? 2. Czekamy na WZ i idziemy do architekta z planem .. teraz tylko pytanie odnośnie zmian jakie chcemy wprowadzić .. wydłużyć dom (dłuzszy salon i 2 pokoje na górze) ok 1,5 do 2 m oraz poszerzyć garaż tak aby weszły 2 samochody (po lewej stronie domu). O ile z pierwszym nie będzie problemu ponieważ działka ma dł. ok 40 m, natomiast szerkość to 18,5 m .. od strony kuchni pczywiście 4 m (działka wykupiona,brak budynku)... czyli zostaje jeszcze 14,5 m ... Chcemy "przytulić" sie do sąsiada (budynek stoi) scianą garażową bez okien, na 1,5 m tak jak mowi art 12. Decyzję taką wydaje starosta ... czy ktos miał do czynienia z taką operacją, jaki ma urzędowy czas na wydanie takiej decyzji, mam nadzieję że nie będzie chciał żeby mu posmarować bo mogę mu zagwarantować, że bedzie wtedy gwiazdą Uwagi oraz CBA z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 18.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 zalanie terrivy To z ilością nie pomogę za bardzo,bo ja mam lany.Dałoby się to wyliczyć,trzeba wziąć pod uwagę też wieńce ,podpory,balkony,słup.Czytałem kiedyś wyliczenia,czy się opłaca lać samemu.Jedynie mając pomoc darmową(nie płacąc robotnikom) się opłacało.Problemem jednak może być klasa betonu,jaką można uzyskać z betoniarki i czas wykonania.Ja bym zamawiał z betoniarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.02.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam Szybkie pytanie : czy może już ktoś przerabiał temat elektryki w domku ? Wiem ze na pewno SHIRA i BURIFANEK .Niestety nie mogę znależć informacji u Was ile taka impreza kosztuje.Zdaje sobie sprawę że jest to uzależnione od ilosci punktów i innych rzeczy,nie mniej jednak chciałbym chociaż orientacyjnie wiedzieć ile kasiory wyciągnąć ze skarpety Pomożecie ? Pozdrawiam Wszystkich Witaj! U Nas elektryk umówiony punktów około 70 powiedział cenę między 3,5 a 4 tysiące robocizna z materiałem w tym siła no i cała reszta instalacjii potrzebna w domku. Wyszło 87 puszek; prąd z siłą,tv i internet. Z tego 2gniazda na zewnątrz (taras i ganek- na świąteczne dekoracje) i 1 na stryszku- a nuż się przyda. Tysia do zalania stropu i 1 balkonu wyszło 12m2 B20. Jak w betoniarce dobrze zwibrujesz i zalejesz 1 dnia to być może. Niemniej z gruchy z pompą pewniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.02.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Tysia my mamy dłuższy o 60 cm (1 przęsło terriwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.02.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 2 pytanka : 1. Czy ktoś robił obliczenia pod względem opłacalności sposobu ogrzania Salsy ? tj. Chodzi Nam po głowie czy iśc w kierunek zielony, czyli pompa ciepła ... czy może piec gazowy, kominek z płaszczem oraz kolektory rurowe ... co o tym myślicie, co Wy planujecie .. ? 2. Czekamy na WZ i idziemy do architekta z planem .. teraz tylko pytanie odnośnie zmian jakie chcemy wprowadzić .. wydłużyć dom (dłuzszy salon i 2 pokoje na górze) ok 1,5 do 2 m oraz poszerzyć garaż tak aby weszły 2 samochody (po lewej stronie domu). O ile z pierwszym nie będzie problemu ponieważ działka ma dł. ok 40 m, natomiast szerkość to 18,5 m .. od strony kuchni pczywiście 4 m (działka wykupiona,brak budynku)... czyli zostaje jeszcze 14,5 m ... Chcemy "przytulić" sie do sąsiada (budynek stoi) scianą garażową bez okien, na 1,5 m tak jak mowi art 12. Decyzję taką wydaje starosta ... czy ktos miał do czynienia z taką operacją, jaki ma urzędowy czas na wydanie takiej decyzji, mam nadzieję że nie będzie chciał żeby mu posmarować bo mogę mu zagwarantować, że bedzie wtedy gwiazdą Uwagi oraz CBA z góry dzięki za odpowiedzi W pierwszej kwestii: jesteśmy jeszcze przed bilansem zapotrzebowania na ciepło tzn. ile potrzeba W na m.kw.powierzchni, Zależy to od parametrów U Podłogi, ścian i stolarki. Doświadczony architekt sobie z tym poradzi. Nawet myślący kier-bud. My idziemy w kominek z płaszczem i gazowe na wypadek... w drugiej kwestii; pamiętaj,że tgerriwa ma dopuszczalną rozpiętość (długość belki)4.2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 19.02.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 shira3 mając na myśli gazowe "na wypadek" chcesz ogrzewać dom kominkiem i gaz bedzię załączął się na dogrzanie ? Ja myśle o gazie jako pierwszym zasilaniu a w większe mrozy palić w kominku z płaszczem. Mam prośbę, jeżeli juz będziesz wiedzieła jakie jest zapotrzebowanie to proszę pamietaj o mnie i jak możesz to podziel się ta informacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 19.02.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 shira3 mając na myśli gazowe "na wypadek" chcesz ogrzewać dom kominkiem i gaz bedzię załączął się na dogrzanie ? Ja myśle o gazie jako pierwszym zasilaniu a w większe mrozy palić w kominku z płaszczem. Mam prośbę, jeżeli juz będziesz wiedzieła jakie jest zapotrzebowanie to proszę pamietaj o mnie i jak możesz to podziel się ta informacją Kominek jako główne a gaz faktycznie na dogrzewanie. U wielu znajomych sprawdza się takie rozwiązanie.W naszych stronazh zimy są łagodniejsze. Jak będę po biiansie to pochwalę się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 19.02.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ....W naszych stronazh zimy są łagodniejsze... Różnie bywa ... moj rodzinny dom jest pod Koszalinem także wiem co nieco o zimach na polnocy jedyne czym sie różnią to na dole jest więcej śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 19.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dzięki za szybką odpowiedź SHIRA A czy mogę zapytać ile miałaś punktów ? A jak wygląda sprawa ze skrzynką ,tzn jaki koszt ? Tej w domu jeszcze nie mam. Piszę o skrzynce enei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 20.02.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Shira możesz oszaczować ile mniej więcej będzie kosztować Ciebie sama robocizna elektryka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 20.02.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Koszty o których Ci pisałam były na obecny etap. Całe nie powinny przekroczyć 6tys. Za robotę (od skrzynki) jesteśmy umówieni na 3tys. Materiały też nie powinny przekroczyć 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts